– Utvecklingssamtal med Elias fröken –

image

I morse var det dags för Elias första utvecklingssamtal. Jag tyckte det var ett bra samtal och fröken berättade med hjälp av bilder vilket tyckte jag var så himla bra och skoj att se. På bilden ovan är från en sångstund där Elias själv valde att sätta sig vid sin storebror. Man blir så rörd. Han hade suttit där under hela sångstunden.

Jag fick också höra att han var väldigt duktig för sin ålder när det gäller finmotoriken. Han älskar att pyssla och när han pärlar en platta så går han inte ifrån förren han fyllt hela plattan med pärlor. Han har jättebra tålamod när det gäller sånt.

Han är väldigt nyfiken på naturen och att leta runt och se om han hittar små djur och insekter och inte alls rädd för nått.

När han leker tex hoppar på olika färger så pratar han hela tiden fast man förstår inte han men fröken pratar ändå med. Att han alltid pratar gör han vilken lek han än gör. Alltså pratar för sig själv.

Han har också tålamod när han vill berätta något som man inte förstår. Han ger sig inte vilket är bra tycker jag.

Han gillar att rita och måla ja allt som har med pyssel att göra.

Det är en del konflikthantering på hans avdelning då det är många 2 åringar med mycket vilja. “Min, min, min” hörs ofta från alla barnen och det kan vara tex när de ska ta sina haklappar vid matbordet eller när de tar sina skedar. Då talet inte är fullt utvecklat så kan det bli en del puttade och Elias är minsann en av de men inte ensam om det.

Det var ett härligt möte och nu ser jag fram emot nästa som är med Isaks fröken. 🙂

0 svar på “– Utvecklingssamtal med Elias fröken –

 1. anette säger:

  Naw vilka godingar. Kan tänka att det är en hel del “tvister” om vems som är vad och vem som hade saken först haha. Skönt att det kändes bra för dig. Kram Anette

  Svara
 2. AktivaDagar-Camilla säger:

  Fint med ett sånt möte, och verkligen plus-poäng för att de använder bilder! Ger så mycket mer när man får SE lite vardags-situationer också!

  Svara
  1. ♥ Sojka ♥ säger:

   Ja det gör verkligen mycket med bilder. Jag satt nästan och började gråta av rördhet. Det blir ännu mer tydligt med bilder! ❤❤❤

   Svara
 3. fiffi säger:

  Känner igen det där med min.min,min. Här ljuder det samma fras ideligen. Tokfransen här är 2,5 år nu den 2 maj.

  Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

 

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.