Ja där här med olycka/olyckor!

bilen

Jag brukar se det så här, att jag är tacksam för dom olyckor som hänt mig att jag får tillbaka på det sätt och inte värre. För det kunde vara mycket mycket värre och det påminner man sig i stunden.

Igår skulle Isak sova borta för 3dje gången i sitt liv. Jag skulle få den där omtalade egentiden. Ja och M gick lugnt till Ikea. Vi ville passa på att gå i affären utan en trotsig 3åring. Ja vi fick shoppat en del kan jag säga. Vi skulle i stort sätt bara handla trätrallor till balkongen men det blev 2 fulla papperskassar till. Så bilen full och med vagn och minstingen.

Vi skulle BARA in och handla mjölk, blöjor och ersättning på Mobilia och hem och bara njuta av tiden tillsammans i lite lugn. Och vad händer? Jo bilen pajar. Vi ringer runt och givetvis täcker inte vår extraförsäkring en bärgning så vi vill inte betala 1200kr om det visar sig vara ett enkelt fel. Så vi ger oss ut på jakt efter hjälp. Jag börjar nu tänka att ja det är iaf tur att Isak inte är med, M tänker ja det är iaf tur att det är på Mobilias parkering.

Vi lyckas få tag på någon med startkablar. Yes tänker vi! Men nä funkar inte. Det tickar liksom bara när vi försöker starta bilen. Radion funkar fortfarande och all ström. Några vänner är på väg till oss men vi kan inte bara sitta och vänta. Vi ser en skåpbil som visar vara full av turister. Vi förklarar viftande med händerna “push push” och dom fattar direkt och kavlar upp armarna. Ha ha jag han fan inte upp med mobilen med det såg jäkla ball ut. Fast dom orkade inte mycket. Dom gav upp och viftade liksom att tyvärr det funkar inte. Nu är bilen inte på ett bra ställe och turisterna gick sin väg.

bilen 01

Jag hjälper M med att putta bilen in på en parkeringsficka på Mobilia igen. Fler frågar om vi behöver hjälp (tacka vet jag Malmöfolket!) men vi säger att vi har hjälp på väg. Nu fungerar inte centrallåset, bilen går inte ens att låsa och bakluckan går inte att öppna. Vännerna är på plats och vi får packa ur bilen. Mitt på Mobilias parkering. F’älla baksätena, jag får krypa in och joxa ut barnvagnen men för att få ut den dela på den inne i bilen. Vi lastar ur. Vi måste också få upp lådan med hjälpgrejer inifrån bilen bla den som man fäster på bilen för att fästa lina för att dra bilen med en annan bil ( jag undrar hur fan Volvo tänkt med allt det här.)

Vi tar nu upp 2 parkeringar. Asså att jag inte tog foto på kaoset. Killarna kör iväg och där står jag med barn, barnstol, trätrallor, barnvagn, innerdelar från Volvon och matkassar och Ikeapåsar MITT på Ikeas parkering och tro mig folk tittade ha ha.

Och faktiskt så fick dom igång bilen med ordentlig fart! Jippi och jag är lättad. Jag står och tänker hur jag ska få i lilleman mat i värsta fall. Nu har det gått 1,5 timme på Mobilias parkering. Så BARA till att lasta på bilarna och köra hem igen. Och givetvis ville jag ju börja med golvet. Men det tar vi imorgon!

Natti mina hjärteläsare! ♥

0 svar på “Ja där här med olycka/olyckor!

 1. Vero säger:

  Kul när det händer nånting spännande. Hihi. F’låt, skoja.

  Hoppas du får en olycksfri måndag!

  Svara
 2. jaana säger:

  Åh, att bilen skulle krångla. Skönt att det löste sig sen…. Kan ju vara kul efteråt… 🙂

  Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

 

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.