Barnet
Vikten har fördubblats de senaste två veckorna. Barnet har koncentrerat sig på att organen ska växa och utvecklas och har hittills varit ganska smal.

Nu börjar den samla på sig fett. Fettet behövs för att kunna hålla värmen när barnet kommer ut, men också för att skydda de inre organen.

Vikt 170 gram.

Mamma
Se till att fortsätta äta rätt. Du kan börja svettas mer än normalt. Detta beror på den ökade blodmängden i din kropp. Många gravida blir även täppta i näsan. Du bör undvika nässpray, men koksaltlösning går bra. Det finns som spray och pipetter. Du kan även få mer besvär med flytningar samt få smärtor i ljumskarna. Nu är det dags för ultraljudsundersökning. En del ultraljudsundersökningar görs även tidigare.

haha jätte skoj, ultraljud görs nu eller tidigare. Not here!! Har ju först i vecka 19. =(

0 svar på “

 1. frida säger:

  hehe det kommer gå fort dit, men en graviditet är ju långsam samtidigt som du i efterhand kommer tycka att det gick så snabbt tror jag 🙂

  Svara
 2. tausert säger:

  Vet hur det känns, gör UL i vecka 19 jag med – (18+3).. känns JÄTTEKUL att läsa det i alla mailprenumerationer man får "nu är det dags för ultraljud".. yeah right :-)Men men man får trösta sig med att det börjar närma sig iaf.. vilket datum ska du gå? Vi ska gå den 27e..

  Svara
 3. carolina säger:

  vilken vecka är du i ? det syns inte 🙁 jag var ju nästan i vecka 20 på mitt RUL, så….men den som väntar på något gott 🙂 ska ni ta reda på kön?

  Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

 

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.