Tankar och kladd…

Jag kollade på ett program på tv och tänkte tillbaka på mitt liv. Jag brukar inte tänka så mycket på mitt förflutna och det jag gått igenom. Jag lever ett helt annat liv än jag tidigare gjort. Detta livet idag har jag drömt om i hemlighet. Med man, barn och familj. Men livet har sina svårigheter. Sina prövningar. När jag klagar över mitt utseende och vikt. Vad är det? Jag menar tänk på vad man gått igenom genom livet! Det är betydligt tuffare grejer. Då borde man inte gå och klaga.

Jag påminner mig då och då vad jag har i livet. Min man, mina barn, maten på bordet och taket över huvudet. Det är det viktigaste i mitt liv och faktiskt inte alla som har dom grejerna.

Jag tittar tillbaka på mitt liv då och då. Ja ibland blir man påmind. Jag känner att jag har bearbetat det mesta. Men något känner jag ändå att det finns att bearbeta. Att reda ut men jag vet inte hur. Mycket man minns vill man trycka undan. Även om man redan bearbetat saker så finns dom alltid där.

Fortsättning följer…

0 svar på “Tankar och kladd…

  1. Sofie B säger:

    Känner igen mig… Nu vet inte jag vad som ligger i din ryggsäck, men ett övergripande råd som jag ofta använt mig av vad det gäller gamla saker/sorger som ligger och gror och aldrig riktigt försvinner… bästa medicinen där är att INTE förtränga, utan att lägga fram dem på bordet framför mig och säga -Detta är en del av mig och den jag är idag. Det är inte “vackert”, men så blev det när det begav sig och det mesta sker av en mening. Blev det inte som jag önskade, så blev det som det blev för att jag skulle komma att behöva den erfarenheten, kunskapen… Och sist, men viktigast av allt… säg -Och det är HELT OKEJ! Det gör inget att det blev sådär… Det är okej! Och det som varit i det förflutna, kan man aldrig förändra, eftersom det tillhör tid som inte längre finns. Framtiden är det som ligger framför oss och den kommer tids nog. Det enda vi verkligen kan göra, är att befinna oss i NU:et och vara just där. Komma ihåg att se alla de saker som vi har och uppskattar i stället för de saker vi INTE har och INTE uppskattar. Det valet gör vi själva. Vill jag fokusera på det dåliga och därmed må dåligt, eller vill jag njuta av allt det jag faktiskt har och MÅ bra? …hade man ännu mera otur, skulle man ju inte ha det goda man har heller i sitt liv.

    …oj, jag har verkligen inte lätt för att fatta mig kort. Hoppas att min poäng kom fram till sist. 🙂

    Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

 

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.