Anledningen till att det är dött här…

image

…finns det en väldigt enkel och föståelig anledning. Streptokocker! Äckliga sår som sprider sig över kroppen. Både jag och Isak är smittade. Gör fruktansvärt ont och det började i Kreta så vi har ju haft det ett tag. Jag tog det inte på allvar när jag var i Kreta och trodde först jag bara hade fått värme-blåsor i bikinilinjen för att det var så varm och man gick i kjol och bada en massa. Isaks började i hans knä som han skrapade upp och det ser fruktansvärt ut. Han haltar när han går och jag typ vaggar fram. :/

Mitt har höllt sig ganska centrerat men sprider sig men Isak har förutom benen börjat sprida sig på armar och mage. På bilden ser ni det på sidan av hans mage. Svårt att ta bild då han inte vill att jag ska ta bild. Det börjar som blåsor och sen blir det en skorpa och sen blir såret bara större och färskt och läker inte riktigt och skorpan trillar av och såret fortsätter att inte läka.

Heracillin i flytande form heter det jag skulle ge till Isak. Isak tog själv med sked först och sen sa han blä och vägrade ta det. Jag tvingade i honom det med sån spruta och då spydde han ner hela mig och soffa och golv med hela dagens intag. Blanda med glass funkade inte och när jag provade smaka på det, fy fan vad starkt och det smakar skit!

Jag provade efter en stund att sätta mig ner på golvet, krama honom och luta honom bak. Sprutade i sidan av kinden och han grät. Lite spottade han ut men det mesta lyckades jag nog få i. Gav han massa beröm och fram med choklad och chips! Fatta 3ggr om dagen ska jag ge honom det. Själv ska jag ta 2 tabletter av samma penicillin 3 ggr om dagen. Skönt att man själv kan ta i tablettform.

Läkaren sa att den är väldigt aggressiv om den kommer in i sår. Och han tyckte synd om Isak speciellt, det såg man på honom. Och ja lite synd om mig med säkert men jag är vuxen. På barn blir det lätt mer aggressivt med.

Det största såret jag har är som en halv stor vuxen mans handflata och Isak största om man räknar bort det stora såret han har över hela knäet är står som en vuxen stortå typ. Stor ja. Och en massa små och medelstora omkring. Samma på mig och en massa rodnad runt omkring.

Något jag skulle använda och padda på var Gröne-såpa som man typ använder till typ att städa golvet. Är bra uttorkande och rengör. Han tyckte inte jag skulle ta alsolsprit för det svider ju så mycket på stackaren sa han. Och det var bara onödigt ont. Okej tänker jag. Återkommer snart igen men nu ska jag ta hand om sonen och mig. Vi smittar nu i 2-3 dagar så håll er borta! 😉

0 svar på “Anledningen till att det är dött här…

 1. AMMIE säger:

  usch stackars er! Hoppas ni blir friska snart!! O jag vet inte varför jag inte kan skriva med små bokstäver just nu… Kraaaaam från ammie och ben

  Svara
  1. Sojka framtid säger:

   @AMMIE, Hi hi det bara blir så när man skriver en kommentar tyvärr men när det postas så blir det normalt!:)
   Tack! Hur är det med er då?
   KRAM!

   Svara
 2. Amanda säger:

  Men usch! 🙁 Vilken otur ni har! Det låter hemskt! Hoppas ni snart blir bättre! Kram på er!

  Svara
  1. Sojka framtid säger:

   @Amanda, Ja fy och äckligt! Tack! Kram!! <3

   Svara
 3. Teskedsmamman säger:

  Nä fy fasen!! Svinkoppor är inte kul!! Bonusarna och maken hade det för 11 år sedan och jag hoppas verkligen inte vi får det igen….

  Krya på er godingar!

  Svara
  1. Sojka framtid säger:

   @Teskedsmamman, Nä jag önskar inte min värsta fiende det! Man känner sig så äcklig! 🙁

   Tack!!

   Svara
 4. Johanna säger:

  oh stackare! Hoppas ni snart är friska och krya!

