Tävling Lucka 3 – Julset till babyn!

God morgon! Idag öppnas lucka 3 och imorgon är det redan 2:a advent. Vart tar tiden vägen?

Idag är luckan i samarbete med remila.se som är en nystartad sida med det sötaste till de allra minsta! Du har här chans att vinna ett sött litet julset till den allra minsta som kanske firar sin första jul i år. Detta söta julset består av ett par babystrumpor, en tomtesäck och en trädekoration.

För att vara med och tävla om detta söta julset svara bara på frågan: Vad är dina första minnen av julen?

Sista dagen att tävla är den 10:e december och vinnaren presenteras i detta inlägg. Vilket innebär att ni själv får hålla koll på om nu vunnit och då kontakta mig på min mail info.sojka@gmail.com

Går det för lång tid så väljs en ny vinnare! Lycka till!

remila.se på Facebook 

remila.se på Instagram 

Stort grattis till Malin Gustafsson som tävlade med följande:

“Mitt första julminne är när vi firade hos farmor och farfar, vi äter pepparkakor och dricker glögg och jag skriker mera ”lussin”, istället för russin. ?

Åh, vilket sött set. De skulle bli en perfekt julklapp och välkommen till världen present till min systerdotter som firar sin första jul i år. ? Hoppas på tur.

frozenvanilla@live.se

God jul! ?”

Maila mig din adress så skickad vinsten! 🙂

39 svar på “Tävling Lucka 3 – Julset till babyn!

 1. Cecilia säger:

  Oj jag vet inte vilket som var först! Ett starkt minne av jularna när jag var liten var bilresan hem. Vi firade alltid hos mina kusiner och åkte hem när det var mitt i natten. Älskade att sitta i bilen och titta mot himlen och mötande billyktor 😉 sen minns jag starkt hur det alltid var vitt av snö 😉

  Vill så gärna vinna detta till min lilla systerson som kom i oktober 😉 trodde inte att det skulle vara sp fantastiskt som det faktiskt var att bli moster

  Svara
 2. magdalena ( mammatillthea instagram) säger:

  Minns speciellt en jul när jag var ca 9 år. Jag och min lillasyster fick varsinna härfiga katter i oliak färger såklart som man borstade och då spann dem så härligt. Det var häftigt på den tiden 🙂
  Jag vill gärna vinna detta till barnens lilla kusin. Första kusinen, och nu första julen ihop <3

  Första julen är alltid speciell och jag vill förstärka det med denna fina present <3

  Svara
 3. Hannah säger:

  Jag tro nog att det är min mums fruitcake limpa som jag kommer ihåg…sånna stark doft och stark smak!

  Svara
 4. Annika - drömmen om 11 barn säger:

  Första minnet är en jul som firades så som mina första jular, tillsammans med hela släkten. Väldigt roligt, kärleksfullt och mycket gemenskap. Men några år senare bröts det och idag firar vi jularna endast med närmaste familjen… Ibland saknar jag faktiskt den där mysiga gemenskapen <3

  Svara
 5. Ingrid Dahl säger:

  Mitt första minne av julen är när jag och min syster tjuvklämde lite på paketen under granen kvällen före julafton. Det minnet gör att jag alltid tycker om att känna lite på paketen, det är nästan roligare än att öppna. Nuförtiden är det mest barnen som får paket, men minnet finns kvar.

  Svara
 6. Emelie Erlandsson säger:

  Första minnet är hur rädd jag var för tomten och vågade inte ta emot paketet själv, utan mormor fick följa med fram till tomten och då tyckte jag det va roligt att dra i tomtens skägg 😉

  Svara
 7. Madde säger:

  Vad sött, och jag som ska bli mormor *3. Vet inte om det är första, men minns så väl då jag vaknade, granen var klädd och vi åt tomtegröt, åt vörtbröd med nygriljerad skinka och fick vårt första paket.

  Svara
 8. Amanda säger:

  När jag för första gången fick läsa och dela ut paketen under granen!

  Svara
 9. Astrid säger:

  Det tidigaste minnet jag har av julen är när vi firade hos mormor och morfar när jag var 5-6 år. Jag gömde mig under soffan hela kvällen för att jag var så himla rädd för den skäggiga mannen! En god jul!

  Svara
 10. Malin Gustafsson säger:

  Mitt första julminne är när vi firade hos farmor och farfar, vi äter pepparkakor och dricker glögg och jag skriker mera “lussin”, istället för russin. 🙂

  Åh, vilket sött set. De skulle bli en perfekt julklapp och välkommen till världen present till min systerdotter som firar sin första jul i år. 🙂 Hoppas på tur.
  frozenvanilla@live.se

  God jul! 🙂

  Svara
 11. Jennya Johansson säger:

  Mitt första minne av julen är väl inte direkt det mest positiva. I vår familj har vi som tradition att pynta dagen innan julafton. Min mamma stressade alltid och på dopparedagen var det full rulle med att städa, förbereda mat och pynta. Hon sa ofta ”Jag kommer inte att hinna klart så det blir ingen jul i år”. När jag och min bror var riktigt små så tolkade vi det som om julen skulle bli inställd och att det inte skulle komma någon tomte (vi var tillräckligt små för att tro på den). Det var lite ångestladdat faktiskt. På julaftonens morgon när vi vaknade var allt klart och granen klädd och lyste. Det blev en jul trots allt.

