– Fira 1 advent på sjukhuset –

Igår åkte jag in med Isak till SUS i Malmö. Isak hade problem med andningen och medicinen gav inte mycket resultat natten till igår. Varannan timme vaknade han av att han knappt kunde andas. Det pep, rosslade och harklade sig. Han hostade och vände och vred sig. Nästa gång det händer så vet vi att vi ska åka in akut direkt. Men vi kämpade med medicinen så han somnade om för den lättade ju för stunden. Igår på dagen ringde jag till 1177 och rådfrågade och tjejen jag pratade var jätte bra. Hon berättade exakt vad jag skulle göra och exakt vad jag skulle säga när jag ringde till kvälls- och helgmottagningen på infektionsmottagningen på SUS i Malmö. Jag ringde dit och de frågade hur snabbt jag kunde komma in. Jag blev förvånad hur snabbt allt gick. Väl där kollade de hur Isak syrrsatte sig. Och det var inte helt 100 trots att han kändes helt okej på dagen. Han fick lämna blodprov som visade för höga värden så något vejsing är det med honom. Men han lät bra när de lyssnade på honom men jag har läst på och det kan visa att allt är bra trots att det inte är. Men de var ingen snack om saken de sa att han får inhalera Ventolin som är starkare än den medicin han har hemma. Han fick inhalera 1 min och vänta 15 min för att sen inhalera igen. Emellan fick han dricka kortison och sen var vi klara.
Inatt så sov han så gott. Jag låg bredvid för att lyssna om det var något. Han fick bara en hostattack med sov igenom den och sen var det inte mer. Men det han fick skulle skynda på läkningen. Och om han skulle få feber ska vi åka till Vårdcentralen direkt. Bra att veta.
Men jag ska ringa dit idag och prata med hans läkare. Hur vi liksom ska hantera det i fortsättningen. För hans astma har blivit värre tyvärr.
Men barnen tyckte det var kul att vara på SUS I Malmö. Isak sa stort WOW när han såg den runda akutbyggnaden. Värsta äventyret för barnen. Blev dock inget adventfirande men har lovat Isak att vi tar det idag efter dagis. <3

image

image

Vi avslutade på McDonalds. Varken Isak eller Elias kopplade när jag sa att vi köper Happy Meal efter besöket för att Isak var så duktig och han skulle få en leksak efteråt och där finns ju det i. Men de fattade inte vad jag snackade om och tittade på mig som 2 frågetecken. Ha ha så det får jag se som något positivt att de inte vet. Jag sa McDonalds och ah då kom Isak på att det var där man också kunde få leksak. Elias fattade fortfarande inte vad McDonalds var och jag sa där äter man hamburgare ah då sken han upp haha.

image

image

Så det var vår 1 advent. Det blir ofta inte som man tänkt sig.
Idag fyller jag år och äh jag tänker inte på det förrän folk börjar gratta på Facebook. Och älsklingen skickade det sötaste sms i morse. Jo vad tror ni jag fyller? Känns som 25 år men faktiskt blir jag hela 32 år.

2 svar på “– Fira 1 advent på sjukhuset –

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

 

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.