– Ta hand om dina händer –

Kyla, torr luft, sol och starka rengöringsmedel – våra händer har ett tufft liv. Speciellt nu under dessa tider när det är kallt och rått ute, men varmt och väldigt torrt inomhus. Dessutom är händerna bland det första vi lägger märke till när vi träffar nya människor, så varför inte lägga en liten stund på att pyssla om dina tassar? 

Inte nog med att våra händer utsätts för fler påfrestningar än många andra kroppsdelar, huden på handens baksida är dessutom väldigt tunn – vilket gör den känslig för skador. Torra, fnasiga händer, trasiga nagelband, pigmentfläckar och slapp hud – listan på handproblem kan göras lång, men vet du vad? Det är varken svårt eller tidskrävande att undvika dem.

Diskhandskar
Diskmedel och andra rengöringsmedel är bra på att ta bort smuts och fett, men inte alls bra för dina händer, Faktiskt delvis av samma anledning, eftersom kemikalierna i rengöringsmedel också tar bort hudens naturliga oljor, vilket får dina händer att bli torra och fnasiga. Så, investera i ett par gummihandskar för disk och städning.

Och lagom varmt vatten
När du diskar, städar – eller helt enkelt tvättar dina händer: undvik hett vatten. Det kan nämligen också bidra till att torka ut din hud. Lagom är bäst, även när det gäller vattentemperatur.

Solskydd
Att använda solskydd i ansiktet är en självklarhet för de flesta av oss, men hur står det till med händerna? Solen är en av de värsta bovarna när det gäller tidiga ålderstecken på händerna i form av rynkig hud, pigmentfläckar etc. Och du, du är inte immun bara för att det är vinter. Så solskydd på – eller vantar om vädret passar bättre för det.

Vantar
Och på tal om vantar, lämna inte hemmet utan dem under vintersäsongen. De ger nämligen inte bara dina händer välbehövlig värme utan skyddar också mot vinterns kalla vindar som hämmar hudens egen oljeproduktion, vilket riskerar att ge dig torra och spruckna tassar. Kontrasten mellan kylan ute och varm och torr inomhusluft ökar också risken för uttorkning, så kom ihåg att bjuda dina händer på regelbunden återfuktning.

Återfukta rätt
Torra händer är en plåga i sig. Men torr hud gör också att dina händer ser betydligt äldre ut. Så, återfukta för guds skull. Använd bra produkter som passar din hudtyp, och snåla inte – smörj in direkt efter varje gång du utsatt dina händer för vatten. Använder du serum i ansiktet? Ta gärna lite på händerna också.
Och tvätta snällt
Kommer du ihåg vad vi sa ovan, om att rengöringsmedel torkar ut händerna? Dessvärre gäller detta även för många vanliga handtvålar. Var observant på om din tvål verkar torka ut, och byt i så fall till en tvål med mildare ingredienser. Och en sak till: torka händerna ordentligt.
Aloe Hand & Face Soap
Riktig snäll mot dina tassar är vår härliga Aloe Hand & Face Soap. Mild nog att användas varje dag av både barn och vuxna – även de som har känslig hud. Löddrar härligt och ger din hud en ren, mjuk och silkeslen känsla. Diskret doft. >Köp här<

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

 

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.