– Svett och etikett –

Har du också stört dig på någon på gymmet på sistone? Du är inte ensam. De flesta av oss vet hur man hanterar alla maskiner och vikter, men hur bra koll har vi egentligen på hur vi uppför oss i träningslokalen? Följ med på en djupdykning i gymvärldens (s)vett och etikett. 

I sammanhang där det stundtals blir gott om folk (och ont om plats), och där du dessutom ofta har en begränsad tid på dig att utföra det du kom dit för, är det inte alltid så lätt att hålla humöret uppe. Så även på gymmet. Vi stör oss på svettiga maskiner, redskap som ligger i vägen och, ja, en hel del annat faktiskt. Så hur gör man egentligen för att bli en bra gymmedmänniska? Här kommer några riktlinjer.

Behåll din svett för dig själv
Ingen vill sätta sig i en pöl av någon annans svett. Så: ha med dig en handduk för att kunna torka av mattor och maskiner efter att du använt dem.

Sluta stirra
Den här regeln gäller oavsett om du befinner dig i själva träningslokalen eller i omklädningsrummet. Stirra inte. Det får människor att känna sig än mer obekväma i en för många redan obekväm situation.

Städa efter dig
Egentligen är det ganska enkelt. Om du orkat träna med vikterna orkar du också lägga tillbaka dem, eller hur? Det samma gäller mattor, gummiband, hopprep och andra lösa prylar.

Respektera mera
Träng dig inte före. Ockupera inte maskiner och redskap du inte använder, och sprid inte ut dina tillhörigheter över hela omklädningsrummet, okej?

Var snäll
Gymmet kan vara en skrämmande plats som förstärker människors självupplevda brister och kan göra dem mycket självmedvetna. Det sista man då vill höra är nedsättande kommentarer, få spydiga svar på dina frågor eller råka ut för någon som gör sig rolig på din bekostnad. Alla är vi här av samma anledning: att leva hälsosammare. Så var snäll, och behandla andra så som du själv vill bli behandlad.

Proffsets bästa och värsta

Som personlig tränare är vår Forever-ambassadör Nick Söderblom verkligen en van gymbesökare.
Så naturligtvis tog vi tillfället i akt att be honom lista sina bästa och värsta gymbeteenden.

Nicks bästa:       Nicks värsta:
• Folk som kommer till gymmet med energi och glädje
• Folk som tränar seriöst
• Gym som har bra utrustning
      • Folk som tränar med en dålig tränare
• Folk som äter, pratar i telefon eller vill berätta sitt livs historia
• Folk som luktar svett

Aloe Ever-Shield Deodorant
Skonsam och effektiv deo som håller dig fräsch länge.
Kladdar inte, och har en mild doft som passar både honom och henne. >Köp här<

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

 

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.