– Anledningen till tystnaden i min blogg –

image

Hela dagen igår så fortsatte sörjandet och tankarna till stackarna som flyr. Speciellt tänker jag på barnen. Jag kände som många i detta land att jag inte bara kan sitta och titta på. Och redan innan bilden kom ut så skickade jag pengar. Ni kände jag att jag kanske kan göra mer. Så jag har erbjudit lager för de som vill skänka tex blöjor, barnkläder, filtar mm för vi har öppet alla dagar till kl 22 och kanske inte alla som kan ta sig till det tiderna som insamlingarna är. Så då kan man lämna här så ser vi till att det kommer till en insamling som sen skickar det vidare till flyktingar på flykt. Vi har också startat en insamling i butiken Slottsstadens Livs på Erikstorpsgatan 9. Så all dricks hamnar i burken och det som själv vill lägga till och bidra är välkomna. Vår tanke är att för pengarna köpa mer av det som behövs skickas med till de behövande. Vi ser till att de används på bästa sätt för att hjälpa där det behövs.

Man ska tänka på att inte skicka pengar till vilken grupp som. För ni vet inte om pengarna kommer rätt. Jag har tänkt på det här med att det kanske är någon som stöttar just Isis som bluffar eller vad det nu kan vara. Vi vill ju inte att de miljoner som skänks stöttar och ger helt fel sida styrka!

Så stöd någon känd organisation som hjälper till på plats. Finns flera och Sydsvenskan tipsar om flera HÄR.

Men sen är det inte helt fel att skänka till volontärorganisationer. Se bara till att de känns pålitliga. Och att de på något sätt är knutet till någon organisation.  Sydsvenskan tipsar om olika och jag bidrar till “Vi gör vad vi kan” som kommer skicka till flyktingar som kommer till Makedonien. Just till Makedonien är det knutet till Legis det är vi från Malmö/Lund som skickar dit första lasset. Själva huvudgruppen som startades i Stockholm har samlat ihop 7 miljoner och skickar grejer till flyktingar som kommer till Grekland men de har redan fullt. Så “Vi gör vad vi kan” hjälper till på de ställena som behövs och som sagt just nu till Makedonien.
Men läs gärna mer HÄR.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

 

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Scroll Up