Att låta stora vara delaktiga!

Isak matar lillebror

Ja jag glömmer det ofta men försöker tänka efter mer och mer om det är något som Isak skulle kunna göra. Eller iaf testa. Oftast vill han bara göra saker en kort stund och vad gör det om det tar lite extra tid? Ja det är en sak jag måste lära mig. Som när vi gjorde tårtan. Jag gjorde det mesta men jag kallade på honom när jordgubbarna skulle på. Och det gick jättebra men det var liksom tillräckligt det där. Jag märker att han nöjer sig med att bara få hjälpa till lite grann. Tex så la han hälften av jordgubbarna en och en men se ville han bara bli klar och öste med båda händerna. Så som sagt var det lagom med jordgubbarna.

Så jag frågade Isak igår om han ville mata Elias. Isak bara gapade av förvåning och visst ville han mata lillebror. 🙂 Samma där en liten stund matade han honom sen räckte det. Men gud så gosigt det såg ut och så stolt storebror!

Att jag inte tänkt på det tidigare. Jag måste sluta vara så duktig med att göra allt själv. Och eftersom Isak inte vill hålla på långa stunder så har jag verkligen ingen ursäkt. Har ni andra tips på hur dom stora barnen kan vara delaktiga?

Isak matar lillebror

0 svar på “Att låta stora vara delaktiga!

 1. Madelein - Mother of six säger:

  Jättegulliga bilder, ja mina har fått hjälpa till med allt som inte kan vara farligt för dem. Typ stå vid spisen när de är för små etc.
  I övrigt klarar de det mesta. Duka av, sätta i diskmaskinen, fylla tvättmaskinen och sådant som Milla gör idag till exempel 🙂

  Svara
 2. Cecilia säger:

  Det är så man blir tårögd när man ser Isaks stolthet i blicken.
  Vad duktig han är.
  Hoppas att Ni alla har det bra och ta hand om dig<3
  Många kramar C

  Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

 

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.