Att jag inte tog någon före…

…asså en bild före städningen! 😉 Tänkt dig det värsta av det värsta och alla leksaker i en hög plus pusselbitar och golvbitar från ett sånt golvpussel. Ja ni som har barn tänkt dig när dem stökat som mest. Kaos!! Rent ut sagt. Men nu har jag en fin efterbild iaf. Igår skruvade jag ihop ena stolen för den fick lagas men det gick bra. Bordet och stolvarna fick vi från morfar B. Det är nämligen min lillebrors möbler men han fyller 10 år om en vecka så han har verkligen vuxit ur det sär dem erbjöd sig lämna det här, super!

Då tänkte jag att vi får göra om det från en baby-stök- hörna till en lekhörna där han kan sitta och rita så småningom. Plockade ner lite bebisleksaker och det där pusselgolvet åkte också ner i en säck. Man kanske kan ta fram det sen men jag tycker det är meningslöst då han bara plockar det i bitar och jag får sätta samman det. 🙂

Förresten, inatt var andra natten då Isak fått sova i sin egen säng. Ja Isak har fått sova hos oss sen han var typ 8 månader så det är stor omställning här hemma. Grymt jobbigt faktiskt. Att höra sitt barn gråta så. Jag har varit emot såna metoder att dem ska gråta sig till sömns men har du ett barn som alltid stökar och gråter när det är läggdags och det tar tid med nattandet eftersom sonen inte vill sova trots att han är så trött så vill man ju prova annat. Dessutom vill jag ha lite ordning då jag börjar jobba snart igen.

Jag kan börja berätta hur det sett ut på sista tiden. Oavsett om vi haft gäster så har vi, både jag och sambo fått gå och lägga oss tillsammans med Isak när han ska sova, annars blir han hysterisk och ska upp. Men jag har märkt att han kommer mer till ro om man stoppar han så han inte går ner från sängen varpå vi börjar med spjälsängen igen. Vi kan inte hålla på så att båda ska gå och lägga oss för det måste funka med en person.

Sen vill jag även att han ska förstå vad sängdags är. Nu är jag mer noga med att alla rutiner ser likadana ut. Och i förrgår började vi och det tog 47 minuter för Isak att somna. Jag är hela tiden i rummet för jag klarar inte köra metoden att gå ut från rummet då jag känner att jag överger honom. Med mig i rummet så vet jag att han inte kan känna så. Men gud så ledsen han blir. Jag hade både huvudvärk och mådde riktigt illa efter första kvällen. Vilken smärta att höra sitt barn så. Nu tycker ni att jag är världens elakaste mamma men gråtet känns säkert värre i min öron som mamma. Men vi måste ordning på detta. Se har jag inget emot om han sen kommer till oss under kvällen det är mest att jag vill lära honom att när det är dags att sova så sover man.

Han sover fortfarande inne hos oss. Eget rum väntar vi ett tag på. Vi får se hur detta funkar och vad vi sen tar för steg. 🙂 Igår kväll gick det desto bättre. 20 minuter bara. Och efter lunchen tog det 10 minuter att sova. Men han gråter först för han vill inte sova hur trött han än är. Första natten sova han bara några timmar i sin säng och sen resten av natten i vår säng. Andra natten nu inatt sov han hela natten i sin säng. Grät några gånger under natten men jag hyshade honom och sa nu ska vi lägga oss igen och så somnade han om. Jag ger honom nappen och försöker röra honom så lite som möjligt för jag har märkt att det är bäst så.

3:dje natten ikväll ska bli spännande att se hur det går. Igår sov han i vår säng på lunchen men idag i sin egen. Bästa att köra på samma och att det inte finns några alternativ. Iaf nu när vi ska lära honom. 🙂

0 svar på “Att jag inte tog någon före…

  1. Sojka framtid säger:

   Tack så mycket och visst gick det bra! 🙂 kram!

