Tävling: Vinn hemligt paket från Philips Avent!

tävling philips avent 2013

“Vinn ett hemligt paket hos Sojka,

i samarbete med Philips Avent.

Tävla du med HÄR!”

Det här är en tävling du inte vill missa! Nu har du chansen att kanske kamma hem drömvinsten från Philips! En vinnare vinner ett hemligt paket från Philips Avent. Det vill ju jag vinna!! Men nä, denna vinsten har jag fixat för er mina kära läsare. Det är enkelt att tävla här som vanligt!

Så det du ska svara på följande frågor:

♥ Vad är ditt bästa råd kring mat för barn?

♥ Hur gamla är dina barn?

♥ Vad är din favoritprodukt från Philips Avent. <—Klicka in för att välja. Lämna gärna länken också i din kommentar.

Sen är allt fjäsk välkommet! Om du vill tipsa om tävlingen eller bara beskriva hur underbar jag eller min blogg är? Hit me!

Gilla gärna:

>Min facebooksida<

>Philips Avent facebooksida<

Tävlingen avslutas 27 oktober 2013 kl 23:59, vinnaren publiceras i min blogg så fort som möjligt dagarna efter och du får själv hålla koll i min blogg för att se om du vunnit. Vinnaren kontaktar mig sen via mail för att få vinsten. Lycka till!

Nu har vi äntligen en vinnare i tävlingen. Klicka in HÄR för att se om DU är den lyckliga vinnaren!

Eventuell vinstkatt betalas av vinnaren

0 svar på “Tävling: Vinn hemligt paket från Philips Avent!

 1. Louize säger:

  Åh nu vare ett tag sen jag lämnade ett avtryck hos dig 😀 hur har du det?
  kram <3

  Svara
 2. Matilda säger:

  Hej! Är med 🙂

  Mitt bästa råd är framförallt att göra måltiderna till något mysigt, lugnt och trevligt. Jag erbjuder alltid allt till sonen (även sånt som jag nästan säkert vet att han inte äter, tex sallad), men tvingar honom aldrig att äta något som han inte vill ha. Till slut kommer han nog smaka ändå, tänker jag!

  Min son är 2 år och så har jag en bebis i magen som beräknas komma ut den 1 januari nästa år 🙂

  Jag har inte provat denna produkt, men saknade en sådan när sonen var spädis och har hört mycket gott om just denna så väljer den som favorit: http://www.philips.se/c/avent-amning/broestpumpar-natural-125-ml-flaska-medfoeljer-scf332_01/prd/sv/

  Gillar bägge sidor på fb (Matilda Pettersson).

  Kram Matilda

  Svara
 3. Tina Carlström säger:

  Spännande Sojka =)

  Mitt tips är att leka lite med maten när de trotsigt vägrar äta den. För det första tycker jag det är viktigt att de får vara med och laga maten, då tycker de att det blir roligare att äta den eftersom de varit med och gjort den. sSen så får man faktiskt luras lite, jag döper om maten efter fantasin. Sjörövarkyckling, eller bananpengar låter roligare och är lättare att skapa ett intresse kring. Sen brukar vi färgsätta riset med gurkmeja.

  Mina barn är 3, 5 och en liten en under 1.

  Nu har jag inte testat just denna produkt men det vore en drömprodukt för oss http://www.philips.se/c/avent-haelsa-och-oevervakning/kompatibel-med-4-kameror-scd610_00/prd/sv/

  Att ha möjligheten till videoövervakning hade hjälpt oss ha att dottern sovandes ute om dagarna. Vi bor i ett bostadsrättsområde som är avsides utan genomfarter osv, så området är ett eget område kan man säga, ändå känns det inte bra att ställa vagnen ute. Men med denna kan jag ha vagnen utanför huset så jag kan se från fönstret samtidigt som jag kan ha koll med videon att allt är bra och med ljud. Det vore drömmen för oss och jag tror lillan hade sovit bättre och sluppit dras upp varje gång vi kommer hem från en promend. Jag orkar ju inte gå i 2-3 timmar varje gång hon ska sova =)

  Självklart gillar jag din FB sida, Philips FB sida och delar med mig av tävlingen på min FB sida. Allt i mitt namn Tina Carlström.
  Kram på ré!

