Ny forskning – bröstcancer och alkohol!

Alkoholen ökar risken för bröstcancer.

Om du regelbundet dricker alkohol, även små mångder, ökar risken för bröstcancer. // Den amerikanska studien gjordes på över 100 000 personer under nästan 28 år. (Den amerikanska studien gjordes på över 100 000 personer under nästan 28 år.(Fredrik Sandberg  SCANPIX))
Den amerikanska studien gjordes på över 100 000 personer
under nästan 28 år.(Fredrik Sandberg SCANPIX)

Om du regelbundet dricker alkohol, även små mängder, ökar risken för bröstcancer.

En ny amerikansk studie visar att mellan tre till sex små glas vin per vecka ökar risken för kvinnor att få bröstcancer med hela 15 procent.
Studien, som pågick under nästan 28 år och genomfördes på 105 986 personer, visade dock på att risken för att bli sjuk var liten. Men enligt experterna minskar alltså risken att drabbas av bröstcancer ytterligare om du drar ner på mängden alkohol.
Bland kvinnor som aldrig drack alkohol fick 281 av 100 000 bröstcancer. Hos de som drack mellan tre till sex glas vin ökade antalet till 333 och dricker man över 19 glas per vecka låg antalet cancerfall på 413 av 100 000 kvinnor.
– Vi hittade en ökad risk vid låga nivåer av användning, men risken var ganska liten, säger Wendy Chen, forskare, till BBC.

Hittat denna artikel här.
—–
Visst risken är liten men man ska ju ändå ha det i tankarna. Det är ju väldigt många risker med alkohol och i Sverige är vi så öppna och toleranta mot alkohol men är det så bra och är det så rätt.
Visst gillar jag ett glas vin till maten eller en riktigt kall öl till sommaren på en ute-servering men med åldern har jag lärt mig att alkoholen gör mer negativt med människors liv än något gott!
Så ta det lugn och sup inte skallen i bitar snälla ni! Som om någon skulle lyssna till lilla jag? 😉

Glöm inte omröstningen uppe till höger! 🙂 bloglovin

0 svar på “Ny forskning – bröstcancer och alkohol!

 1. LILITH - Mamma med Borderline säger:

  Nu blev jag ännu mer fast i min övertygelse att inte dricka alkohol.

  Svara
 2. jessica säger:

  Ja haha =) jag är ju så att bara för att jag har barn betyder det inte att jag inte kan vilja ha egen tid… =) jag älskar mina barn men fan så härligt med egen tid med och sen saknar man sina barn mer på annat sätt =) haha.Ja men vilken tur, jag dricker inte öl, aldrig, avskyr öl =).Jag kan ta en liten drink vid nyår typ, sen röker jag inte heller =).Men lat är jag i alla fall haha.Kram

  Svara
 3. Emma säger:

  Hihi 😉 han blir nog en riktig charmör!Håller med dig, alkohol gör mer negativt med människors liv än något gott!

  Svara
 4. carola säger:

  Hej tjejen…Tack, pratade med en annan journalist idag också.Betyder mig för mig och min självkänsla..Du bilderna kommer:)Ligger efter med allt just nuvarma kramar

  Svara
 5. Linda w L2K - Från botten till toppen... säger:

  Undrar vad oddsen blir om man dessutom har bröstcancer ärftligt i släkten….SV: ja, jag är väldigt tacksam att maken hjälper mig massor med såna där mindre roliga saker till bloggen… sånt som jag själv knappt fattar nåt av.

  Svara
 6. emelie-mamma till elliott och leila säger:

  meeen… det är klart du ska gå.. Du får ta o fjäska lite extra när de väl släpps sen =) Säg att "emelie vill ju att jag ska gå" usch då.. vilken tur att jag inte dricker alkohol så ofta då. Blir knappt ens en gång i månaden för det mesta.hoppas allt är bra med er ikväll,kramis

  Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

 

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.