Möte, lögner och att ruta in barn

Oj bloggen då! Det har varit tomt här av en anledning. Att jag haft så himla mycket att göra. Dagarna bara flyter förbi men visst är det skönt att det börjar bli lite ljusare längre? Det märks tycker jag.

image

image

Badtoken Elias älskar att bada. Så känns verkligen inte som ett bra val att ta bort badkaret. Det får vara kvar och jag får fortsätta springa till tvättstugan och tvätta.
Men full rulle med jobb och möten.
Vi har bla haft möte med dagis. Bla för att få till en bättre kommunikation. Det är så viktigt speciellt för barnen. Snart är det dessutom dags för skola för Isak och vi får reda på vilken han kommit in på vecka 10. Snälla håll tummarna för oss! Vill så gärna komma in på vårt förstaval men är glad så länge Isak kommer in på någon av våra val.

Nu känner jag att vi har en bra plan när det gäller Isak då han har kommit in i en väldig ljugålder som jag känner att jag behövde hjälp från förskolan att komma till rätta med. Genom att vi pratar mycket med varandra så kommer liksom Isak inte undan med det han gör och han vet att vi pratar med fröknarna. Men han har redan blivit bättre och han berättar ofta att han ska tala sanning.
Mer och mer kommer fram tex så har en kompis på dagis berättat för honom att han ljugit för sin mamma att han är sjuk för att få stanna hemma. Så Isak har velat testa göra samma med mig. Han har gjort det ett par ggr. I början lät jag honom stanna hemma för att se om han blev sjukare men varje gång visade sig att han inte var sjuk. Sist fick han gå till dagis ändå och sen kom sanningen krypande.
Jag har läst på mycket om den ålder 5-6års åldern. Det är mycket sånt nu så han är inte annorlunda. Han är som en lite tonåring. Så lite försmak har man fått på det.
Det är med att ruta in barnen i en ruta har jag inte förstått så mycket som nu.
Jag har en jäkla smart kille. Så det gäller att vi föräldrar är snäppet smartare.

image

Och denna snön asså. Det är faktiskt mysigt nu när man vant sig. Men med 15 minus inatt och 12 minus när de skulle på dagis kryper det verkligen innanför kläderna.

Och vad händer idag då? Jo här är det jobb men klämt in ögonbrynsfix på en rast. Sen lite papper som ska iväg. Har haft så mycket pappersarbete så det är nästan börjat ryka ur öronen.

Nä nu behöver jag fylla på mitt kaffe!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

 

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Scroll Up