  Svara
 4. Caroline, 20år och blivande tvåbarnsmamma! säger:

  Mitt bästa tips är att ha det lugnt och skönt vid matbordet, sitt ner allihopa, stäng av telefoner, tv-apparater, tänd ljus och gör det till en trevlig mysig stund tillsammans med hela familjen. Tvinga inte barnen att smaka, men erbjud dom allt som finns på bordet, dom blir intresserade att smaka när dom ser att ni också äter det. Att tvinga barn att smaka är inte heller bra, det kan i många fall resultera i att barnet inte tycker om det alls sen. Kladda, när barn är små SKA dom kladda, var inte där med en trasa hela tiden. Lär dom tidigt att äta själv, det underlättar mycket och du slipper själv äta kall mat varje dag!

  Min son blir två nu i November och sen har vi en liten på väg!

  Jag har redan när jag väntade sonen varit väldigt nyfiken på deras bröstpumpar, både den elektriska och manuella: http://www.philips.se/c/avent-amning/broestpumpar-natural-125-ml-flaska-medfoeljer-scf332_01/prd/sv/

  Jag har även hört väldigt mycket bra om deras babyvakt som jag också är väldigt nyfiken på: http://www.philips.se/c/avent-haelsa-och-oevervakning/baby-monitor-nattlampsprojektor-med-stjaernor-scd580_00/prd/sv/

  Av produkterna jag själv testat så är min eller snarare sonens favorit dessa drick muggar: http://www.philips.se/c/avent-baby-barnet-amning/muggar-foer-smabarn-mjuk-pip-200ml-6-m-plus-scf750_00/prd/sv/ han älskar dom! 🙂

  Gillar båda facebooksidorna och tipsar om tävlingen i min blogg: http://fames.se/caroline/?p=498

  Hoppas ni haft en trevlig helg!
  Kram Caroline

  Svara
 5. Kristina K säger:

  1) Låt barnen vara delaktiga i tillredningen av maten – då blir de så nyfikna på att smaka av resultatet. Låt sedan matstunden vara familjens stund. Inga telefoner, inget TV-ljud eller annat som stör. Servera färggrik mat – det ser gladare ut och innebär även att maten innehåller grönsaker 😉
  Tvinga aldrig – men ät med god lust själv. Barnen ser och lär.

  2) Son 2,5 år och en liten i magen.

  3) Bästa var när min son var liten och jag fick låna grannens gamla Phillips babyvakt. Vad den underlättade när mannen jobbade natt och jag var tvungen att rasta hundarna trots att lillen sov hemma. Med babyvakten hade jag koll ändå, och jag gick ju aldrig långt från huset…

  Kristina Karlsson Fd Magnusson gillar båda sidorna.

  Svara
 6. Elin Jönsson säger:

  ♥ Mitt bästa råd är att låta barnet utforska mycket mat själv. Låt de sitta med när familjen äter och gärna smaka utforska en bit/portion själv. Det blir mycket kläder att tvätta men det är det värt!

  ♥ Vår son är sex månader gammal.

  ♥ Älskar digitala babyvakten:
  http://www.philips.se/c/avent-haelsa-och-oevervakning/kompatibel-med-4-kameror-scd610_00/prd/sv/
  Behövligt när sonens säng är på ovanvåningen och man vill slippa springa upp och ner för trapporna hela tiden!

  Svara
 7. Natalie säger:

  # måltiderna kan man göra något lite extre av. Låta barnen vara med och laga maten. Givet vis handlar det ju om vad för mat och hur gamla barnen är.

  # min lästa är 11,5 år och den yngsta är 6 veckor

  # http://www.philips.se/c/avent-amning/broestpumpar-natural-125-ml-flaska-medfoeljer-scf330_20/prd/sv/
  Denna använde jag nät min älsta var några månader pga mjölkstockning. Fast den såg inte riktigt ut så år 2002. Väldigt nöjd 🙂
  Har även spanat in babyvakten http://www.philips.se/c/avent-haelsa-och-oevervakning/baby-monitor-dect-scd505_00/prd/sv/ som blir ett måste snart 🙂

  Kram Natalie

  Svara
 8. Erika A säger:

  1. Jag är själv sån som tycker att det är jättetråkigt att äta och äter bara därför att man måste, av just den anledningen tycker jag att det är extra viktigt att mina barn tycker att det är roligt att äta och får fortsätta att tycka det. Jag tvingar dem aldrig att äta upp allt på tallriken och tvingar dem heller inte att äta sådant som jag vet att dem inte tycker om, däremot så lägger jag jämt upp lite av allt på tallriken för jag vet att en sak som dem inte tycker om en gång kan dem tycka är jättegott nästa gång. Sen så brukar jag försöka laga sådant som jag vet att dem tycker att är gott och spexa till det lite extra ibland, så att maten ser rolig ut på tallriken (gubbar, kaniner osv).

