En gång rökare alltid rökare?

Sluta röka

Jag är lyckligt nog en av dom som inte ens tänker på cigg längre men det tog tid. Det tog en hel graviditet och en amningsperiod på 8 månader på att jag skulle sluta tänka på cigg. Hela amningen tänkte jag på det men lät det inte påverka min amning. Jag sa att jag ammar färdigt så får vi se. När jag väl slutade amma kändes det inte lönt att börja röka så jag röker fortfarande inte och nu är det andra barnet. Enda gången det kan dyka upp nu är om jag någon gång drömmer att jag röker men jag tänker inte ens på att jag varit rökare. Man måste använda lite omvänd psykologi att tänka att det inte är svårt osv. Tänker du att det är svårt så blir det liksom svårt. Men klart ibland känner man röklukten och tänker åh vad gott det luktar ha ha men jag vet ju hur äckligt det smakar när man inte rökt på ett tag då jag försökt sluta flera ggr innan. Jag rökte 40 cigg om dagen och började röka redan i mellanstadiet. Och kom upp i ett helt paket ganska tidigt men just i mellanstadiet var det bara tjuvrökning. 🙂

Jag har idag varit rökfri ca 3,5 år!

0 svar på “En gång rökare alltid rökare?

 1. Znogge säger:

  Jag slutade också och tänker aldrig mer på det. En last mindre i alla fall 😉

  Svara
 2. Bondmoran säger:

  GRATTIS fina du!!!! Jag önskar att jag var lika duktig. Jag slutade när jag var 21 och hade första tösen i magen. Sedan smygrökte jag lite emellan första och andra barnet, men bara “feströkning”. Slutade igen när 3:e barnet kom.

  Efter 10 år började jag igen!!!!! Hur korkad är man inte då??? Sedan slutade jag igen med hjälp av e-cig för lite över ett år sedan och nu har jag börjat igen.

  Alla tre döttrarna röker så det är sannerligen inte lätt att sluta när det ständigt finns cig här hemma. Hade det inte funnits det så tror jag att jag hade kunnat sluta.

  Det är ett jäkla skit det där!!

  Så stort grattis till dig!!!!

  Kramis
  Bondmoran
  http://www.bondmoran.nu

  Svara
  1. ♥ Sojka ♥ säger:

   TACK!! 😀 Ja hade jag börjat röka igen efter att jag slutat amma Isak så hade jag nog varit där i träsket och slutat med Elias för att sen börja igen. Jag har märkt det tidigare på mig att jag inte kan ge efter för då är det kört 4 life! Så helt enkelt att inte ta den där första ciggen (helt nykter) har gjort att jag fortfarande är ickerökare. Asså jag tror jag råkat göra det kanske ett 3 ta gånger när jag varit ute och festat efter att Isak var född och jag slutat amma. Då ville jag ju busa till det. Men sen kanske jag inte festar så mycket haha.

   Där har vi det minska festandet! ;P

   Fast kanske lite sent nu. Du får köra det på nästa barn. Vet att det inte är lätt ändå man man ska bara skita i det men förstår om där är en massa cigg hemma. Min sambo röker ju. Skulle sett mig hur jag hela tiden följde med ut på balkongen i början och bara skulle lukta haha.

   Kramar och kul att höra av dig! <3 😀

   Svara
 3. Therese säger:

  Alltså shit vad bra gjort av dig tycker jag! Jag är uppvuxen med en mamma, mormor och farmor som var/är storrökar och JAG HATADE DET! Jag hatar fortfarande att min mamma röker jag tycker det är så vidrigt!

  Tycker det är väldigt respektfullt gentemot dina barn att du inte röker!

  HEJA DIG!!!!

  Svara
 4. Ingrid - Mamma till två sessor säger:

  vad bra jobbat, grattis! 😀 jag har varit rökfri i snart 3 år, slutade ungefär samtidigt som jag blev gravid med Zelda efter 10 år som rökare. Minsann ingen lätt uppgift, men när man har nån annan att tänka på så går det!

  och jättebra att du inte hamnat i fällan igen, det är lätt hänt när man inte har graviditet och amning att tänka på längre. KRAM!

  Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

 

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Scroll Up