Min första midsommartårta!

Midsommartårta

Först vill jag önska alla en fortsatt glad midsommar! Vi hade det jätte mysigt här hemma med bara familjen. Jag gjorde min första tårta med eget påhittat recept. Tårtbotten köpte jag färdig men jag blev så nöjd med denna somriga jordgubb och hallontårta att jag vill dela med mig av hur jag gjorde!

Midsommar

Isak hjälpte till med tårtan. Isak blir glad av att få känna sig lite delaktig men bara en kort stund sen flippar han haha.

Midsommar

Tårta

 Stolt Isak efter att  lagt färdigt jordgubbarna. Och duktig var han! 😀

Jordgubbstårta

Jag gjorde så enkelt som. Ett lager med vaniljkräm gjort på Icas vaniljsås. Och andra lagret gjorde jag på 2,5 dl grädde, i tesked vaniljsocker och ca 2 dl hallonmarmelad. Jag vispade grädde med vaniljsockret och sen vände jag ner marmeladen.

Det jag lärde mig av detta var att nästa gång byter jag så att hallongrädden är längst ner och vaniljkrämen högre upp för tårtan halkar lite på den och glider isär när man får upp en bit på sin tallrik så längre upp blir det inte lika tungt! 😀

Utanpå så vispade jag upp 2,5 dl vispgrädde med en tesked vaniljsocker och tog lite av det och täckte tårtan tunt med grädde. Sen täckte vi tårtan med skivade jordgubbar och sen spritsade vi på resten av grädden!

Och slutligen toppade vi med lite chokladströssel! Mums och toppen gott. Och inte så söt tårta. Jag gillar inte när det blir för sött. ♥ Otroligt lyckad tårta och speciellt då det var första gången jag gjort en tårta själv!

0 svar på “Min första midsommartårta!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

 

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.