Kvinna och kanske gravid? – tips!

Ja dessa tips är ju inte bara tips för gravida utan för alla kvinnor egentligen. Det finns viktiga tillskott som är bra och få i sig men speciellt som gravid och ammande. Produkterna jag ska skriva lite då och då om är helt ofarliga för gravida och ammande och dessutom kan även vegetarianer och veganer käka dessa. Helt utan onödiga tillsatser. Renhet och säkerhet har högsta prioritet hos Helhetshälsa. Finns att köpa hos Bodystore.com! 

Järnsaft från Helhetshälsa – Järn är ju något som behövs extra mycket när man är gravid. Denna Järnsaft dricker jag. en är dessutom rätt god tycker jag. 10 ml om dagen och då får i dig 95 % av RDI och den är även berikat med C-vitamin, B6-vitamin, B2-vitamin, B1-vitamin, Folsyra och B12-vitamin. Vilket är viktiga vitaminer att få i sig. Jag tar ju inte något vitamintillskott nu när jag är gravid för jag kände att jag inte mådde bra av det. Men denna mår jag utmärkt av.

Min barnmorska sa dessutom att jag måste ta järntillskott för mitt blodvärde sjönk för varje dag. Då rekommenderade hon Niferex som jag käkade även förra graviditeten och jag märkte direkt att jag blev piggare. Jag skulle käka en om dagen. Men jag kände snabbt att jag fick problem med tarmarna vilket man kan få rent allmänt av graviditeten men också att man kan bli hård eller förstoppad av järntabletter. Men nu kombinerar jag järnsaften och tabletterna. Så varannan dag av varje så att säga. Men när mina Niferex är slut så ska jag bara köra på järnsaften. Den är dessutom jätte prisvärd!

0 svar på “Kvinna och kanske gravid? – tips!

 1. Znogge säger:

  Minns att magen inte kom överens med järntabletterna… Men jag hade inget val helt enkelt!

  Svara
 2. Annika - drömmen om 11 barn säger:

  Du får inga biverkningar av denna då? Jag menar, tarmar, förstoppning osv?

  Jag ska ju äta Niferex alt. Duroferon dagligen nu efter operation, oavsett om jag är gravid eller inte… det ställer till det lite kan jag säga. Det räcker med en tablett och sen är toabesöken problematiska för att efter 3-4 dagar vara totalt omöjliga utan medicinsk hjälp. Så ja.. jag tar inte järntabletterna som jag ska av den anledningen…

  Reagerar tyvärr typ likadant av Blutsaft… men frågan är hur denna funkar 🙂

  Svara
  1. Sojka säger:

   @Annika – drömmen om 11 barn, Ja det kanske inte framgick helt klart i inlägget men genom att ta varannan dag av Niferex och varannan dag av den här saften så har jag inte haft problem med tarmarna. Men det är säkert individuellt. Förra gången jag var gravid kunde jag ta en Niferex om dagen och fick inga proböem med tarmarna men denna gången är ju tydligen känsligare. 🙂 Men det skadar ju inte att testa iaf.

   Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

 

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.