Hjälp mig hjälpa! Söker sponsorer!

sponsorer

Som nybliven mamma ska det följas en tid av kärlek och mys med den nya familjen. Det ska vara en tid av lycka och glädje. Visst är det också en tuff tid men det finns vissa som har det ännu tuffare än andra. Speciellt en familj som livet vänts upp och ner. Tjejen detta handlar om kallar vi för A i bloggen för att skydda hennes identitet så länge. Hon vet heller inte om detta så vi håller henne anonym tills vi vet mer.

Jag är med i en facebookgrupp där vi är 175 mammor som följt varandra genom graviditet, förlossning och livet efter. Vi alla hade gemensamt att vi beräknades få barn i mars 2013. Vissa småttingar hade riktigt bråttom och kom redan i december och andra hade inte fullt så bråttom.

Det jag vill komma fram till är att vi håller på med en insamling till en av tjejerna som inte alls har haft det lätt efter sin förlossning. Det som ska vara steget till en ny tid. En spännande tid fylld av kärlek. En tuff tid men inte så tufft som denna tjejen fått uppleva och får uppleva det. Det är grymt orättvist och här kommer en kort sammanfattning av hennes historia:

“A, en vanlig 23-åring, födde sitt första barn i början på 2013. Första tiden var allt normalt, sedan började problemen. Som en komplikation av graviditeten fick hon den en gallsten som fastnade och inflammerade bukspottkörteln. Istället för att bli bättre efter ett par dagar fick hon en varansamling i magen som skulle opereras bort. Operationen misslyckades dock och hon hamnade på intensiven i respirator i några dagar pga en kemisk lugninflammation. När hon blivit bättre från inflammationen kom nästa bakslag, en propp i lungan. Ett par dagar senare såg det ändå ut som att A skulle få komma hem till sin sambo och son. Då fick hon fruktansvärda smärtor i ryggen och en magnetröntgen visade en blödning i ryggmärgen. Hon flögs till ett större sjukhus och opererades akut. Tyvärr visade det sig att blödningen skadat ryggmärgen och hon fick beskedet från läkarna att hon inte kommer kunna gå igen.”

Vi har öppnat en fond till henne där vi samlar ihop pengar till henne. För på toppen av allt fick hon nämligen veta att hon inte får någon sjukpenning vilket ger familjen stora ekonomiska problem.

Men då kom jag med en annan idé. Varför inte söka sponsorer som på olika sätt kan underlätta hennes vardag. Hon behöver ju både hjälp ekonomiskt till sin familj med man och son men även till vardagen. Och om hon då får grejer så lättar det ju för henne att slippa köpa vissa saker.

Då tänkte jag att med hjälp av bloggen leta sponsorer till allt som hon kan tänkas behöva. Det kan ju vara allt som tex. nappar, nappflaskor, skedar, tallrikar, haklappar, babykläder, filtar, leksaker mm. Ja allt som kan tänkas underlätta henne och hennes ekonomi. Så förutom att maila några av mina samarbetspartner så går jag även ut i bloggen. Vill ni på något sätt hjälpa till att sponsra så maila mig på info.sojka@gmail.com

Jag kommer samla allt här hemma och sen skicka allt i ett paket till henne!

Hör av dig om du kan tänka dig att sponsra eller på något sätt hjälpa till!

Tillsammans kan vi hjälpa! ♥

*Bilden har inget med inlägget att göra.

0 svar på “Hjälp mig hjälpa! Söker sponsorer!

  1. ♥ Sojka ♥ säger:

   Ja det ä fruktansvärt. Dessutom är hon 7 timmars bussresa från sin familj och hon ska ligga inlagd i 6 månader. Hon väntar dock på familjerum men det är fruktansvärt att hon ska ha det så här och dessutom vara från sin familj och sin lille son som hon just börjat lära känna. 🙁
   Klart du får dela i bloggen!
   Kram!

   Svara
 1. Madelene säger:

  Hej. lider med tjejen i fråga och vill jätte gärna hjälpa till, vet du vad sonen har för klädstorlek? kan man samla ihop ett paket och sen skicka till dig eller hur skall man göra?

