Ok då kan man vara lugn.

Sköterskan sa att det inte behöver vara Atopiskt eksem och med det inget eksem barn. Men BVC sköterskan trodde det bara var “M” ja jag kommer inte ihåg ordet men det betydde bara att huden var irriterad. Nu har jag fått kortison salvan “Hydrokortison 1%” och den ska jag smörja på morgon och kväll. Fick även en burk med “Miniderm kräm” att smörja emellan om det behövs. Kan jag också använda på kroppen då han är irriterad och torr där med. =) Skönt 
att äntligen kunna hjälpa han rätt. Idomin var tydligen helt fel att smörja med. 

Min stackars plutt!
Fast han verkar inte må dåligt av det och är hur glad som helst. Och jag tror att varför sköterskan inte tror det är eksem är att Isak inte kliar sig på det så han verkar inte lida av det. Så tolkar jag vad hon sa iaf. Skönt. Fy vad jobbigt om det skulle klia. Men det verkar ju inte så då han inte river på det när jag sett. 🙂 Men vi får avvakta och se. Ska ju dit om en vecka och det borde gå bort på en vecka enligt BVC. Hon sa att även om det försvinner så ska jag fortsätta några dagar. 
Men oron kommer ändå stå kvar då sambon har allergi mot pollen och hund och jag var ju allergisk som barn men det växte bort och som vuxen kan jag vara lite överkänslig i perioder ex mot pollen. Som liten tålde jag inga andra material än guld i öronen. Började vara och spricka även av silver eller plast i öronen så inte bara nickel. Hade även jobbiga eksem på fötterna vid ankeln. 


Men nu ska jag sluta att oroa mig. 🙂 Är ju inget som är fara för livet! 

0 svar på “Ok då kan man vara lugn.

 1. Carita säger:

  Ajaj, stackars liten.Men shit vad han växer, han är ju en riktig grabb nu 🙂 kraaam/C

  Svara
 2. ida säger:

  Ser ut som Sixtens utslag som han har lite närmre munnen. Men det försvinner med idomin och blir värre när han dregglar. Hoppas att det försvinner!

  Svara
 3. Ingiz säger:

  Tänk på att miniderm kan svida när man tar på det. Hos min Bvc rekommenderar de därför decubal. Lika bra men gör inte ont att stryka på. Var nu bara försiktiga när ni går ut så han inte får en köldskada eftersom du måste stryka på krämen.

  Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

 

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.