  Isak få ha en fin present sen när han tagit hela kuren 🙂

  Svara
  1. Sojka framtid säger:

   @Johanna, Tack! 🙂 Ja det får han ha. Hoppas bara han kan ta medicinen bättre för han försöker spotta ut medicinen hela tiden. 🙁

   Svara
  1. Sojka framtid säger:

   @Madame Hoffa, Ja det hoppas jag med! 🙁 Inte skoj. Men nu har man lärt sig till nästa resa att vara ännu mer försiktig. Ska ta med mig desinficerings medel som jag kan använda mig vi rakning och om vi får andra sår. 🙂

   Svara
 5. Linda säger:

  Ajajaj! Stackare, det för låter verkligen inte roligt! 🙁 hoppas det försvinner fort med penicillinet nu. Kramar

  Svara
 6. Petra säger:

  Usch & fy era stackare!!
  Styrkekramar skickar jag er!!!

  Tack för din goa kommentar!!!

  Tänker på er

  Svara
 7. Maria säger:

  Era stackare 🙁
  Hoppas att penicillinet verkar snabbt nu!
  Krya på.

  Kram kram

  Svara
  1. Sojka framtid säger:

   @Maria, Tack! Ja det hoppas jag med men mår lite bättre nu på kvällen. Imorse hade jag nog som ondast. Dunkade och hade sig. 🙁 Men nu verkar det ha stannat upp spridningen på mig iaf vad jag kan se. Inget nytt sår. Tyvärr inte lika bra på Isak men han har nog inte fått i sig lika mycket medicin. kram!

   Svara
 8. Caroline Andersson - 18år & mamma till Elias säger:

  HUa, hade själv det för något år sedan och vet hur hemskt det var, gick med det i nästan ett halvår utan att fatta varför mina sår aldrig läkte, fick penicillin och efter två veckor var utslagen och såren borta. Hoppas det går över för er snart!

  Svara
  1. Sojka framtid säger:

   @Caroline Andersson – 18år & mamma till Elias, Med tanken på hur det spritt sig redan på 1-2 veckor så hade vi nog varit fulltäckta med sår över hela kroppen om vi väntat så länge. Vad skönt att veta att allt gick bort. Så jäkla drygt och äckligt. Mina sår luktar lite illa så mår lite illa när jag känner lukten. 🙁 Ikväll känner jag mig något bättre än i morse. Då led jag verkligen.

   Svara
  1. Sojka framtid säger:

   @Jeanette Ståhl, Tack så mycket! KRAM! <3

   Svara
 9. Tina säger:

  Men usch! Era stackare! Det låter inte alls roligt ju! Och att ge penicillin till barn är en kamp, jag vet! Hoppas ni kryar på er snabbt! KRAM!

  Svara
  1. Sojka framtid säger:

   @Tina, Ja fy fan säger jag! Lite lyckas han spotta ut men jag hoppas han får i sig tillräckligt ändå! 🙁
   KRAM och tack!

   Svara
  1. Sojka framtid säger:

   @Anna och livet, Tack! 🙂 Hoppas jag med! Tack för styrkekramarna!

   Svara
  1. Sojka framtid säger:

   @trollet, Tack! 🙂 Ja det hoppas jag med! Kram!

   Svara
 10. Vivi säger:

  Nooooooo…. ush vad jag tycker synd om er båda två ! Jag hoppas verkligen att medecinen biter och att det går över så snart som möjligt. Massa tröstande kramar från mig !!

  Svara
  1. Sojka framtid säger:

   @Vivi, Tack fina! 🙂 Ja det är ju bara att vänta och se. 🙂 Kram!

   Svara
 11. Fiffi säger:

  Usch och fy!! Synd det är om er! Hoppas att ni kryar på er snabbt nu, men det bör ni ju i och med penicillinet. Kramar

  Svara
  1. Sojka framtid säger:

   @Fiffi, Tack! 🙂 Ja nu verkar det som att penicillinet börjat verka men det är ju långt ifrån läkt men jag har märkt att det slutat sprida sig och börjat torka ut så här är vi glada. 🙂 Kram!

   Svara
  1. Sojka framtid säger:

   @Sofie – Mamma till två små, Tack för omtankne! 🙂

   Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

 

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Scroll Up