Är du den som tycker det är tråkigt att träna?

Sätt inte så höga krav på dig själv när det gäller träning! Är du den som tycker det är tråkigt att träna? Då kommer du bli glad när du läser detta. Eller förhoppningsvis iaf. Kanske blir saker till det klarare.

Det är ju så att man brukar säga att typ 80% är maten och 20% är träning. För mig hjälper just träningen för att jag mår mentalt bättre. Vilket gör att jag får bättre självkänsla och känner mig mer trygg och säker som person. Och det är de olika hormoner som släpps fria av träningen. Av egen erfarenhet krävs det endast 1-2 ggr i veckan för att få den verkan och att vara lite lagom över veckan. Sen gör det automatiskt att jag tänker mer nyttigt. Att ha dragit ner eller rättare tagit bort bröd, pasta, ris, potatis helt från min diet har gjort att jag har ordning på mitt sötsug. Så lite går det hand men från det stora perspektivet om jag kommer ifrån träningen tex i 2 veckor så försöker jag iaf ha stenkoll på vad jag stoppar i mig och på så sätt blir det inget jojande med vad jag stoppar i mig.

Något jag tror påverkar många på ett negativt sätt är att media kanske spelar en bild som inte riktigt är sann. Man behöver inte vara som alla de träningsfreak som lägger upp på sociala medier att de tränar hela tiden och gör en massa snygga pose osv. Du behöver egentligen bara göra en liten del av det. Tror många får avsmak för att det som så himla stort och det är sån hets med träning.

Jag älskar träning och vill mest göra det hela tiden men vi måste förstå och nå ut med att det finns olika nivåer och olika tankesätt kring träning. Jag menar vart vänder de sig som vill komma igång. Jo till förebilder på Instagram tex och det kan vara motiverande för många. Men för vissa är det bara motiverande ett kort tag sen blir det lite mäktigt. Man måste nå ut till alla. De som redan är frälsta i träning är ju redan det men de som behöver lite mer hjälp på traven behöver få rätt information och pepp.

 Vi måste lära oss att vi alla är olika. Det är egentligen inget nytt men kollar man Instagram så ser alla likadana ut inom varje nisch. Jag är bara rädd för kommande generationer och all mediapåberkan. Hoppas man kommer använda media på ett mer lärande sätt.

Ta allt med en nypa salt och testa dig fram vad just du tycker är kul. Träning kan vara så himla mycket så ge dig själv det att prova dig fram. Hitta en PT som kan hjälpa dig på första spår och fokusera på vad du stoppar i dig. Allt kommer gå så mycket snabbare och lättare sen. Tänk också ut varför just du vill lära dig få in träning i ditt liv då blir det lättare. Kanske skriv upp små motivationslappar som du öppnar en varje dag. Varför började du med träningen? Vad kände du? Vad gjorde att du mådde dåligt av att inte träna? Vad tycker du är kul med träningen osv. Skriv upp olika motivationmeningar i en bok varje gång du känner något positivt och titta tillbaka på de när det behövs. Blev det tydligare för dig eller kändes allt bara ännu mer rörigt? Det går även bra att maila mig på info.sojka@gmail.com

KRAM


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

 

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.