– Fem steg till ett liv i balans –

Om vi skärskådar vad de flesta av oss drömmer om handlar det ofta om ett lyckligare, hälsosammare liv. Om att få ett liv i balans. Men, vad innebär det egentligen? Och, hur når man dit? Vi har undersökt saken. 

Vad är ett liv i balans för dig?
Många menar att ett liv i balans innebär att lägga exakt lika många timmar på jobb som på fritid. Något som ofta inte ens är möjligt, vilket gör att vi riskerar att det känns som om det är kört redan från början. Frågan är: måste det vara så? Nej, inte alls.  Det viktigaste är att du hittar en bra fördelning som passar just för dig. Tänk också på att livet hela tiden förändras. Rätt balans för dig i dag är kanske inte rätt i morgon? Var flexibel: det vinner du på i längden.

Sätt dina egna gränser
Trivs du bäst med att lämna jobbet bakom dig när du öppnar dörren till hemmet? Eller blir du stressad av allt du inte hunnit med under dagen? Även om de flesta av oss knappast vill eller orkar vara tillgängliga hela tiden kanske ett extra telefonsamtal eller besvarat mail utanför ordinarie arbetstid kan vara precis vad du behöver. För när det väl är avklarat blir det enklare att njuta av resten av din fritid. I dagens samhälle kan det visserligen vara svårt att styra helt över sin egen tid, men ta dig en funderare: kanske kan du påverka mer än du tror.

Nej kan vara en fullständig mening
Ingen vill säga nej. Varken hemma eller på jobbet. Men för att uppnå balans i livet kommer du att behöva göra det då och då. Och du ska inte behöva förklara dig. Ingen av oss har mer än 24 timmar per dygn att disponera, och vi kan omöjligen hinna göra allt vi själva vill – och allt alla andra vill att vi ska göra. Lösningen? Lär dig att prioritera.

Skriv dagbok
För att förbättra ditt liv behöver du förstå vad du gör. Vad som fungerar för dig, och vad som inte gör det. Och de flesta av oss har alldeles för mycket på gång för att kunna hålla allt i huvudet. Ta hjälp av en dagbok. Skriv ner allt du gör, från jobbmöten till slösurfande, träning och storhandling och hur mycket tid du lägger på varje syssla. Var ärlig. Dagboken hjälper dig att se hur du använder din tid – och vad du kan göra bättre. Det finns även smarta tidloggningsappar till din smartphone om du föredrar det formatet.

Acceptera att du inte är en superhjälte
Att ha balans i livet innebär att vara realistisk. Att inse att vissa saker helt enkelt inte kommer att bli gjorda, och att vara okej med det. Bli inte arg på dig själv för att du ibland behöver omprioritera. Du har bara den tid du har. Använd den väl.

Vital5

En riktig vardagshjälte! Vital5 är baspaketet som förenklar vägen till välmående i vardagen. Innehåller fem av våra mest populära kosttillskott: Aloe Vera Gel, Forever Arctic Sea, Forever Daily, Forever Active Probiotic och Argi+. >Köp här<

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

 

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.