Minnen av min ätstörning och att vara självdestruktiv!

Ann-sofie (78) face

Ja här kommer något som ni inte visste om mig! Jag bara kom att tänka på det. Och det är lätt hänt för att jag tror att har man någon gång haft en ätstörning så finns det alltid där i ryggraden. Jag jobbar fortfarande med att få en balans med mitt tänk, med träningen, med vad jag stoppar i mig osv. Jag har lätt för att frossa och sen få dåligt samvete. Senast i förrgår så låg jag och funderade om jag skulle gå till toa och spy upp allt jag stoppat i mig. Det blev ju lite för mycket. Jag gjorde såklart inte det. Jag vet ju vad jag sätter igång då. Jag har kommit så långt i mitt beteende och från det självdestruktiva. Man tänker samtidigt på hur fantastiskt och långt man har kommit. Man ska tycka om sin kropp. Man ska ta hand om den. Man ska inte skada den för att man ibland blir arg på den eller hur man själv är eller vad nu som kan ha hänt.

Men gud som man hållit på. Slå sig själv för att man inte är nöjd, knipa i magen för att den är för fet, bli arg på sig själv för att man inte tycker man är perfekt, skada kroppen på olika sätt så fort man är ledsen. Nä nu är jag snäll mot min kropp. Jag försöker så gott jag kan. Ingen är dock perfekt inte ens den “perfekta”!

Därför ännu extra viktigt att påminna sig här och nu så bra vi är.

Så haka på fredagspeppen nu på fredag! ♥

“Spread the love”

0 svar på “Minnen av min ätstörning och att vara självdestruktiv!

 1. trollet säger:

  Skönt att du blivit snäll mot dej själv… inte alltid så lätt, men behövligt=)

  Svara
 2. Malin - Mamma till Alice säger:

  sv; Ja visst är det så…men jag har många runt omkring mig som bara vräker ur sig saker och inte tänker…Till ex: Tänk vad smal och fin du ska bli nu när Alice börjar krypa/gå…Va fan?? kan man inte vara fin även fast att man har lite att ta i?! Vad vore jag utan mina kurvor? En planka….

  Svara
  1. ♥ Sojka ♥ säger:

   Men vad fan menar du allvar! Fattar inte hur folk kan bete sig! Som om det var det enda viktiga att bli smal och fin!! :S

   Svara
 3. Camilla säger:

  Du har rätt, viktigt man är rädd om det man har och uppskattar det. När jag var yngre hade jag helvriden kroppsuppfattning. Ser på bilder att jag var tunn som en ..ja jag vet inte vad…men tyckte själv att jag var tjock. Har dock inte haft någon ätstörning, men är glad att du kunnat hitta en balans i tillvaron.

  Svara
  1. ♥ Sojka ♥ säger:

   Ja det är helt sjukt! Nu när jag kollar tillbaka så tänker man att man var fan inte klok. Man var ju så fin då! Kolla på hur man ser ut nu hahaha.
   Ja balans är bra i allt!

   Svara
 4. Charlie säger:

  Jaha här i Gbg kan de börja med sport vid fyra om ej tidigare men missa vårterminen och ja sådant kostar pengar. Kanske t höst ! Wayne tror ju att han får köra på sats typ imorgon haha borrat hål i min hjärna om det i ngt år nu, men så bra och roligt att han e intresserad av träning ! 🙂 jag blev ju ej intresserad förens typ två år sen HAHAH

  Ja men du kanske köpte den mindre varianten av pirat skeppet? Såg på videon att den hade ngra märken på sidorna som Waynes ej har?

  Nej tror ej d va samma magbild? Såg ej ut som d iaf haha men sen e man lite weird men men

  Kollat dt me Skype? Puss ha en dunder kv gumman

  Svara
 5. Znogge säger:

  Vi måste bli bättre på att ta hand om oss själva. Inse att vi faktiskt duger som vi är och inte fastna i hysteriska ideal. Men visst, träning för konditionens skull är inte fel.

  Svara
  1. ♥ Sojka ♥ säger:

   Ja men precis! Kunde inte sagt det bättre själv! Ja med träning så kan vi få lite hjälp på traven att orka mer och må bättre! 🙂

   Svara
 6. malin-helena säger:

  Vet precis hur du känner det. Jag kan också fortfarande få de där tankarna att vilja gå och kräkas. Trots att det är över 5 år sedan jag bestämde mig att sluta med att förstöra mig själv. Men det stannar vid tankar nu. 🙂

  Du ska vara stolt över dig själv att du kommit så långt. 🙂
  Kram

  Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

 

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Scroll Up