   Svara
 1. curlingmamman säger:

  Sötnöt du är, kan inte annat än instämma blondaste och sötaste systrarna 😉 Fint det blev i rummet. kramis finaste syster

  Svara
 2. åsa säger:

  Fint det blev med bord & stolar.

  Vi eller rättare sagt jag, lägger mig fortfarande varje kväll med Elin (hon blir 6år om två månader) och hon sover ihop med mig hela natten, hon kan somna i sin säng – då ligger jag jämte henne där, väldigt obekvämt, men efter 2 – 3 timmar är hon vaken och kommer över till mig.

  Vi har försökt med eget rum och nu tillbaka med hennes säng bredvid vår säng, nästan kloss med min sänghalva men nej hon sover inte utan mamma.

  Elin har aldrig sovit borta och aldrig utan mig.

  Lycka till med sovandet *kram* Åsa

  Svara
  1. Sojka framtid säger:

   Kul att höra hur det är för er! 🙂 Att för vissa är det inte så enkelt och att vissa grejer helt enkelt inte funkar. Vi kommer iaf låta honom sova inne hos oss ett tag men i egen säng och set verkar som det börjar att funka men det är för tidigt att säga med. Känns som Isak är lite likadan för han har inte sovit borta än. 🙂 kram!

   Svara
 3. Hannele - mamma till två prinsar säger:

  Svar:
  Haha ja det var jag verkligen xD Själv så tkr man att det låter så dumt, rösten blir ju hel annorlundare men okej jag är förkyld, idag har jag ingen röst alls men ändå..

  Håller tummar och tår att denna natt kommer gå bra! ^^
  Kramis”

  Svara
  1. Sojka framtid säger:

   Tack så mycket! Och det gick faktiskt bättre inatt! 🙂
   Ja ha ha ha rösten litet annorlunda när man själv hör ha ha. Själv är Jag iofs van vid min då Jag flera ggr fått höra på inspelningar av min egen röst dpa Jag jobbar i kundtjänst. 🙂 kram

   Svara
 4. Znogge säger:

  Det är inte lätt det där med barns sömn. Men jag tycker att det borde räcka med att en av er nattar. Två känns ohållbart på något vis. Barn är ganska duktiga på att inse vad som lönar sig… Visst är det mysigare om både mamma och pappa är där. Så ge inte upp säger jag!

  Svara
 5. Russin säger:

  hej hej..
  vad fint det blev.. det brukar vara tacksamt att städa på barnens rum för det syns att det är städat, haha.. sedan kanske det inte syns efter ett par minuter igen men det är en annan femma,haha..

  lycka till med läggningen..
  kram

  Svara
 6. Charlie säger:

  Aw du e så söt. Jag la Wayne i sin säng och han grät ibland i början men nu lägger jag honom säger godnatt och han somnar efter en stund. Inget dallnde men jag e lite annorlunda

  Svara
 7. Helen säger:

  Tråkigt när inte nattningen funkar . Man brukar stressa upp sig själv så mycket för man vill så mycket och det känner nog barnen och det blir 7 resor värre.
  Men lycka till så löser det sig nog snart

  Svara
 8. Hebbe säger:

  Tackar,jag tar en bild varje morgon från min balkong,,så jag har bra kloll på skiftningarna,dag för dag..
  Hoppas det fixar sig med nattningen,för er..Haé Kram.

  Svara
 9. anna säger:

  ja TYCKER DU SKA KÖPA ETT 🙂 DE VAR JU INTE FARLIGT DYRT ELLER SÅ FAST MAN MÅSTE JU HA ANVÄNDNING AV DE MED :p

  Svara
 10. ARDIANA säger:

  hoppas det går bättre idag, det är tufft det där med läggdags, minns när min syser hade samma problem som du. men stå på er för han kommer lära sig. idag går hennes son och lägger sig själv och tidigt med runt kl 19, han är 4 år gammal och har kommit in i denna rutinen sen kanske 2 år tillbaka. tycker det är starkt av er keep trying

  Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

 

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.