Promenader, drömmål och långsiktighet.

Idag blev det sovmorgon igen och glädjen över att vakna precis när man känner för är underbar. Imorgon ska ju barnen upp till skolan igen men sen efter tisdagens skolavslutning så kommer vi kunna ha sovmorgon varje dag ha ha.

Idag startade dagen med en promenad! Nu när det är paus med skola kan jag fokusera mer på att få in mina rutiner med träning och kost. Min kost har blivit lidande med all stress men nuförtiden rycker jag på axlarna och går vidare för jag lägger inte fokus på att vara perfekt alltid.

Förr så hade jag drömmål att gå ner i vikt och strävade dit men det funkar inte riktigt att bara sträva till ett mål och tro att man alltid ska vara där. Inte på det sättet jag tänkte. Nu fattar jag att man måste bryta ner till delmål och inte kan leva på en diet. Diet funkar i perioder men det bästa är att hitta en balans och gör lite olika delmål som varierar. För mig passar det bäst och mycket för att jag tröttnar sjukt fort. Och så kan jag inte ha en massa förbud. Sen när har det funkat långsiktigt? Nä låt det trilla ner lite onyttigt då och då. Men såklart begränsa och tänk nyttigt.

Men med hjälp av träning så tänker jag automatiskt att fylla på med bra bränsle. Du skulle inte tanka din bil med annat än bensin om den går på bensin eller hur? 😉

2 svar på “Promenader, drömmål och långsiktighet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

 

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.