Skönhetsideal, samhällsdebatt och ätstörningar!

Ja man har väl gått igenom allt! Idag försöker jag istället inte bry mig om vad andra tycker och bara vara mig själv. När jag var liten kanske felet många ggr var att jag inte brydde mig bl.a. Och det är ju just det som är problemet med samhället. Att man inte ska kunna bara sig själv utan att bli petad på osv. När jag växte upp växte även hatet mot mig själv. Hur man man hata sig själv? Så dumt och idag älskar jag mig själv!
Jag har fortfarande spår kvar som aldrig kommer gå bort helt. Och då vore jag ju inte helt mig själv heller. Eller hur? Men vissa negativa tankar eller beteendemönster är svårt att bli av med och det är väl så att man får acceptera att de gör sig påmind ibland. Jag kan ha nämnt det någon gång kanske men jag hade ätstörningar och idag när jag tänker tillbaka på den fantastiska pingla så vill jag bara lavetta henne och fråga henne vad fan hon gjorde mot sin kropp. I nästa steg kommer fråga vad finns där att göra för unga tonåringar för att förhindra de för att komma i olika dåliga beteendemönster för jag tror mer kan göras? Sen kan jag inte låta bli att tänka att tack vare att man varit nere på botten så blir man jävligt stark och vet hur det är att må bra och att undvika att falla djupt igen.
Mycket är fel på detta samhället anser jag och säkert många fler. När man får barn så inser man hur sexistiskt samhället är och att allt ska handla om snygga skakande rumpor osv. Inte för att jag har något emot det själv för jag blir bara motiverad att träna upp min rumpa ha ha men då kan jag tänka mycket mer annorlunda än unga barn som är lättpåverkade och inte kan tänka på samma sätt som oss vuxna som lärt oss så mycket mer genom livet. 

Hur kan vi föräldrar bidra till bättre förebilder för våra barn?

<a href="https://i1.wp this page.com/sojka.sojkafinjan.se/public_html/wp-content/uploads/2016/09/img_5980.png”>

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

 

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.