– Dina finnar berättar hur du mår –

Alla vill vi väl ha en len och slät hy utan kvisslor och blemmor? En del tycks ha en strålande hy och alltid gå runt och se ut som ett under av friskhet och hälsa. Men de allra flesta av oss har åtminstone någon gång i livet drabbats av finnar, om inte annat i tonåren då hormonerna rasar runt och ställer till det i kroppen.

Var aknen sitter säger en del om din hälsa. Det är inte säkert att ursprungsproblemet sitter i ansiktet, det kan vara något helt annat som ställer till med obalans i kroppen. Här kan du se vad orsaken till finnarna kan vara och vad du kan göra för att bli av med dem.

Tänk bara på att detta är generella riktlinjer. Bara för att du får en finne på näsan
betyder det inte att du har hjärtproblem. Och har du svår akne bör du kontakta läkare
för att få hjälp.

Pannan – blåsa och matsmältning. Ät bra, mycket frukt och grönt, och drick ordentligt. Se också till att sova ordentligt.

Mellan ögonen – levern. Kanske har det blivit lite för mycket alkohol och mat på konstiga tider. Det kan också vara så att du har någon allergi. Försök äta bra på fasta tider, helst inte på natten.

Öronen – njurarna. Drick ordentligt. Undvik drycker som torkar ut som till exempel kaffe och te. Vatten är bäst.

Kinderna – andningsorganen. Om du röker eller har någon allergi har du lätt att
få finnar här.

Runt ögonen – njurarna. Börjar du få mörka ringar under ögonen så kan det vara ett tecken på uttorkning. Bara till att höja bägaren och ta sig en rejäl slurk!

Näsan – hjärtat. Träna regelbundet, gå ut i friska luften och minska på saltet.
Ta gärna en extra koll på blodtrycket.

Hakan – magen. Här behövs lite mer fibrer. Välj grovt bröd istället för vitt, ät mer grönsaker och annat smaskigt som ger dig bättre matsmältning.

Käkarna – hormoner. Hormonförändringar kan ibland lindras genom att dricka mycket vatten och äta mer grönsaker. Stress påverkar också, försök dra ner på tempot och prioritera bort sådant som inte är absolut nödvändigt.

Halsen – sjukdom. Din kropp kanske håller på och kämpar mot någon bakterie.
Vila och ge dig själv chansen att återhämta dig.

Har du lindriga problem med finnar finns det en hel del du kan göra. All hudvård börjar inifrån, och med några små förändringar i vardagen kan du få en mycket friskare hy.
Med en bra balanserad kost, mycket vatten och god sömn kommer du långt.
Och framför allt, kläm inte! Du riskerar bara att få fula sår och att skada dina porer.

Forever Fields of Greens
Har du svårt att få i dig tillräckligt mycket nyttigheter genom maten? I Forever Fields of Greens hittar du både korngräs, alfalfa och vetegräs i kombination med honung och kajennpeppar. Perfekt för dig som vill komplettera din dagliga kost.

>Köp här<

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

 

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.