Jag vill bara kräka!

meekatt tavla

Jag ibland handlar det bara om att överleva dagen. När ena barnet väcker det andra barnet på natten är det minst sagt att man vill sätta ut barnen på blocket. Inatt väckte Isak mig kl 4:00. HALLÅ! Ska jag skjuta mig själv nu eller? Alla tankar som far i huvudet. Ska jag kanske sätta ut barnen på balkongen? Ja jag lovar att många tankar stannar i huvudet. Men varför får vi aldrig läsa det i bloggar? Eller iaf ytterst sällan. Vi ska vara den där perfekta mamman på tidningsomslaget. Men vem är det?

Inte nog med detta. Självklart blev ju Elias väckt och Isak hostade sig igenom natten. Visst jätte synd om mig men förlåt mig för att jag tyckte mest synd om mig inatt som inte fick sömn. Jo jag älskar mina barn men ska man behöva försvara det hela tiden. Nä åt ås nu kräka ut och vara ärliga. Och se till att stötta och finnas där för varandra!

Tavlan är från självaste Meekatten. 😉

0 svar på “Jag vill bara kräka!

 1. Meekatt säger:

  Jag älskar (nästan, haha) alltid mina barn – ibland HATAR jag att vara mamma! Och det är okej att känna så! VERKLIGHET. Vi har alla kaos ibland. Jobbiga barn, sömnbrist, röra och dåligt tålamod. Kämpa på vännen – vi överlever. Vi måste faktiskt bara få spy ur oss lite sanning ibland! Så You Go Girl!! <3

  Kram!!

  Svara
  1. ♥ Sojka ♥ säger:

   Ja det är så tråkigt att jag fått höra att folk inte vågar skriva sanningen i sina bloggar. Eller vissa. Att mammamaffian hoppar på dom. Varför kan vi inte peppa och stötta varandra. Varför skulle man inte få säga att det är skit. Blir så arg på sånt.

   Tack för att du är den du är!

   Kram och tack för din kommentar! <3 Och jag har fått massa kommentarer (positiva) om tavlan här hemma. Gud vad folk lägger märket till den. 🙂

   Svara
 2. Elisabeth Öberg säger:

  Bara såå sant. Vi behöver stötta varandra genom tuffa stunder, istället för att säga att det bara är små rosa fluffiga moln. Mammor och pappor gör ett fantastiskt jobb- heja oss!

  kraam ♥

  Svara
 3. Christina Frisberg säger:

  Ja herre gud, människa kräk ur dig det som är jobbigt när man sätter ord på det jobbiga så brukar det kännas liiiite bättre i alla fall, och ja det är ju skiiitjobbigt med barn till och med när de är friska så behöver man ha åtta armar som en bläckfisk och ett huvud som en propeller för att vara med och se allt de styr med, så när de dessutom blir sjuka, och det blir dubbelt så mycket tvätt om de ex spyr eller dålig i magen på annat sätt, och kanske är vakna på natten och sover en liten halvtimma på morgonen, ja då är de billiga ska jag säga, man har ju inte ork över för något, så den där lilla rosenskimmrande glorian som rara småbarnsmammor vill ha, den åker väääldigt lätt ner på sniskan, det är ju självklart att vi älskar våra barn och livet skulle vara väldigt innehållslöst och tråkigt utan dem, men jobbiga det är dom och en liten egen semester utan barnen någon gång ibland det tycker jag alla föräldrar skulle få. Jag är heeelt övertygad om att du är en jättebra mamma, och det är bra att “pysa över ibland” dvs erkänna att det är tufft och jobbigt med sjuka barn och dåligt med sömn, det är ju de som biter ihop och låtsas att allt är så rosenrött för jämnan som är falska, och alla vi som har barn vet ju sanningen.
  KRAMAR!! <3

  Svara
  1. ♥ Sojka ♥ säger:

   Ja här i min blogg säger jag som det är Jag håller inte tillbaka och jag är ärlig. Exakt alla vet vi ju sanningen men trist för jag hör många som inte hört sanningen från andra och tror att det bara är i deras liv som det är jobbigt och folk jämför sig med dom perfekta mammorna ( som om dom finns) men dom finns ju i media, på tidningsomslag och på nätet på olika sätt. Men nä det är inte på riktigt. På riktigt är som ying och yang haha

   Kram!! <3

   Svara
 4. sofia frejd säger:

  Håller med. Skulle kunna köra ut vagnen i garaget för lite sömn känns det som vissa nätter. Tror ibland att jag håller på att bli galen av att sova 1-3 timmar i taget men på nått sätt så klarar man det utan att bli tokig. Trodde aldrig det skulle vara så här tufft att bli mamma så det känns väldigt skönt att höra att andra inte har det så perfekt som man tror. Så kämpa på för vi klarar det 🙂

  Svara
  1. ♥ Sojka ♥ säger:

   Ja men den som säger att det är perfekt luras! Jag hör det gång på gång att åh det skulle vara så mysigt och fullt med rosa moln. Men så är det inte. Tack och lov så byts ju den jobbiga första tiden mot annat jobbigt. En lite tröst är att du kommer känna att det positiva överväger det negativa och du kommer ju aldrig vilja göra det ogjort. Iaf inte hela tiden. 😉

   Svara
 5. Angelica säger:

  MER sanna ord åt folket.
  Jag gillar inte och läsa dessa rosa moln bloggar, jag brukar följa ett tag och sen får det vra nog när jag som mamma känner mig hemsk för att “det verkar som om att det är bara jag” som känner så som du beskriver.
  Så ut med skiten kanske har någon annan samma just då eller har haft då kan man ju ge varandra tips och trix på vad man ska göra vid olika “sälja barnen” perioder. 😉

  Just nu brottas jag med ett slänga sig på golvet monster med gråtattackerna Allan för att han inte får som han vill och är trött och inte vill sova.