  Om jag vinner detta set så ska mitt yngsta barnbarn Juni få det. Hon är född i Juni och jag har ännu inte träffat henne men vi ska ses under julen. Kram

  Svara
 12. Belinda Fihn säger:

  Åh vilket underbart set, värmer hjärtat extra nu när jag är gravid med första barnet!

  Jag har ett gäng tuffa minnen i bagaget, men också fina minnen. Ett av de första var när jag fick en sjöjungfru-Barbie. Hon hade så långt hår att det släpade i marken. Jag gick runt hela kvällen och borstade hennes hår.

  Svara
 13. Magdalena säger:

  Det minne jag kommer ihåg mest är att jag blev arg på de vuxna som pratade om tomten inför min yngre kusin. Jag visste att tomten inte fanns. Hi hi!

  Jättesöta strumpor!!! Hoppas jag vinner till min son som ska fira sin första jul. 🙂

  Svara
 14. Jessica Sundberg säger:

  Mina första minnen är skräckfylld förtjusning för tomten. Vilket barn blir inte rädd för en gubbe i vitt skägg, stor mage och röda kläder som går runt och hoho:ar och frågar om snälla barn?! Blev livrädd, dels av det skräckfyllda utseendet, dels av att jag inte hade varit snäll (jag hade ju tagit syrrans docka dagen innan 🙂 ). Men han hade ju paket och paket ville man ju ha!

  Svara
 15. Sanna säger:

  Mitt första minne av julen är när jag är riktigt liten, jag vet att vi alltid brukade fira tillsammans hela släkten. Det kändes mysigt att vi var samlade allihop, och gemensamt åt julmiddag tillsammans med farmor, farfar och alla kusiner med tillhörande familjer. Det var många år sedan nu och det känns tråkigt, för det är inget som vore möjligt alls i dag. I dag är många i släkten skilda (och vissa har väldigt dåliga relationer till varandra), så några sådana härliga dagar tillsammans med allihop blir det nog inte mer.

  Minns att jag och min jämnåriga kusin alltid försökte klättra upp för trappan hos farmor och farfar. Min pappa fick ställa sig framför och vakta, och vi bara fnissade och försökte komma förbi. Minns att vi bastade på kvällen, det gjorde vi mycket när jag var liten. Vi åt mycket julmat och blandade med speciella produkter från Finland tillsammans med det svenska tradionella julbordet. Det var mysigt och en härlig mix av två världar.

  Om jag vann denna otroligt fina vinst skulle det gå till en väninna som nyligen fick barn. Hon skulle bli riktigt glad över denna söta och fina present.

  Kram Sanna

  Svara
 16. Therése säger:

  Ett starkt minne var att det nästan alltid var snö. Och mycket snö även för oss här nere i Skåne. Snö hör till julen och stärker stämningen något enormt. Hade velat att mina barn får uppleva snö och lek såsom vi fick göra på ljuva 80/90 talet. Detta söta set skulle passat bra till min minsta på 4 månader imorgon.

  Svara
 17. Jessica Olofsson säger:

  Oj, vad svårt men jag tror att det blir min fjärde jul som barn. Jag fick fira hos min moster med familj. Mamma hade just fött och förlorat min lillasyster. Tråkig och traumatiskt för hela familjen och gjort att vi firar julen väldigt intimt tillsammans.

  Svara
 18. Tingeling stegervall säger:

  Åh vad fint detta hade varit till min lilla ofödda 🙂

  Första julen jag kommer ihåg är när jag och mina tre syskon åkte till Norge för att fira tillsammans med alla mina kusiner och andra släktingar och vi var jätte många och tomten kom och jag tycket han var jätte läskig så vågade knappt gå fram till honom

  Svara
 19. Annika Nilsson säger:

  Det första minnet som jag minns är från när jag sattes mitt i julklappshögen och fick riva fritt bland alla julklappar! Tills storebror kom och stoppade mig!

  Svara
 20. Sofia Andersson säger:

  Jag har tidiga härliga julminnen av att jag och min syster väckte varandra på natten till julafton, den som vaknade först fick väcka den andra. Sen tassade vi upp lite pirriga och förväntansfulla, kände i våra julstrumpor om tomtenissarna varit där med paket och smög också till granen för att titta på klapparna som lagts dit på kvällen! Sedan la vi oss igen och somnade om och väntade på att det skulle bli julaftons morgon!

  Svara
 21. Roxanne Munoz-Rytting säger:

  Bland mina första minnen är det årliga julbaket! En hel dag fylld med julmusik, pepparkakor, lussebullar, mjöliga näsor, massor av skratt och annat som hör julen och gemenskapen till!

  Svara
 22. Maja Lind säger:

  Mitt första minne är när jag får en leksaksspis och en nalle med turkosa öron som jag kallade för långöra, fast han hade korta öron 😀
  Hoppas att vinna detta set till min son, det är hans första jul!

