Ingen ork…


Som rubriken säger så har jag inte mycket ork idag. Känns som jag inte gjort något men jag har ju tvättat imorse och varit igång. Man plockar och städar hemma men det ser aldrig nystädat ut. Har inte varit ute alls idag. Sambon kommer hem vid 18 tiden och tar Isak så jag kan bygga naglar i lugn och ro på M som kommer då.
Så fort jag la mig igår så skrek Isak och det följde några nappinstopp. Känns som om det var hela natten man fick resa sig upp och få tyst på han. Det börjar känns nu. Hade behövt sova en stund men hur med an super glad och gnällig liten plutt. Gnällig är bara förnamnet idag.
Dessutom har jag fått stickningar och ont i vänster bröst och jag känner knölar. Lite på höger med men inte värst mycket. Läste mig runt och hittade detta:

Hur ska jag göra om jag vill sluta att amma helt? Hur försvinner produktionen? Om jag alltid pumpar ut överskottet stimuleras ju produktionen?
 • MIA: Ja – du ska bara pumpa/mjölka ur det du måste för att det inte ska göra väldigt ont i brösten! Efter ett tag kommer du inte att känna spänningar längre och då behöver du inte heller mjölka ur. Det kan ta ganska lång tid innan man inte längre kan mjölka ur några droppar om man försöker, men det tar i regel kring 14 dagar för att sluta amma…
amningshjälpens sida hittade jag detta ovan.

Så efter att ha läste detta bestämde jag mig för att pumpa. 30 från vänster och 20 från höger. Tydligen inte alla som bara kan sluta från en amning om dagen till 0. Nu är det 3 dagar sen jag ammade sist så jag får kolla om det händer igen eller om kroppen snart fattar galoppen! =D

0 svar på “Ingen ork…

 1. Helena säger:

  Men du slutade inte lite tvärt då? Jag vet ju inte alls än iom att jag ff morgonammar men jag började trappa ner rätt långsamt och nu har jag ju inte ammat sedan typ 06 imorse och det känns inget i brösten. Det kanske gick för fort för kroppen att hänga med?Hoppas det släpper nu – får fråga dig om råd sen när jag slutar helt :-)kram

  Svara
 2. Ann-Sofie säger:

  @Helena =) Nä jag trappade ner för en månad sen till 2 amningar om dagen och ganska snart efter en gång om dagen så det har jag gjort ett tag. Men tydligen så kanske man måste trappa så pass att det blir varannan dag osv. Jag har hört flera som slutat tvärt efter att han ammat 1 gång om dagen men också hört dem som fått tagit hjälp av piller men som det stod på amningshjälpens sida ska man tar ur lite så man inte får mjölkstockning vilket jag säkert hade fått. 🙂 Dem snackar så mycket om att amma men ingen berättar om att sluta! :)Kram!

  Svara
 3. Ann-Louise säger:

  För mig var det oxå svårt att sluta amma. Det tog ett tag för kroppen att hänga med helt enkelt. Jag började med att trappa ner till 2 ggr/dag till bara kvällsamning. Men då fick jag pumpa på morgonen men tog bara ut så pass mycket att jag lättade på trycket. Sen kunde jag minska amningen till 1 gång/dag, sen varannan dag och tillslut upphörde produktionen. Men det tog tid och ibland kändes det som om brösten skulle explodera MEN efter varje gång som jag genomled en period med sprängfyllda bröst så minskade produktionen. Jag fick ingen mjölkstockning heller. Lycka till!

  Svara
 4. Ann-Sofie säger:

  @Ann-Louise:Tack för ditt svar. Det var först när jag skulle sluta helt som det blev så här. Det var inga problem att gå ner till 2 amningar och sen en amning på morgonen. Var lite hård men det gick över fort. Så amning en gång om dagen har jag gjort länge nu. Nästan en månad faktiskt. Men kroppen vill väl gärna att jag ska fortsätta. 🙂 Vad skönt att höra att någon mer haft det så. Någon sa att det bara att vänta ut men då lovar jag att jag hade fått mjölkstockning. Igår kände jag mig väldigt varm i kroppen. Då kanske jag får vänta mig att jag tvingas pumpa om 3 dagar igen kanske? Ja vi får se. 🙂 Vad skönt att du inte fick mjölkstockning. Jag har heller aldrig haft det men blev ju rädd nu. :)Tack och kram!

  Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

 

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.