Planering, sockerfri och träning

God morgon! 

Igår körde vi bara på slappedag här hemma. Barnen var lediga och vi kunde njuta av ledigheten och bara göra ingenting. Men mot kvällen kände jag att jag var tvungen att ta ett träningspass. Det blev ett underbart benpass och lite cyckling på det. Det känns skönt när man är förbi uppstarten av träningen och är igång på riktigt.


Idag ska jag se om jag hinner med ett pass träning. Barnen är lediga även idag men ska till skola/dagis imorgon igen. De fick iaf ledigt 2 dagar av sportlovet.

Jag har som planerat tänk på vad jag stoppar i mig. Och köper goda äpplen så jag äter de. Är de inte precis lagom söta och syrliga så ligger de mest där. Sen ska de inte vara så stora. Och äpplen mättar mer än man kan tänka sig. Sen har jag kört på turkisk yoghurt som jag smaksatt med nötter, kardemumma, kanel och honung. Smaksatt yoghurt innehåller ofta lika mycket socker som läsk och även smaksatt kvarg innehåller en del socker trots att där står “inget tillsatt socker”. 

Sen blir det inte mer köp av juice eller liknande här hemma då det endast är en massa socker i det. Och det vet jag ju innerst i men vi har kommit in i en ond cirkel av att köpa hem en massa fruktdrycker. Sen kvittar det hur “bra” de är för även riktigt fruktsocker är bättre att få i sig i naturlig form. Då hinner man inte få i sig lika mycket socker. För även fruktsocker är ju onyttigt i stora mängder men i frukt i sin ordinarie form så får man inte i sig lika mycket för man blir mätt.

Det har jag egentligen lärt mig för längesen. Att dryck i alla former är tomma kalorier. 

Att minska på socker är inte bara det självklara med godis och läsk utan så mycket mer. Det är så mycket dolt socker i allt och det är det jag kämpar med just nu.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

 

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.