Jag är sjukt förbannad på Borgmästaregårdens Vårdcentral! Nu får det fan räcka!

Just nu är jag så arg ledsen, besviken och irriterad! Jag har redan gråtit en skvätt och vet inte hur jag ska kunna prata om detta till någon utan att gråta en skvätt.

I måndags var Louise min syster här för att hjälpa M. För jag sa att dem måste gå till vårdcentralen och ta blodprov på både M och Isak. Vårcentralen Borgmästaregården har nu gjort så många fel och är förbannad att jag skakar.

Dem gick dit också för att M:s lymfkörtlar var förstorade och Akuten sa att han ska på återbesök efter kuren. På brevet stod det att dem hade öppen mottagning och det var dit han skulle vända sig.

Så han gick dit med sonen och Louise följde med så att dem kan ta blodprov på M och någon kan passa Isak. För det första så var dem tydligen helt otrevliga. Min syster reagerade till och med när dem pratade med M. Dem sa att vi skulle ha ringt dit och bokat tid. Men det stod ju så på brevet?! Svarade M. Då säger dem att det är fel utan vi får ringa. M säger att nu får dem lösa detta för nu har vi fixat barnvakt och allt. Dem var sura för att dem hade ont om personal vilket dem sa och gnällde över. Inte vårt problem! Vi behöver hjälp!! Inte nog med det så snäste kvinnan i receptionen till M när han ringde för han kan inte det 4 sista i sonens personnummer. “Ens barns personnummer ska en förälder kunna” sa hon på ett sjukt otrevligt sätt och nedvärderande sätt! Och många fler saker reagerade min syster på.

Jag sa till M att försöka förklara att då vi avslutade kuren (jag och Isak) innan M och det tog någon dag efter innan det bröt ut hos honom och han sökte vårt och sen tar det ju ytterligare 3 dagar innan han inte smittar! Då svarar dem att Isak läkt så fint så det behövs inget blodprov. M skulle avvakta några veckor till för att se om han körtel blir mindre och inga blodprov togs. Svårt!!

Vad är dem inte fattar!! Bara för att Isaks ben läkt fint innebär inte att han inte kan ha blivit smittad igen. Hade bara vårdcentralen gjort rätt från början och testat oss alla 3 så vi fått penicillin alla tre så hade detta inte hänt. När väl M sökte vård så skickade vårdcentralen honom till akuten utan att ta blodprov och då reagerade även dem på akuten!

Ja och nu till det är jag är upprörd över! Idag vaknade Isak och har ett sår på hakan. Och det ser ut som ett sånt streptokocker sår! Jag blir så förbannad att jag skakar! Vilket nu säkert tyder på att han blivit smittad igen och kanske jag. En tidsfråga. Vad gör man nu? Man vågar ju knappt ringa till vårdcentralen! Hur många kan vi nu ha smittat? Det var detta som jag var rädd för och tack gudarna för att jag aldrig hälsade på syster Linda som är gravid för hon har hört vår historia och ville inte ta några risker!

Kan man vända sig till tidningen om en sån grej? Jag är så sjukt ledsen på det otrevliga bemötandet och fel behandling! 🙁

Här kan du läsa mer om vår historia kring hela sjukdomshändelseförloppet och länkar vidare till mer jag skrivit!

0 svar på “Jag är sjukt förbannad på Borgmästaregårdens Vårdcentral! Nu får det fan räcka!

 1. Vivi säger:

  Ush vad tråkigt, jag förstår inte hur vårdpersonal kan bete sig på det sättet, riktigt uselt!
  Det är ju inte ert fel att ni fått fel information med tider osv. Nej först och främst hade jag bytt vårdcentral, för det har ni frihet att göra. Sedan hade jag kollat upp vart man kan anmäla en sådan här grej. vÅRDCENTRALEN BORDE JU HELT KLART FÅ EN ANMÄLAN PGA DETTA! 🙁 Jag tror det är socialstyrelsen du ska vända dig om du ska anmäla.
  hOPPAS DET LÖSER SIG GUMMAN!
  mÅNGA KRAMAR !

  Svara
  1. Sojka framtid säger:

   @Vivi, Nä det var verkligen jobbigt i morse. Då rasa bara allting och jag kände att INGEN tror på oss! Fruktansvärt jobbigt att känna i hjärtat att jag har rätt och så kan jag inget göra! 🙁
   Ja jag får kolla upp vart man vänder sig! Tack vännen! Nu håller vi på att byta vårdcentral iaf! Kram!♥

   Svara
 2. Annah säger:

  Jag skulle byta vårdcentral! Vi hade en klappkass vårdcentral här i stadsdelen jag bor, det var stafettläkare så man fick träffa nya hela tiden. Bytte till en privat inne i stan och ångrar det inte. Hur bra som helst, alltid trevligt bemötande.