  Svara
  1. ♥ Sojka ♥ säger:

   Ja det kan du göra. Jag har kollat upp det och hon behöver från 74/80. Hon behöver inte till honom nu nämligen utan större storlekar.
   Jag kommer lägga upp allt som skickas till henne i bloggen innan jag skickar iväg det! Jag kan maila min adress till dig. Skriv gärna avsändare med så jag vet vart det kommer ifrån. <3

   Svara
  1. ♥ Sojka ♥ säger:

   Ja blödningen var från när dom drog EDA:n tydligen och den hade hon fått för sina smärtor gallan och infektion om jag tolkar det rätt. Och att det sen blev blödning hade också med det blodförtunnande medicinen hon fick pga av proppen i lungan. Så det ena ledde till det andra. 🙁 Ja fruktansvärt!

   Svara
 2. Tommy säger:

  SV: Man kan inte annat än att skratta ..:)

  Åh du är fantastisk, stackars tjejen och familjen!
  Jag hoppas verkligen att så många vill hjälpa till och sponsra!

  Svara
  1. ♥ Sojka ♥ säger:

   En hel del sponsorer har nappat och jag är så glad att jag kan hjälpa till. Känner så mycket med familjen och det är det minsta jag kan göra! 🙂

   Svara
  1. ♥ Sojka ♥ säger:

   Ja jag hoppas också många sponsorer nappar! Några jag kontaktat har nappat och det gör mig så glad! 🙂

   Svara
 3. Heidi Larsson säger:

  Hur ställer sig A till fräscha begagnade bebiskläder?
  Kan jag packa ihop ett paket med lite grejer och skicka till dig?

  Svara
  1. ♥ Sojka ♥ säger:

   Jag har valt att inte samla begagnade kläder då det kanske blir så att hon får för mycket kläder istället som inte blir till användning men är det enstaka kläder som ser ut som nytt kan du ju skicka men det är synd om det blir så att vissa kläder inte blir använda.
   Men känn efter själv och skicka om du tror det är något hon skulle behöva. 🙂 Det är precis början av insamlingen nu så än så länge är det ju rätt fritt fram! 🙂

   Svara
  1. ♥ Sojka ♥ säger:

   Ja några har redan så det känns så kul att kunna hjälpa till! Känner så djupt i hjärtat att jag vill göra något!

   Svara
  1. ♥ Sojka ♥ säger:

   Ja det är det verkligen. Orättvist!
   Du kan ju alltid dela inlägget så kanske fler sponsorer ser det! 🙂

   Svara
 4. Siri säger:

  Är det inte bättre att skicka direkt till personen i fråga så att det säkert kommer fram till rätt person och man slipper dubbla fraktkostnader.. att först skicka till dig å sen får du lägga ut för portot.. lär ju endå bli endel grejer.. bara en tanke

  Svara
  1. ♥ Sojka ♥ säger:

   Nja tanken var ju att det skulle vara roligt med ett stort paket. Men jag kommer ju inte göra så i fortsättningen om det kommer mera. 🙂 Utan det som jag får inom den närmsta tiden skickar jag i ett paket. Dessutom kan jag då lägga upp bilder så att jag kan visa det i bloggen så att andra tex sponsorer ser. 🙂

   Svara
 5. Sofie Bengtling säger:

  Ibland finner man inga gränser för allt otäckt som drabbar en del! Stackars stackars familj! Jag blir alldeles tagen! Jag har passat på att dela ditt inlägg på min Facebook-sida (www.facebook.com/MammaBootCamp.Staffanstorp) till att börja med! Sedan vet jag inte riktigt vad jag kan skrapa ihop själv, eftersom vårt tredje barn väntas i september och vi gjort oss av med det mesta (vi skulle ju inte ha fler barn).

  Svara
 6. Malin - Mamma till3 säger:

  Usch och fy. Hur har det gått för A och hennes lilla familj? Hur går det med insamlandet? Jag önskar att jag kunde hjälpa, men mina tankar går iaf till A och hennes familj!

  Svara
  1. ♥ Sojka ♥ säger:

   Ja nu har hon äntligen fått träffa sin son igen efter flera veckors väntan. Annars är det inte bra med henne. Senast idag skrev hon att hon fått smärtor i gallan igen. Stackaren! Inget av det man gör kommer få bort det hon går igenom men jag hoppas ändå det ger henne något! 🙁

   Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

 

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Scroll Up