  2. Min son är snart 2,5 år och dottern blir 1 år i december. (Det ovan gäller alltså mest sonen)’

  3. En napptermometer tycker jag verkar jättesmart, då slipper man väcka upp barnet i onödan sånna gånger då man är lite halvt osäker på om dem känns varma eller ej. Supersmart!

  Svara
 9. Angelica säger:

  Mitt bästa tips är att inte tvinga utan försök göra det till något som dom vill och tycker är bra.
  Min äldsta tvingade jag när jag tyckte han behövde äta, men en dag orkade jag inte längre så jag gav honom då ca 7-8 månader en sked och så gick jag och gjorde lite annat absolut i närheten jag ville ju se vad han gjorde. Jag pratade med honom och så gick det en stund sen tog han själv och “åt” han försökte och vist det gick sådär men han gillade det och det har funkat är han bara HUNGRIG så går det innu.

  Neo 21 månader & Lion 11 veckor

  Ska ju ärligt säga att jag inte provat något från Philips Avent produkter men där va en del som jag blev intresserad av att prova.
  Bla denna anpassningsbara AVENT-träningsskeden http://www.philips.se/c/avent-baby-barnet-amning/scf722_00/prd/sv/

  Håller alla tummar och tår för en vinst som kan passa hos oss!

  Svara
 10. Annica säger:

  börja aldrig med burkmat. Det är superenkelt att laga egen babymat och då lär de sig olika smaker och konsistenser från början! Låt gärna de äldre barnen vara med och laga mat tillsammans med familjen.

  Min dotter är 8 år.

  Min favorit är http://www.philips-shop.se/store/catalog/vaelj-armatur/livingcolors/livingcolors/productdetail/7099960PH_SE_SHOPPUB/SE/sv;jsessionid=YkpcCwRfyBELFu8fbEuVgA__.pshop-prodl-app07_store4 , min dotter skulle gilla den iaf.

  Svara
 11. Jessica säger:

  Mitt bästa mat tips är lugn och ro, äta tillsammans och som för min son är det viktigt att allt är separerat. Inga ihop blandningar.

  Min son är fyra

  Favorit är de delade tallrikarna eftersom de gör det enklare att få var smak för sig. Sedan gillar jag deras nya termosflaska perfekt för många dagar i pulkabacken.

  Naturligtvis gillar jag både din blogg och Philips avent. Vilken super tävling hoppas verkligen på tur.

  Svara
 12. Maria säger:

  Mitt bästa råd för mat och barn är helt klart att redan tidigt ge barnen samma som ni äter fast anpassat såklart, vissa saker ska ju undvikas som salt och spenat och så. Men ge plockbitar och och låt de äta i sin takt så kommer de smaka av det mesta. Mat får aldrig bli tvång utan ska vara roligt!

  Min dotter är 21 månader nu och så har jag en liten i magen som är beräknad till om 17 dagar 🙂

  Vi skaffade just Avents bröstpump och använder deras flaskor men favoriten som jag inte hunnit testa än, eller dottern är den isolerade sugrörsmuggen. Dottern vill gärna dricka ut vanligt glas nu och ratar pipmugg men sugrör funkar så hade varit kanon nu på resande fot.

  Gillar både Avents och din sida på FB och måste säga att det var så roligt att få träffa dig på Fab Mamas, hoppas det inte är sista gången 🙂

  Svara
  1. ♥ Sojka ♥ säger:

   Jo då bara bra tack! 🙂 Det var roligt att träffa dig med! 😀 Det är säkert inte den sista gången vi ses!

   Svara
 13. EN MÖLNBOBOS LIV - MAMMA TILL MELVIN OCH FELIX säger:

  Jag tänker köra med “plockmat” för Felix. Just nu äter han burkmat men så smått har jag börjat lägga bitar av saker och tanken är att han skall få lära sig äta olika saker, min tanke är att det är spännande med olika saker och att han kommer vilja prova (man får passa på när de stoppar allt i munnen 🙂 )

  Mina barn är 8 månader och så har jag en sexåring

  Länkat här

  http://annasbloggtavlingar.wordpress.com/2013/10/18/philips-avent-2710/

  Gillar båda sidorna på FB, Anna Karlsson

  Favorit är babyvakten med stjärnhimmel. Hittar den inte på deras sida men har läst om den och tror den skulle bli en favorit här hemma. Annars gillar jag deras mattallrikar, speciellt den med uppdelade fack som man kan lägga olika saker i.