  Heja oss monstermammor!

  Stor varm kram till dig

  Svara
  1. ♥ Sojka ♥ säger:

   Vad skönt att få din kommentar! Det är ju detta jag vill. Jag vill inte ha en blogg full med rosa moln hela tiden. Klart det positiva överväger det negativa. Annars skulle man ju inte skaffa fler barn men att det är lätt är det inte och ibland ett rent helvete. Det är bara sanningen och jag tror som dig att ingen pallar läsa en sån blogg för länge där allt bara är som du säger rosa moln!

   Tack! Och styrkekramar till oss båda grymma mammor!!

   Svara
 6. Sofie - Livet på landet med två små! säger:

  Fram för mer ärlighet!
  mammalivet är fint men det är fan inte alltid rosa och gulligt och sött!
  Verkligheten är en annan och skönt när man får läsa om den med ibland!
  Hoppas ni får en HEL natt med ostörd sömn inatt!

  Svara
 7. Marie-Louise säger:

  det är övermäktigt när barnen inte vill sova, när man själv inte får sova. Det är ren tortyr ibland! Hade jag haft en blogg när mina barn var små hade du kunnat få läsa om vaknätter som gjorde mig halvt tokig. Och försöka sova på dagen, det går ju oftast inte 🙁 tyvärr. Det går när man har ett barn och det barnet sover relativt bra dagtid, men med två eller fler barn hemma så går det inte att sova ikapp på dagen… Usch jag lider med dig <3 Kram fina

  Svara
  1. ♥ Sojka ♥ säger:

   Nä som du säger med ett kunde man ju sova emellan men jag blev knäpp då med för min första ville inte heller sova.
   Kram! <3

   Svara
 8. DeMarkey -LiveYourDreams! säger:

  ha ha jag känner igen det där med att vilja sälja ungarna på blocket och jag är en person som är galet ärlig i min vanliga irl person, men att skriva sånt på blocket vågar jag inte för då kommer alltid flera idioter där ute ta det på allvar, skriver korkade kommentarer, trycker ner en och kanske inte ens stannar där, kanske går vidare med anmälan inte vet jag..
  Men jag är då ingen som hyschar om hur förJÄVLIGT det är att ha två täta barn, som växlar med varandra om att ropa på mig på nätterna, som växlar i att grina, skrika och gråta efter mig eller saker och ting, som pushar mig till kanten av galenskap, kvävning och allt det tänkbara. Har funderat på att gå på droger för att klara av det här, men tycker inte om tanken att blanda droger och barn… har funderat på att börja dricka på kvällarna men tycker egentligen inte om tanken att blanda alkohol och barn heller… har funderat på att skilja mig för att få egen tid men älskar min man för mycket för det.. ja du vet.. jag har nog tänkt dom VÄRSTA av dom värsta tankarna och sagt det mesta, planerat det mesta men inte gjort ett endaste av allt det där såklart!

  Hoppas du (vi) snart får sova och vila igen! =)

  Svara
  1. ♥ Sojka ♥ säger:

   Att ha tankar i huvudet utan att utföra dom är fullt normalt. Det är såna tankar om att det kan vara farligt att tänka och att man tror att det är fel på en för att man bara tex skulle vilja överge sitt barn eller liknande som gör att vissa mår dåligt och kanske tror att dom är onormala eller känner att dom blir knäppa eller värst av allt blir knäppa. Viktigt att upplysa att det är normalt med hemska tankar och jag kommer fortsätta skriva öppet om det för det är viktigt att vi mammor får ventilera sig. Det är ju många ggr det är för sent och för många mammor här i Sverige som går in i väggen för att vi ska vara så duktiga och perfekta. Om soc tror på den perfekta föräldern och ett familj av rosa puffiga moln. Ja då får dom leta länge.

   Svara
 9. Znogge säger:

  Jag tror att många bara skriver om det som är bra. Bloggvärlden kan ibland framstå som en lyckobubbla. Att vara småbarnsmamma är inte en dans på rosor även om det kan vara alldeles underbart också! Jag tycker det är bra att du skriver som du gör.

  Svara
  1. ♥ Sojka ♥ säger:

   Jo det är lätt att man bara skriver det som är bra och det kan ju bli fel i andras ögon. Sen delar jag såklart inte allt dåligt som det som hänt nu är för privat. Tack för din feedback. Den uppskattas mer än du kan tro! <3

   Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

 

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.