  Svara
 23. Evelina säger:

  Mitt första minne var kvällen innan självaste julafton, då hela familjen gick upp på övervåningen för att bära ner säcken med klappar att lägga under granen. Självklart passa på att klämma och känna en hel del också. Samtidigt som gröten till vår snälla hustomte tillagades på spisen. Underbart varma minnen fulla av förväntan och glädje.

  Svara
 24. Martin Blomqvist säger:

  Min första jul blev inte riktigt som vi hade tänkt oss. Jag, mamma och pappa skulle vara hos farfar och äta julmiddag, se Kalle Anka och öppna julklappar. Mamma vaknade dock kl 03.00 morgonen till julafton av att hon hade fått magsjuka, så jag och pappa fick åka till mormor utan henne. Mamma hade köpt en tomtedräkt som jag hade på mig hela dagen. Jag var så söt!
  Hos farfar var även morbror , farfar, farbror , faster.
  Dom andra åt julmiddag medan jag tittade på. Jag drack mjölk sen, mitt under Kalle Anka.
  I julklapp fick jag en rullspegel, en lekbåge till baysittern, en pekbok, kläder med mera.
  På kvällen åkte vi hem till mamma igen.

  Svara
 25. Malin säger:

  Jag har ett tidigt minne från en julafton när jag var liten och vi var på landet. Mamma och pappa ljög ihop en historia om att grannarnas spis hade gått sönder och att pappa behövde hjälpa till att laga den som den elektriker han är. Men istället klädde han ut sig till tomte och kom gåendes på vägen mitt ute i skolan med en lykta i handen. Jag såg på ögonen och hörde på rösten att det var pappa, så där och då förstod jag att tomten nog inte fanns på riktigt, men det är ändå mitt bästa julminne!

  Svara
 26. Sofie - Livet på landet med tre små säger:

  Oj så svårt. Jag som har så dåligt minne. Minns sällan saker så från barndomen.

  Men minns en jul här hemma när sonen var 2. Vi brukar alltid sätta upp alla tomtar till den 23. Vi tar en kväll och sätter upp allt!
  Mitt i allt detta så vaknar sonen och kommer traskande. Hans ansiktsuttryck när han tittade och såg alla tomtar det var magiskt. Han gick och pekade och tittade och sen somnade han inte förrän vi var klara.

  Svara
 27. Therese säger:

  Mitt första julminne är förvirringen av att aldrig lyckas se tomten äta upp gröten som vi jämnt ställde ut på eftermiddagen/kvällen! Tomten åt rent i tallriken, de va jag imponerad av! 🙂

  Svara
 28. Pauline Wågström säger:

  Mitt första julminne måste vara när vi bodde i huset och jag såg tomten komma genom köksfönstret. Sen knackade det på dörren.

  Svara
 29. Emmy säger:

  Mitt första minne, ingen aning om hur gammal jag var, är när jag och mina syskon satt i soffan och kikade ut genom fönstret för att se när tomten kom. Så uppspelta vi var!

  Svara
 30. Linda säger:

  Mitt tidigaste minne av julen är när jag, syskonen och kusinerna hade pepparkaksbak och gömde en degklump bakom en byrå. En liten julhemlis som inte var lika uppskattad av alla. 😀

  Svara
 31. jessica Eliasson säger:

  Åh, det är en salig röra men kommer ihåg att min lillebror var livrädd och gallskrek när tomten kom. Jag kommer också ihåg att jag undrade varför tomten hade pappas vantar på sig…

  Svara
 32. Moa säger:

  Jag minns en jul då jag var cirka 4 år gammal. Det var ett år jag fick ett pippi hus i julklapp, vilket självklart var en dröm år 2002.
  Vill gärna vinna detta set till min guddotter, hennes mor blev mamma i augusti som endast 17 år gammal. Är alltid lika roligt att ge gåvor till dem som inte har förutsättningarna för att köpa det finaste sakerna med en studentekonomi.

  Svara
 33. Caroline säger:

  Julstrumpan! Gick inte att sova för man visste att den väntade där på morgonen, så jag och brorsan brukade titta på film kvällen före julafton, alltid Jönssonligan och Strul, det blev vår egna lilla tradition! 🙂

  Svara
 34. Anna L säger:

  Minns Mormors jular och dofterna bäst och granen och min adventskalender med små paket

  Svara
 35. Sandra säger:

  Ett minne jag har från när jag var liten var när jag skulle öppna en julklapp från min lillebror. Han var sååå ivrig när jag öppnade men tillslut kunde han inte hålla sig utan avslöjade innehållet innan jag öppnat. Det var inte så skoj just då men så här i efterhand så skrattar jag åt hans ivrigt studsande och att han sedan försade sig. Det var dock en fin julklapp i form av handdockor.

  Jag skulle för övrigt ge detta till min 6-månaders som firar sin första jul 🙂

  Svara
 36. Jenny säger:

  Ett av mina första minnen är en nallebjörn jag fick som 5-åring, jag döpte henne till Malin, och den har jag fortfarande kvar. 🙂 Jag minns att jag fick den när vi firade jul hemma hos min mormor som inte längre lever.

  Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

 

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.