  Svara
  1. Sojka framtid säger:

   @Annah, Japp! 🙂 Mannen är där nu med Isak och lämnar in blankett om byte! Har tänkt byta flera ggr men detta var droppen!! Sjukt att det ska vara så och man behöver inte vara otrevlig för att det är personalprist bla!
   Nu ser jag fram emot lite bättre bemötande!

   Svara
 3. Johanna säger:

  Byt vårdcentral, jag gick på kroksbäck men den är jätte dålig. Byte till Jägersro huskäkarna ( tror det är privat) men de är iallafall jätte duktiga. Tar verkligen tag i problemen.

  Svara
 4. Jeanette säger:

  Som övriga sagt så skulle jag helt klart byta vårdcentral. Finns inget värre än när man inte får hjälp! Över lag tror jag att de privata är bättre för de är mer beroende av sina patienter på ett annat sätt. Vårdcentralen klarar sig alltid ändå (även när de inte borde göra det).
  Angående det där med tidningen. Du kan ju alltid skicka in ett tips, aftonbladet kör med det har jag sett.

  Svara
  1. Sojka framtid säger:

   Jag testar byta till en “vanlig” men om jag möts av detta i framtiden så vänder jag mig till en privat istället!
   Har skickat! 😉

   Svara
 5. mylifemystory83 säger:

  som de andra skriver byt vårdcentral, förstår att du är förbannad. så ska man inte bli bemött, har man valt att jobba med människor så ska man även kunnna bemöta de på ett bra sätt och ge de den vård de behöver. Hoppas att det är bättre med er ta hand om varandra. =)

  Svara
  1. Sojka framtid säger:

   Men eller hur! Har man ett sånt jobb ska man inte bete sig så. Jag tappade verkligen hakan hnär jag fick höra vad dem fick för bemötande och att man måste nästan tjata för att få vård!!
   Tack!♥

   Svara
 6. Jennie & FrökenFlis säger:

  klrt du ska vända dit till tidningen! Hade jag gjort med en gång. fy fan rent ut sagt, va dåligt av dom. men jag är inte förvånad. sjuvården är kass tycker jag. är aldrig nöjd efter ina besök, därför undviker jag dem i största mån =/

  Kramar <3

  Svara
  1. Sojka framtid säger:

   Ja med tanken på reaktionen efter att ha skrivit detta. Både här och på facebook så verkar det inte finnas annat att göra utan att kontakta någon tidining. Har mejlat några så får vi se.

   Tack! Kram♥

   Svara
 7. Fiffi säger:

  Byt vårdcentral vännen! Det är viktigt att känna sig trygg och det är en rätt dessutom! Stor kram

  Svara
  1. Sojka framtid säger:

   Ja mannen ska lämna i blanketten idag. Han har förresten tid till läkare för Isak i dag på NYTT ställe! 🙂 KRAM

   Svara
 8. Nett säger:

  Förstår det, vilket bemötande. Inte konstigt att många är arga på vården idag!

  Svara
  1. Sojka framtid säger:

   @Nett, Men eller hur!! Känns som det är dags att göra något åt det!! 🙁

   Svara
  1. Sojka framtid säger:

   HSAN har jag aldrig hört talas om! Ja jag funderar starkt på det då det även är andra som far illa för att just Borgmästaregården ger usel service!

   Svara
  1. Sojka framtid säger:

   Ja fruktansvärt trist! 🙁 Ja hoppas vi blir bättre bemötta när vi bytat vårdcentral!

   Svara
 9. Ewa säger:

  Hej!
  Hitta din blogg genom Yohanna i Las Palmas. Vill bara berätta
  att vi har också gått på Borgmästaregården men vi har bytat. Otrevliga till tusen är de Så vi bytade till Örestadskliniken.
  http://www.orestadskliniken.com.
  Dom är jättebra där.
  Hälsningar Ewa

  Svara
  1. Sojka framtid säger:

   @Ewa, Hej! Vad kul att du hittade hit! Ja det är helt sjukt hur illa dem behandlar folk!
   Örestadskliniken är det en privat klinik? Kanske ska byta dit för det var inte jätte långt heller!

   Svara
   1. Ewa säger:

    @Sojka framtid,
    Ja den är privat men den är som vårdcentralen annars. Fast ser inte ut som en vårdcentral om man jämför med Borgmästaregården. Denna är mer öppen.
    Jag bor på Hallingsgatan o det är ju bara stadiongatan ner nästan tills ljusena o macken. Precis innan ligger det. Tar ca 10 minuter att gå från oss.
    Jag rekommenderar den verkligen! Har blivit mycket bra bemött där.
    Kan berätta mer men vill inte ta det här.

