Akuttid till läkare med Isak

Asså jag vill ge en megaros till Lunds Barnläkarmottagning! Efter att försökt få tid i Malmö Örestadskliniken då Isak blivit dålig i vad jag tyckte såg ut som allergi så tyckte de inte det var tillräckligt för att få en akuttid då han inte var tillräckligt dålig. De sa att om han hade feber osv så kunde man få en tid osv. Jag frågade om mm fick feber av allergi och då svarade hon i telefon nej. Hon var trevligt men något förvirrande men jag skulle gå till Apoteket och testa mig fram med allergimediciner på Isak.


Jag gick till Apoteket och fick ögondroppar och nässpray. Och tror ni vi fick i det? Inte mycket ska jag säga och det blev värre och värre och vi klarade inte hålla fast honom och göra det för han kämpade igen ögonen. Tyckte så jäkla synd om honom! Dessutom fanns det inga mediciner i tablettform som han kunde ta för allt var för barn över 6 år.


Jag har blivit tipsad många ggr om Barnläkarmottagningen Sparta i Lund men känt att jag tyckt de var så bra på Örestadskliniken i Malmö men efter senaste besöket kommer vi helt klart fortsätta gå i Lund. När jag ringde dit så fick jag en akuttid bokad till idag måndag. De sa att de tar alltid barn under 6 år akut just för att de måste ha medicin utskrivet för att ge bra medicin till så små barn. 


Väl på plats fick Isak välja mellan att ta blodprov eller pricktest och jag blev så förvånad att de gjorde det direkt. Vi fick svar svart på vitt att han är allergisk mot katt, hund och gräs. De sa att han även håller på att utveckla astma och vi vet ju redan att han har förkylningsastma. Isak fick tabletter mot allergi som var goda och smälter i munnen så han behöver inte ta några ögondroppar. Han fick en nässpray som är så han kan spraya själv genom att krama i handen och bara 1 gång om dagen i vardera näsborre och inte som den vi köpte på Apoteket som är 2 i vardera näsborre 2 ggr om dagen. Isak höll liksom på att spy.


Dessutom fick han testa något nytt och det är tabletter mot astma. Aldrig hört talas om det. Men gud vad enkelt om det funkar att bara ge tablett och slippa inhalera så mycket som han gör. Fast det var ju iofs om han inte blev bättre av allergitabletterna då det kan vara allergin som ger honom astma och försvinner astman så behöver vi inte ge tabletterna.

Jag känner att den hjälpen som vi fick så fort där hade kanske sparat Isak mer lidande och jag rekommenderar alla att gå i Lund som har barn och bor i Skåne. 

Något som gör så ont att se ens barn ha det jobbigt. Jag har känt sån lycka hela dagen att han får rätt hjälp och varit nära till tårar varje gång jag tänker på det idag.

Jag har hela tiden känt mig på att han var allergisk mot katt men läkare tidigare har inte lyssnat på mig. De sa att åh det är för tidigt för de att utveckla det men jag har hört barn som inte ens är 1 år som är allergiska mot katt. 

Men min magkänsla var hela tiden rätt. Man ska inte tvivla på det. En kvinnas känsla eller ännu mer en mammas magkänsla lita alltid på den!

2 svar på “Akuttid till läkare med Isak

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

 

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Scroll Up