Om musklerna är väckta?

image

Ha ha tro mig mina muskler har vaknat och stackars de idag! 🙂 Sen har jag sån jäkla träningsvärk idag och igår var jag så speedad och lycklig och idag efter träning och lunch skulle ja helst vilja ta en powernap men det är så skönt att vara igång. Känna att man mår bra i sin kropp och älskar sin kropp. Det viktiga är att lyssna på sin kropps signaler. Eh ja tränar man inte alls och har en obalans i kroppen så kan signalerna bli fel och då ska man inte lyssna alls utan bara gå och träna. Men egentligen är det rätt signal för kroppen signalerar att något är fel i kroppen om du inte har ork och bara är trött. En kropp ska inte vara trött hela dagar hela tiden även om det är mörkare tider på året. Antagligen då dags att börja göra något åt saken.

För mig är det alltid som en spiral. Antingen går spiralen upp och det handlar om träning eller så går spiralen neråt och då fortsätter det bara mer och mer ner tills man helt tappat motivationen. Det blir antingen bättre och bättre hela tiden eller så blir det sämre hela tiden. För mig finns det liksom inget alternativ om jag vill må bra. Väljer jag spiralen upp eller spiralen ner?

Många tror sig vara deprimerade och liknande speciellt dessa årstider. Men har du frågat dig själv om du är aktiv? Tar du vitaminer och mineraler? Hur ser din kost ut? Hur sover du? Allt det går också hand i hand och försök först fokusera på näringen. Det är A och O om du ska få hjulet att fortsätta rulla.

Vissa tänker. Fan jag måste träna för att inte må dåligt. Ja men tänk då tillbaka med sunt förnuft att det är meningen att vi ska vara aktiva året runt i alla år. För det är också en investering för framtiden. Vill du gå i pension och inte kunna njuta av det. Ta en massa tabletter och sen ännu mer mot biverkningar och sen veta att var tredje äldre dör av vara biverkningar. Det du kanske är en tankeställare. Sen finns det de som mår hur bra som. Som till och med är hur pigga som helst och kan njuta med sina barnbarn. Och orka och till och med se ännu mer och glädjas ännu mer och verkligen njuta av livet!

0 svar på “Om musklerna är väckta?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

 

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Scroll Up