    Svara
    1. Sojka framtid säger:

     @Ewa, Okej, förstår om du inte vill ta allting här! När man googlar på Borgmästaregatans vårdcentral så är det inte mcyket trevligt man hittar heller. Jag har gått där i många år men tills slut var det droppen!
     Jag ska verkligen fundera på att byta till privat. Just nu bytar vi till Lindeborg. Vi bor vid Mobilia så det är ju inte farligt långt till den privata om än längre till oss än till dig! 🙂

     Jasså bor du på Hallingsgatan?! Jag har bott där i många år och sen även på Vendelfridsgatan tills vi sen köpte bostad istället. Vi bodde på den sidan vid stadium och trivdes jätte bra! 🙂

     Svara
 10. trollet säger:

  Skriv till tidningarna, till “någon högre” och framför allt byt vårdcentral!! Håller hård tumme att du har fel och det bara är ett “vanligt” sår… men aggera medans du är arg! Kramen=)

  Svara
  1. Sojka framtid säger:

   @trollet, Det var tyvärr samma, hans sår då på hakan. Vi fick penicillin kräm efter att ha ringt till annan vårdcentral då jag inte vill gå på Borgmästaregårdens vårdcentral. Och om såret skulle sprida sig så skulle vi komma tillbaka. Helt otroligt att dem inte tar blodprov på oss andra men vi har ju inte vänta dit men vi avvaktar några dagar och om sonen får penicillin ska jag be dem testa både mig och mannen för det funkar inte att vi turas om med medicineringen!! 🙁
   Kram!

   Svara
 11. Znogge säger:

  Byt vårdcentral direkt! Min svärmor hörde till den innan men vägrade och listade om sig. Tydligen ganska så många som är missnöjda…

  Hoppas det löser sig!

  kram

  Svara
  1. Sojka framtid säger:

   @Znogge, Jasså har hon hört till samma vårdcentral!! 🙁 Vi lämnade in om byte igår på man och son men jag ska också lämna in om byte!
   Kram och tack!

   Svara
 12. Znogge säger:

  Byt vårdcentral direkt! Min svärmor hörde till den innan men vägrade och listade om sig. Tydligen ganska så många som är missnöjda…

  Hoppas det löser sig!

  kram

  Svara
 13. Maria husetfullt säger:

  Förstår att du är arg. Så opproffesionelt av dom, undrar om det inte är så där ofta med vårdcentraler? Min 16 -åring hade streptocker sår på knäna i våras och det blev många turar till vårdcentralen innan han fick rätt penicillin. Man blir förbannad och mer förbannad blir man när det gäller barn. Att dom inte tar såren och smittorisken på allvar, det är ju streptocker , kan ju bli allvarligt. Våran sons sår spred sig snabbt på honom och blev stora på knäna. Ett litet barn förstår ju inte heller att dom inte får röra såren, så smittorisken är ju står eller att det lilla barnet får större och värre sår. Jag blir också upprörd över att ni inte blir behandlade bättre. Fy så opproffesionelt! Många kramar och hoppas nu att ni får den hjälp ni har rätt till/ Maria

  Svara
  1. Sojka framtid säger:

   @Maria husetfullt, Men fruktasvärt! Så jä’kla tråkigt att det ska vara så här. Och i ett land som Sverige!!
   Tack! Kram!

   Svara
 14. Silla säger:

  Ja det kan man..och det hade jag gjort….Ett får sig Fritidsresor en känga och vårdcentralen så jag hade gjort det utan tvekan…

  Svara
  1. Sojka framtid säger:

   @Silla, Har mejlat så får vi se vad som händer!

   Svara
 15. Silla säger:

  Ja det kan man..och det hade jag gjort….Ett får sig Fritidsresor en känga och vårdcentralen så jag hade gjort det utan tvekan…

  Svara
  1. Sojka framtid säger:

   @Silla, Har mejlat så får vi se vad som händer!

   Svara
 16. Jeanette Ståhl säger:

  Att byta vårdecentral är helt rätt. Hoppas att tidningarna hör av sig och att ni får upprättelse. Har själv tampats med streptokocker och vet hur envist det kan vara att bli frisk. Hur är det med er nu?
  Tänker på dig & din fina familj!
  Kram!

  Svara
  1. Sojka framtid säger:

   @Jeanette Ståhl, Ja dem är sjukt envisa men vi mår bra. Dock vet jag inte om sonhens gnällighet beror på att han håller på att bli sjuk igen. Vi får avvakta och se. Isak börjar inskolningen på måndag och det är ju inte roligt om han inte är frisk. Vet inte hur förskolan ser på det när såret är så litet? Får ringa vårdcentralen igen och kolla.
   Tack fina!
   Kram!

   Svara
 17. Malin säger:

  Vänd dig till tidningarna! Hoppas de gör något stort av det. Helt sjukt! Gör du det så kanske du kan lyckas hjälpa någon annan som råkat ut för samma sak…

  Svara
 18. Malin säger:

  Vänd dig till tidningarna! Hoppas de gör något stort av det. Helt sjukt! Gör du det så kanske du kan lyckas hjälpa någon annan som råkat ut för samma sak…

  Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

 

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Scroll Up