Svar till läsare…

… som tycker att jag inte borde skämmas av att jag ammar, utan de som ger flaska utan medicinsk anledning borde skämmas:

Jag skäms inte av att jag ammar men vill inte slänga upp bröstet offentligt. Och nä jag skäms inte för att jag ger flaska någon gång.
Och för mig och min son är det bättre att i lugn och ro amma där det är lugnt så går hellre undan i ett annat rum. =) Då äter han bättre och jag och min son får en stund tillsammans för oss själva. 
Just nu sitter jag och pumpar och tycker inte min son tar skada att kanske en gång om dagen eller mer sällan tar flaska till han. 
Kanske till och med bra att han tar flaska, många barn gör inte och kanske inte gör det längre fram. 

0 svar på “Svar till läsare…

 1. Carita säger:

  Håller helt med dig! Jag ammar inte heller ffentligt eftersom ja inte känner mig bekväm i det. Jag pumpar ofta ut om ja vet att vi ska någonstans så får hon detta+ersättning i flaska. Det är även bra om pappan vill ha lite egentid med babyn att han också kan mata. Tycker att alla ska få göra hur dom vill och känner sig bekvämast i. Alla andra ska sluta lägga sig i hur man gör.

  Svara
 2. Jeanette säger:

  Det är en sån himla hysteri kring det här med amning tycker jag. Jag ammar min lille Noel OCH ger honom flaska också med ERSÄTTNING för jag tycker han blir mer nöjd av det, hade nästan först lite dåligt samvete över det men sen när jag pratade med BVC sköterskan så sa hon att man har inte gjort gämförande studier på bröstmjölk/ modersmjölksersättning för om man hade gjort det hade det kanske visat sig att ersättning faktiskt är ännu bättre för barnet…efter hon sagt så försvann mitt dåliga samvete totalt och nu kombinerar jag amning med flaskan! Idag när jag vägde honom på BVC hade han gått upp 500 g på en vecka, det kallar jag bra! Skit i vad alla har för åsikter om allt, gör det som funkar bäst för dig och Isak, du är hans mamma och vet vad han mår bäst av!

  Svara
 3. Linnea säger:

  nej, det finns så mycket krav på mammor att man ska göra si och så och man kan omöjligt göra helt rätt för alla tycker olika. Vi har ersättning hemma som Elliott får ibland av sin pappa och jag skäms inte det minsta ändå… :)Min kompis som har två barn säger att hon tyckte det var jobbigt att amma ute bland folk och så med första barnet, men nu med andra flickan tycker hon inte att det är något att bry sig om alls och ammar överallt. Skön inställning, önskar att jag kände likadant!

  Svara
 4. Camilla säger:

  Tyvärr kan jag inte se tidigare inlägg (pga att datorn hänger sig fortfarande) angående amning och flaska men är det någon som har klagat på att du tar till flaskan ibland???Vi har också flaksa med ersättning i tillägg till att jag ammar. Tycker det är perfekt. Freddan får ett eget "ansvarsområde". Han kan ta ett av nattmålen så att dagen blir dräglig även för mig. Du frågade om nattrutin tidigare. Vi har gjort ungefär så här de senaste: Oliver äter med ca 3 timmars mellanrum fr start till start. Säg att han äter 23, 02, 05, 08 så tar Freddan ett av dessa mål och jag får mer sammanhängande sömn. Nu är det aldrig exakt så här men Oliver sover bättre på natten än på dagen som tur är. Även om jag är den som vaknar först när han skriker och ligger vaken en stund efter att de gått upp så slipper jag ändå gå upp och vara vaken en längre stund för att amma. Oliver ammar ca 40 min och tar sen en stund på sig att somna ibland en timma.Oj va långt :)Hur gör ni på natten?

  Svara
 5. weronica säger:

  Jag har inte ammat ngn av barnen offentligt, Som du säger jag går gärna undan för att få lite lugn o ro. O flaska är inget fel!!! Det är väl en jäkla tur att det finns alternativ!! Tycker iaf jag,

  Svara
 6. Anonymous säger:

  Men tror inte den som kommenterade menade att klaga på att du ger flaska ibland utan ville stärka och berömma dig som vågar amma i en tid när många väljer bort det! Hälsningar Melle från Skara

  Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

 

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.