En vända på barnakuten

Plåster efter stick i fingret.

Det var efter ett blöjbyte jag upptäckte blod i urinet så då blev man orolig. Ringde 1177 och jag skulle kontakta vårdcentralen för att sen bli skickad till barnakuten. 
Gick dit och behövde inte vänta länge för att bli omhändertagen. Dock fick jag vänta länge på att Isak skulle kissa. Han blev bortskämd med äpplejuice då dem behövde ordentligt med kiss sa sköterskan.
Blev inskriven strax efter kl 16:00 och strax därpå missade jag en väldigt liten skvätt för att först ca kl 18:00 igen kissa en skvätt. 🙂 Strax efter inskrivningen och inne på rummet skulle det stickas i fingret och jag skulle hålla armen. Deras prover skulle ju fyllas så det tog en stund. Sköterskan var tvungen att komma tillbaka och ta om lite med och när Isak såg vem det var igen så bara skrek han, hi hi, den sköterska gillade han inte. 
Bra att det var en läkare som kom in sen som Isak gillade. Ja tills hon skulle lyssna på ryggen, känna på han, kolla öron och mun. Då gallskrek han med. Och kissade ytterligare vilket läkaren sa att de brukar göra efter de varit förbannade. 🙂 Och där kunde dem ta ytterligare prover. Inget blod var det heller. Inget visade på infektion men blodproverna får vi nog svar på imorgon för vi slapp stanna kvar, vi ska dit imorgon kl 9:00 och helst ha med ett färskt kisseprov och även en blöja om det kommer mer. Imorgon kommer dem ta ytterligare prover som inte kunde göras idag.
Visst känns det som en lättnad att det inte kommer mer men eftersom det inte är infektion så undrar man ju ändå vad det kan vara. Som mamma är man ju extra känslig med! Men sambo säger ju att då hade ju Isak skrikigt och varit ledsen om det varit något allvarligt och han har ju rätt, Isak har ju ingen feber eller visar tecken på att ha ont eller mår dåligt. Men mammahjärnan tänker inte utan det gör bara mammahjärtat!
Här är gullungen efter kvällens bad med sitt sidoslickade hår! 🙂

Slutligen så måste jag berömma Isak för han har varit så duktig idag. Så det kommer gå super imorgon men då ska jag ta med något lätt att äta där så man kan ge om han blir hungrig under tiden. Bökigt att hålla på att laga gröt när man är där. Tar med fruktpuré av något slag. 

Och beröm till de trevliga som jobbar på barnakuten. Några sköterskor kom några gånger och snackade och berömde Isak för att han var så glad och gullig hela tiden. 🙂 Han charmade dem totalt! 🙂
Hemma var vi förresten kl 19:30 och då blev det god mat för hela familjen. Lättlagad oxpytt! =P Eller ja Isak fick sin favorit spagetti med köttfärssås.

0 svar på “En vända på barnakuten

 1. Malin säger:

  Så klart man blir orolig och blod i urinen ska tas på allvar!Hoppas att allt går bra imorgon, vi håller tummarna för er!

  Svara
 2. weronica säger:

  har du provat sempers gröt på burk? Thea äskade den o såå smidigt att ha med sig!

  Svara
 3. Ann-Sofie säger:

  weronica: Jo jag har provat någon med frukt. Kan det vara den? Tror den är från 6 månader. Ska förbi affären en vända så köper jag med det. Tack! :)Malin: Tack för omtanken! 🙂

  Svara
 4. weronica säger:

  det kan det nog vara kommer inte ihåg vad den hette, men den var så smidig at ha med o hon älskade den verkligen!!! Lycka till!!

  Svara
 5. Fiffi säger:

  Klart att man blir orolig!! Hoppas att det bara var nåt tillfälligt och att din lille kille mår bra! Sa de förresten vad det kan bero på, om det kommer lite blod bara tillfälligt i urinen? Stor kram till er!

  Svara
 6. Ingiz säger:

  Det finns en havregröt från smeper med frukt och yoghurt på burk. Den är från 8 månader. Sperbra som mellanmål!Skönt att ni fick komma hem.

  Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

 

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.