– Dag 2 utan sociala medier –


Det jag ville säga var att man först hade behövt en vecka utan sociala medier för att vänja sig av med det för att sen ha ytterligare en vecka utan sociala medier.
Vet inte hur lång tid innan man kan släppa det här med Facebook. Känns som om jag alltid kommer kolla mobilen. Men det känns ändå lite lättnad att inte ha det kravet liksom att behöva uppdatera där.

6 svar på “– Dag 2 utan sociala medier –

 1. Annica säger:

  Haha jag förstår dig. Sist som jag raderade min facebook tog det inte ens 24 timmar innan jag gjort en ny användare. Knasigt vad beroende man blir.

  Svara
 2. enklaknep - inspiration för briljant människor säger:

  Spännande experiment 🙂 Vilka sociala medier var det du tillät dig att använda förutom bloggen under din detox? Hur bestämde du vilka sociala medier skulle du detoxa från och vilka du skulle ha kvar? Jag funderar med på att detoxa lite mer från det, men vet inte riktigt vilka sociala medier som man ska hålla igång och vilka man inta ska.

  Det är verkligen lätt att kolla mobilen, men du har stängt av alla notiser eller har du loggat ut från alla konton?

  Ha en fantastisk dag

  Svara
  1. ♥ Sojka ♥ säger:

   Hela tanken med det är att man ska ta bort alla sociala medier som man använder och för mig är det Instagram, Twitter, Facebook och snapchat. 🙂
   Så bort bort med de. Logga ut från facebook på webbläsaren i mobilen och avinstallera alla appar på mobilen. Logga ut från datorn och logga sen inte in igen. 😉
   Hela poängen med det förstörs om man håller kvar en social media. 🙂 Bloggen förinstallerade jag inlägg så jag inte bloggade på en vecka och så förberedde jag iof lite inlägg som jag kunde publicera veckan därpå. Man kan ju antin gen spara inlägg i utkast eller tidsinställa men man kan ju ha kvar bloggen med. Jag ser ju inte den riktigt som social media. Men du kan inte dela dina inlägg på facebook osv så det får man vara bered på.

   Kram och ha en underbar dag! 🙂 <3

   Svara
   1. enklaknep - inspiration för briljant människor säger:

    Okej, då förstår jag, de va r så vardagliga inlägg som du hade skrivit därför uppfattade jag det som att bloggen var mer okej socialt media att använda. Och det är ju just det vad är socialat medie eftersom du inte tycker att bloggen som ett riktigt socialt media är det fortfarande klassat som ett även om det är lätt att glömma det.

    Mina inlägg delas automatiskt på facebook så det är inget problem och jag skriver mina inlägg en gång i veckan och sedan schemalägger dom. Det största “problemet” för mig att lägga ner sociala medier är att jag använder mig av sociala medier som reddit (där jag får alla nyheter i världen och de branscher som jag är intresserad av). Jag vet inte om jag känner att jag skulle kunna klara mig utan det flödet i en vecka.

    Vad tycker du om det? Är hela poängen att stänga av alla sociala medier eller kan man göra undantag för vissa? Som bloggen eller reddit.

    Svara
    1. ♥ Sojka ♥ säger:

     Ja som jag sa så kan man ju tidsinställa inlägg. Bara för att bloggen uppdateras så innebär det inte att du använder dig av sociala medier. Poängen är att du ska göra annat. För mig innebär sociala medier mest där man även får flöde och blir påverkad av andra och det blir jag ju inte av bloggen även om det klassas som sociala medier. Så man ska helst låta bli att blogga men man bestämmer ju själv var gränsen går. Det du pratar om har jag inte koll på vad det är men något är ju säkert bättre än inget. Man kan ju säkert testa att bara vara utan Facebook tex. Men när jag läste studien så handlade det mest om Facebook, Twitter och instagram och det är väl just de som är störst. Min blogg uppdateras ju enbart av mig och ingen annan så där är det skillnad.

     Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

 

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.