En gång i tiden var jag så bra på det. Men man matas och påverkas utav all reklam och media men nu är det dags att köra på det igen och försöka få det till en livsstil. Sockret är så farligt och inte bara det synliga utan det dolda sockret är faktiskt en ännu värre bov. Jag ska minska på sockret här hemma och då är inte tanken först vitt mjöl och pasta utan att komma åt det dolda sockret i allt på lite olika sätt genom att kolla innehållsförteckning. Ett steg i taget mot ett hälsosammare liv. 
Sen är inte tanken att jag ska slänga allt här hemma utan fom nu kolla innehållsförteckningen. Samt att jag inte kommer köpa några lightprodukter i fortsättningen. Det finns inte tillräckliga studier på (sägs det) och det säga ju även av vissa att det är princip är lika farligt det med. 

Vi får se hur det går, hur hårt jag går in och hur länge det håller.


Bilden är lånad från Mitt kök och där kan du läsa om bl.a. 16 dolda sockerfällor. Nu börjar jakten! 🙂

2 svar på “Vardag utan socker!

 1. Sofie - Livet på landet med tre små säger:

  Det är så svårt det där med sockret, jag vill försöka banta det lite men svårt att få med mig resten av familjen.
  Men försöker äta rent istället.
  Laga mat från grunden och att baka själv. Så vet jag iallafall att det är rent socker och inget gjort i en fabrik.

  Svara
  1. Sojka säger:

   Just rent försöker jag också med samt att barnen får inte äta sötsaker på vardagar med vissa undantag om de blir bjudna hos någon kompis. Samt så får familjen det som jag köper hem men då jag gör flesta inköp så kan jag ju påverka vad som stoppas i munnen. Sen kan jag ju inte tvinga mannen. Vill han köpa hem kakor och stoppa i sig så får han göra det men jag rör inte det. Jag brukar ha svårt att låta bli när det finns hemma men nu köper jag alltid hem goda små äpplen som jag kan ta när jag blir sötsugen tex och det funkar jättebra för mig. Jag är själv helt förvånad hur bra det går. Sen förbjuder jag mig inte att äta sötsaker utan jag väljer bara att inte äta det. Så det får hända att jag tar något sött men det ska vara begränsat och till en dag i veckan.

   Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

 

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.