5:2 diet eller 4:3 diet

Ja jag och dieter! Jag måste ju testa allt och denna gången har jag testat något som är riktigt bra. Jag har kört den i 3 veckor nu och jag ser hela tiden resultat trots att jag inte skött mig perfekt på de dagar jag får äta vad jag vill för jag har verkligen ätit vad jag vill då.

Ja gör kör något liknande 5:2 dieten men man kan likna den som en 4:3 diet. Man fastar alltså 3 dagar och inte 2 som på 5:2. Resterande dagar äter man som man vill men om man är lite mer nyttig som jag ska försöka nu får man säkert ännu bättre resultat än jag.

När jag har fastedagar äter jag ca 500 kalorier och dricker endast vatten. Och ja ljummet vatten till frukost med honung och citron. Det tar jag också i nödfall och jag känner att jag dippar lite eller blir så sugen eller kanske lite hungrig.

Här nedan ser ni min lunch.

Sallad, gurka, ruccola och championer äter jag varje lunch på fastedagar. Man blir ju lagom trött på det men ja man får ju tänka på att man får äta vad man vill efter dessa 3 dagar.

Jag äter efter fast schema och alltid samma rätter de 3 dagarna så man vet precis vad man får i sig.

Frukost, lunch och kvällsmat är de enda tillfällena med mat och kvällsmaten är ju ingen riktig mat utan bara yoghurt med citron.

Ja om någon är nyfiken att höra mer så berättar jag såklart det. Känns sjukt bra iaf i både kropp och själ.

De dagar jag fastar kör jag ingen eller lite träning i typ av gå på löpband. De andra dagarna som jag äter normalt är tanken att få in styrketräningen igen men då gymkortet gått ut ska jag prova andra gym för ny inspiration.

Här ser ni min viktkurva sen jag började.

Puss & kram alla mina fina läsare!

2 svar på “5:2 diet eller 4:3 diet

 1. Camilla 10 barnsmamma vid 33 år säger:

  Jag kör oxå 5:2 ,har gjort det förut och gick ner 10 kg och gör igen då det verkligen funkarde sist o ser nu att det går neråt igen?
  Har funderat på att fasta 3 dagar istället för 2 men visste inte om det gick men då är det ok då??

  Svara
  1. Sojka säger:

   Ja asså när jag fick höra om den här metoden av en jag känner som gör den och jag blev sugen på det så var det jag själv som valde att kalla den för 4:3 metoden då den påminner om 5:2 metoden men här gör man all fasta 3 dagar i streck och man följer ett exakt schema med vad man ska äta till frukost, lunch och kvällsmat. Så man äter samma frukost alla 3 dagar och samma med lunch och kvällsmat. Sen kan man placera det på de tider man vill men tror säkert det funkar att göra som 5:2 metoden att följa hur man äter där. Dette jag som jämför metoderna då jag räknade ut hur mycket kalorier jag åt per dag och det blev ca 500 kalorier och det är ju det samma som gäller vid 5:2 metoden.
   Vad spännande och kul att höra att det gått så bra för dig! 🙂
   3:dje dagen är dock tuff men vad jag läst så är det bra att köra 3:e dagen för set är då verkligen cellerna reparerar sig och inte producerar nya celler.
   Vet dock inte om man får den nyttan vid kortare tid av fasta.
   Kram och berätta gärna hur det går för dig framöver! <3

   Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

 

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.