– Veckopeng och toalettbesök!

image

I förrgår så hörde jag Elias gala från toaletten. Jag gick till toan och fick mig en blöja i handen. Elias skulle minsann upp på toan och kissa men lyckades inte komma upp. 🙂 Jag hjälpte honom upp och bilden är resultatet. En nöjd Elias. Igår på kvällen gjorde han likadant. Han pottränar sig själv med andra ord men börjar direkt med dasset som Isak gjort. Dock inget kiss som kommit än men han har tagit tag i det helt själv.

Sen till det här med veckopeng! När börjar man med det egentligen? Äldsta barnet här är ju endast 4,5 år men när tänker ni börja med det eller när började ni med det och hur går era tankar kring det?

0 svar på “– Veckopeng och toalettbesök!

 1. Veronica säger:

  Det är svårt det där med veckopeng tycker jag! Vi har precis börjar diskutera det här hemma. Antingen så börjar vi nu eller så väntar vi tills efter sommaren när äldsta börjar i ettan. Själva grejen med veckopeng är väl egentligen att man ska lära sig hantera pengar och hur mycket saker kostar därför tänkte vi att det är bra att börja med det samtidigt som man börjar i skolan. Casper ska få börja med 20kr i veckan, det känns lagom eftersom summan ska höjas efterhand. Annas lär vi bli ruinerade på veckopeng till tre barn, haha.

  Jag har märkt att det finns många olika sätt att tänka på här och inget är väl egentligen mer rätt än ett annat, det gäller bara att utgå ifrån sin egen situation och det som känns rätt för just er 🙂

  Lycka till 🙂
  Kram

  Svara
 2. malin säger:

  Om man sköter sig bra under veckan så får man 20 kr här hos oss.( Äldsta är 6 och yngsta är 4) för veckopengen får man köpa lördagsgodis. Antingen köper man för hela eller så sparar man mer eller mindre av den. Sparade pengar går till något de önskar sig. Det funkar kanon för oss även om den yngre är mindre intresserad så tycker även han att det är ganska spännande att stå i affären och fundera och välja något lämpligt.

  Svara
  1. ♥ Sojka ♥ säger:

   Tack för att du delar med dig! Kanske börjar vi med det när Isak fyller 5 i september. Egentligen känns det inte jätteviktigt att börja men samtidigt så kanske de lär sig en del av det att börja.

   Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

 

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.