Visselblåsare – Jag kräver en förändring!

Är det något som gör mig riktigt förbannad är det orättvisor på arbetsplats och felaktiska löner där man utnyttjar de anställda! Något av det värsta som får en att må dåligt på sin arbetsplats så är det att inte få den lönen som man ska ha. Alla har inte möjlighet som vi att tacka nej till ett jobb och gå vidare till de som betalar en rättvis lön. Oavsett vad folk säger om att det viktigaste är att trivas på stället, självklart så går det hand i hand så man måste ju trivas i längden med arbetsmiljön och kollegorna men har man rätt lön så vill man kämpa för att ens arbetsplats ska bli bra på alla punkterna, så är det i själva verket lönen som gör att man känner sig värdig och uppskattad som anställd. Vad än arbetsgivaren säger. Han kan säga att man ska inte haka upp sig så mycket på lönen och lägga in psykologiska grejer för att du ska sluta tänka på lönen.

I Sverige finns så mycket orättvisor på arbetsplatsen och jag tycker facket är ett skämt! Både jag och min man har sett baksidorna men idag är vi nöjda för vi har kämpat för vår värdighet. Tyvärr ligger det mycket i pengar idag. Iallafall i lönen. Och då är jag ingen materiell människa och jag bryr mig inte så mycket om pengar i sig utan om rättvisan bakom det!

Det har varit på tapeten om Visselblåsare i olika medier och jag är så glad att det uppmärksammas. Nu ska det också till handling att det blir en förändring för idag så får ju företagen bara fortsätta med sina dåliga löner och andra missförhållanden! Var är facken! Och var är granskningen av företagen och kraven som bidrar till en förändring!?

2 svar på “Visselblåsare – Jag kräver en förändring!

 1. Sofie säger:

  Känner igen de där.
  Jag som undersköterska får ingen jätte lön, har varit underbetald i många år men kämpar nu för rättvis lön inom de yrket. Men för att ta hand om sjuka människor tycker jag absolut man borde tjäna mer.

  Kramar

  Svara
  1. Sojka säger:

   Ja där finns många orättvisor och det har verkligen gått överstyr när folk inte får lön ens efter de fackliga villkoren som redan finns!

   Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

 

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.