  Svara
 14. Sanna säger:

  Jag är gärna med och tävlar, och mitt bästa tips är att ha roligt i köket. Låter man barnen hjälpa till och vara med exempelvis igenom att duka bordet, skära grönsaker, få vara med och bestämma vad som ska ätas etc. så blir det lättare att äta när det väl är dags också.

  Min dotter fyller 6 år i dag! 😀

  Min favorit produkt blev http://www.philips.se/c/avent-baby-barnet-amning/maltidsset-foer-smabarn-bpa-fri-scf716_00/prd/sv/ som jag tyckte var super fin.

  Gillar bägge sidor på FB (Sanna Kaakinen).

  Kram Sanna

  Svara
 15. Ylwa säger:

  Å vilken toppentävling!

  Mitt bästa råd vad gäller mat för barn är att när man ska gå över från matburkar så gör det ganska tidigt med hjälp av mosad potiatis och spagetti/makaroner som man blandar tillsammans med burkmaten beroende på vad som finns i dom. Min lärdom med mina barn är att dom oftast är duktigare att äta “vanlig mat” så fort dom kan äta lite bitar och då blir barnen duktiga ätare mest bara för att dom får äta samma som alla andra i familjen. Låt alltid barnen prova nya saker om dom vill och se till att ha med alla delar från kostcirkeln i måltiderna.

  Min favoritprodukt är: http://www.philips.se/c/avent-amning/broestpumpar-natural-125-ml-flaska-medfoeljer-scf330_20/prd/sv/

  Comfort bröstpump: Eftersom jag är i väntans tider och vet vilket trassel jag haft med att få igång amningen med tidigare 3 barn och provat alla möjliga bröstpumpar som mest bara varit krångliga, obekväma och jobbiga att rengöra. Har hört massor av gott om dessa pumpar, men aldrig provat dessa så skulle en sådan vara räddningen nu när nr 4 kommer.

  Hoppas hoppas hoppas på tur och gillar naturligtvis båda sidor på Fb. Tipsar även om tävlingen på bloggen.

  Kram och ha det gott!

  Svara
 16. Jenny Sjöberg säger:

  Vår kille är 13 månader och har inte ätit mat så där jättelänge. Men nu låter vi honom testa olika saker för att få flera smakupplevelser.
  Vi låter honom också oftast äta själv och sedan ser det ut därefter i köket. Men någon gång måste han ju lära sig. Jag torkar ovan golvet, och lämnar resten till hunden… 😉
  Att låta honom äta själv är ju lite riskfyllt och jag sitter ibland på helspänn. Därför är en första hjälpen-kurs för barn att rekommendera.
  Under tiden som jag tillagar maten sitter ofta lillen på golvet med en kastrull och ballongvisp, eller några andra redskap, och “hjälper” till. På så vis lagar vi mat tillsammans, i alla fall tills han blir lite större.

  Favoritprodukten från Philips Avent är deras DECT-babyvakt. Den används flitigt här. Ljudet och vaggvisorna är toppen!

  Svara
 17. Jenny säger:

  – Min son har börjat äta gröt och puréer precis och det vi lärt oss båda två är att göra det till en mysig och rolig stund för oss båda. Kladdig blir man, men efter den goda maten väntar ett roligt bad 🙂

  – Sonen är 6 månader.

  – Min favoritprodukt är Philips AVENT babyvakt med digitalvideo. Den har vi använt sedan han slutade med sitt andningslarm vid 1.5 månader. Det känns väldigt skönt att ha den och den får oss alla att känna oss trygga.

  Svara
 18. Emma S säger:

  Min son är bara en knapp månad gammal så har inte så mycket tips att komma med. Något som jag dock hunnit märka under den här korta tiden är att våga dela ansvaret med din partner, både för hans/hennes skull samt för barnets, men även för din egen. Bröstpumpen har redan hunnit blivit en favorit här hemma. Nog för att jag ammar för de mesta men för att min sambo och våran son ska kunna få en nära relation och sonen inte bara tröstas av mig har flaskmatning vid vissa tillfällen varit helt underbart. Det ger även mig möjlighet att få vila och därmed kunna vara en bättre mamma. Det är så lätt att man blir dömd för att man inte ammar hela tiden och tyvärr så är samhället väldigt duktig på att döma kvinnan men jag säger, skit i de och hitta ett sätt som fungerar för er familj.
  Iom de är helt klart min favorit produkt från Philips den här bröstpumpen http://www.philips.se/c/avent-amning/broestpumpar-natural-125-ml-flaska-medfoeljer-scf330_20/prd/sv/

