– Kräkstuga inte sjukstuga och bästa husmorskuren –

image

Nu har det lugnat ner sig men det har varit full rulle inatt. Byta sängkläder, kuddar, filtar, lakan, kläder, torka, rengöra, trösta, ta hand och så vidare. Inatt var det Isaks tur. Och denna gången är jag 100 på att det är någon form av kräksjuka. Isak skakade och kräkte. Så jäkla synd om honom.
Så strax blir det stortvätt då vi har galet mycket att tvätta. Elias kräkte ju förra veckan bara en gång men han blev liksom aldrig sjuk. Men Isak kräkte 2 gånger och han kunde liksom inte stoppa sig och hann inte på toa. Men idag mår han bättre men man ser att han inte är helt hundra. Magen är i dåligt skick men han säger att han inte mår illa. Denna gången kör vi den gamla husmorskuren med vitpepparkorn. Jag hade aldrig hört talas om det förrän min PT berättade att hon hade dragits med magsjuka i flera veckor som bara gick runt bland hennes 3 barn och hon själv och det var samma visa varje år. När hon sen började med vitpeppar så har de aldrig blivit kräksjuka eller om det någon gång ändå blivit så att de ändå blivit smittade så har de inte kräkts utan bara känt sig lite sådär i magen.
Så när de berättade på dagis att det började gå magsjuka så började jag med det. Jag började med 5 och så fort någon i närheten blir sjuka så började jag ta 10 st. Barnen började jag dock för sent men de ska ha 3 stycken i förebyggande syfte och så fort någon blir sjuk så börjar man ge de 5 om dagen asså på en gång.
Jag trodde det skulle bli svårt att be barnen svälja kornen men ni som följt min blogg vet att jag har lite speciella barn haha, som gillar konstiga saker. Typ lakrits, oliver, senap mm. Ja jag tyckte själv aldrig om det som liten. Och lakrits har jag heller fortfarande inte lärt mig tycka om. Vissa saltlakrits kan jag få ner. Typ om det är blandat med något annat eller typ smaken som lakritsfiskar har. Men till saken så ber mina barn själv om vitpepparkorn. Elias tjatar efter att få äta fler än de 5 han får haha.
Dessutom kan man fortsätta äta de när man väl bli sjuk för att lindra. Isak tog 5 stycken efter sista kräkning och om det beror på vitpepparkornen vet jag inte men han har inte kräkts sen dess. Men hur som kommer vi fortsätta med det och se om det hjälper i fortsättningen.
Får återkomma om det visar sig att de klarar sig i fortsättningen.
Det finns ju många skeptiker på nätet men det är ju så att de inte lägger någon forskning på grönsaker och kryddor och sånt för det kostar för mycket pengar samt att det inte finns pengar att tjäna. Däremot går det ju att tjäna pengar på en massa läkemedel.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

 

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.