Ordna en tjejfest i sommar!

Hej alla fina tjejer!

Eftersom Ann-sofie och hennes familj är på välförtjänt semester just nu så gästbloggas det friskt härinne och idag har visst turen kommit till mig, Fröken Gredelin. På min egen blogg skriver jag om inredning och pyssel bland annat och ett pyssel är vad jag ska visa idag.

 

Då jag vet att många av Sojkas läsare har barn så tänkte jag göra ett som passar bra för föräldrar och deras telningar att greja med tillsammans, men så ändrade jag mig. För vi tjejer/kvinnor/mammor förtjänar minsann också lite extra omvårdnad, eller vad säger ni?:-) Och vad passar bättre en ljummen sommarkväll än att ha en fest för tjejkompisarna? Så därför ska jag istället visa ett litet pyssel som pimpar upp drinkarna i ett kick! Ja det funkar förstås utmärkt även för barnkalaset men då får man givetvis byta ut drinken mot saft:-)

 

Personligen gillar jag att lägga en extra hand vid detaljerna, det blir så mycket roligare då både för värdinnan och hennes gäster. Ett enkelt sätt är att ha ett färgtema och låta den färgen gå igen i både dukning och förtäring. Själv är jag en rosa tjej i mångt och mycket och när jag fyllde jämnt för ett par år sedan var därför temat givet. Vi ordnade ett “pink party” på vår stora altan och det är ett härligt minne jag bär med mig. Alla gästerna hade rosa detaljer på sig och givetvis var också drinkarna rosa:) Vill man inte ha en “regelrätt” fest så kan man alltid bjuda in bästa väninnan på en drinkkväll på balkongen, det är ju minst lika mysigt. Säg den kvinna som tackar nej till en sådan invitation:-) Jag vill dessutom uppmuntra er tjejer att lära er några smarriga drinkar att briljera med.     Tyvärr är vi ofta ganska fega och vågar inte ge oss på annat än vin, men visst är det så mycket festligare  att få en drink i handen?:-)  Här i inlägget tipsar jag om två av mina (rosa!) favoriter!

 

Nästa gång du passerar en färgbutik så gå inte bara förbi. Gå istället in och norpa ett par färgkartor i de nyanser du gillar bäst.

 

 

Klipp eller stansa ut hjärtan ur de små rektanglarna

 

 

Limma ihop fyra stycken hjärtan så att de tillsammans bildar en blomma.

Limma sedan fast blomman på ett sugrör, de jag använt här kommer från Lagerhaus.

 

 

.. Och du har ett perfekt partytillbehör för nästan inga pengar alls:-) För att göra det ännu tjusigare så använd gärna washitejp för att dekorera glasen med! Det finns bland annat här.

 

Och så ett par drinkrecept. Tänk på att använda is och om möjligt kyla ner glasen en stund. En god drink ska serveras kall!

Det finns givetvis varianter på drinkarna men dessa är de jag brukar göra:

 

Rosa Pantern

Många tjejer gillar “mjölkdrinkar” eftersom de smakar som milkshakes och är riktigt lättdruckna. Rosa Pantern brukar vara en storfavorit i genren! Den finns i några olika versioner, men den här är nog bland de vanligaste:

 

2 cl Liquer 43

2 dl vodka

Tillsätt  2 cl grenadin

Fyll upp med mjölk (jag föredrar mellan eller standard till drinkar)

skaka om i en shaker/ kör en liten stund i mixern.

Häll upp i ett högre glas

 

Extratips: Jag brukar ibland utesluta vodkan och ersätta den med mer likör. Då blir drinken ännu sötare. Extratips 2: byt ut grenadin mot blåbärssmak så blir det en ”blåbärsputte” istället:-)

 

 

Kinky Amanda

Amandan är en härligt läskande favorit som är svår att motstå! Perfekt på sommaren!

 

2 cl Absolut Vodka

2 cl Artic Vodka & Strawberry

1 stänk Rose’s Lime (brukar finnas i livsmedelsbutiker), alternativt citronjuice.

Fylles upp med Fruktsoda

Häll upp i ett högre glas

Dekorera med en jordgubbe eller annat valfritt tillbehör.

(Obs! Amandan skall inte skakas!)

 

Happy tjejkväll önskar Fröken Gredelin!

0 svar på “Ordna en tjejfest i sommar!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

 

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Scroll Up