  Svara
 19. Camilla säger:

  Mitt bästa råd är att inte låta sig stressas om barnet inte vill äta någon gång. De får i sig det de behöver, äter de mindre vid en måltid kan de äta desto mer nästa. Dessutom har vi börjat låta den större vara med vid matlagningen i den mån det funkar, då tycker han även att det är roligare att äta om han fått vara med och bestämma maten samt tillaga den.
  Mina barn är 6 veckor och 5,5 år.

  Jag tycker att deras babyvakter verkar toppen! Hade gärna haft en själv så jag kunnat lämna lillan sovandes ute själv med gott samvete medan jag grejar på inomhus. Tyvärr kommer jag inte åt de olika produkterna på deras hemsida, vet inte om det är min dator eller deras sida som krånglar, så jag kan inte länka till någon specifik produkt 🙁

  Svara
 20. Jenny säger:

  Oj, vad jag läst massa kul på din blogg, självklart vill jag vara med och tävla!

  Min son äter lite dåligt men nu lagar vi maten ihop (han får stå med på en stol och greja)
  Och jag är förvånad över att han tycker att det är kul att smaka på allt då!
  Han kan äta sig proppmätt när vi lagar mat! Jag är nöjd att han både äter och vågar smaka på allt.

  Min son är 1, 5 år och nästa är på väg

  Något som jag saknar och inte ens visste fanns är flaskmatsvärmare!
  När lillen började äta välling på natten fick jag springa ner och värma, aldrig mer så det blir till att införskaffa!!

  Svara
 21. Michelle säger:

  Leon föddes 6 veckor förtidigt och har haft problem med fast föda från start.
  Han har i perioder vägrat allt förutom bröstet, men just nu är vi inne i en riktigt bra period, och jag vågar tro att jag ser slutet på problematiken. Vi har testat det mesta, och liksom vi vuxna är även barn olika individer. Så mitt bästa tips är att andas ut och prova sig fram!

  När Leon har det som värst och vägrar att äta, så försöker jag inte göra en så stor sak utav det. Jag provar dom metoder som funkat tidigare, och funkar det fortfarande inte så kan jag inget annat än att acceptera, och erbjuda honom mat igen senare. Det går inte att tvinga barnet, då kopplar barnet bara ihop maten med en negativ upplevelse.
  Leon får i den mån det går äta det vi äter, samt vara delaktig och plocka och grisa bäst han vill.
  Vi försöker att göra måltiderna till något mysigt och speciellt, -ett tillfälle att vara tillsammans.
  Det kan vara roligt att äta!! ☺

  Leon är 10 månader gammal, och den produkten jag gillar bäst och desdutom STARKT rekommenderar, är Philip Advens elektroniska bröstpump.
  Med den bröstpumpen pumpade jag ut mjölk varje dag i 5 veckor, för att kunne ge Leon bröstmjölk genom sonden. Jag provade flertal bröstpumpar, men denna var bäst, och den gav mig ordagrant möjlighet, att såhär 10 månader senare, kunna amma mitt barn!

  Härlig blogg och härlig tävling, det är sådant sol sätter guldkant på vardagen! Tack.
  Med vänlig hälsning, Michelle och Leon

  Svara
 22. Peter säger:

  1. Ha tålamod. Barn äter när dom är hungriga och dom får oftast i sig vad som behövs. Krånglar det så vänta ut dom. Aptit går i faser, precis som sömn och annat.

  2. Vi har en på 1 år och en på 3 år. Och så ska vi försöka oss på att göra en liten till nu i vår.

  3. Amningspumpen är bäst. Helt klart. För den har varit en räddare i nöden här hemma flera gånger. Men sen tycker jag den här verkar riktigt bra http://www.philips.se/c/avent-haelsa-och-oevervakning/baby-monitor-nattlampsprojektor-med-stjaernor-scd580_00/prd/sv/ Vi har aldrig haft en babyvakt men har flera gånger saknat det. Och kombinerat med en stjärnhimmel, det skulle ungarna älska. Två flugor i en smäll.

  Och om jag ska fjäska lite måste jag säga att dina ungar ser störtsköna ut. Särskilt Isaks fantastiska hår.

  Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

 

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.