– Bloggvärldens falska människor och de som är äkta –

Jag kommer säkert få skit för det här inlägget men nu kommer jag säga som det är. Bloggvärlden är full av falska människor men det finns de som är äkta.
Jag har nu bloggat sen 2010 och det har varit en stor resa för mig som kommit att påverka min personliga utveckling. Det innebär att jag snart firar 6 år som bloggare. Bakom fasaden som kan se väldigt glamourig ut så lurar det väldigt mycket annat. Jag vill inte i sig prata skit om bloggvärlden men jag kan bli så trött på att det ska pratas om att man ska vara bloggvänner och hålla varandra bakom ryggen. För i själva verket gör alla allt för att det ska se bra ut utåt sett. Varför ska man vara så perfekt? Jag tycker om att gå på olika event och liknande och jag hoppas ju på att fortfarande hitta likasinnade som verkligen har ett riktigt hjärta och ingen dold agenda. Att jag inte gått på så mycket nu är ju rätt mycket för att jag jobbar 7 dagar i veckan och väldigt mycket mer än ett heltidsjobb. Ja heltidsjobb bokstavligt talat då. Men det är också för att jag rent av inte pallar det riktigt. Har bara blivit trött på allt. Kan inte njuta av det som jag gjorde för. Innan när jag blåögd och naiv klev in i bloggvärlden.
Jag mår rent av illa hur folk beter sig. Att höra att folk hugger varandra i ryggen har jag hört enda sen jag började blogga men jag förstod inte innebörden. Jag börjar fundera på om jag är för snäll eller vad man ska säga för att vara med.
Att stänga av sociala medier som jag gjorde en vecka fick en också att tänka efter och att stanna upp. När jag läser Meekatts inlägg om rädsla, makt och mobiltelefoner så känner jag bara tack för ett äkta inlägg. Jag känner att hon verkligen är äkta. Och jag önskar att fler kunde göra saker på ett äkta sätt. Inte bara för att få läsare och för att synas. Jag pallar inte det. Vill bara vara mig själv.
Men bloggvärlden är väl bara en miniatyr av hur samhället ser ut i sin helhet idag. Det är ju fucked up den med. Känns som folk blivit helt vilsna. Tappat verklighetsförankring och tror på att de har evigt liv eller nått.
Man kollar snett på folk, är falska, snackar skit. Och tycker det är kul. Jo då jag har också halkat med någon gång. För jag menar vi är tjejer. Vi ska snacka skit. Som om det är i vårt blod. Vi föds i den kvinnliga genen att vi måste. Sen går alla och mår dåligt och har dålig självkänsla. Det är ju egentligen vi själv som skapar det.
Kan vi inte bara ta åt oss av det här att vi bloggare verkligen ska hålla ihop och stötta varandra och inte bara använda det som bra PR. Eller är hela bloggvärlden det. Ett enda stort sätt att få bra PR för sin blogg. Handlar det bara om att trampa på andra för att nå sin framgång? Kan man inte ta sig dit på annat sätt?
Tänk om allt kunde vara så som det sägs. Eller många bloggare kan jämföras med olika partier. De säger det som låter bra men sen är det skit samma om de ska förverkliga det eller verkligen tycker så.
Sen förstår jag att det är ju ett jobb för många att blogga. Att marknadsföra saker osv men jag tror man kan göra det utan att trampa på andra och vara falsk.
Nä jag ska göra mitt allra bästa för att mina barn ska lära sig om lika värde och att inte trampa på andra för sin egna framgång även om det blir i motvind av samhället. Vi kan inte gå omkring och bara bli mer ego. Det går bara inte.

image

13 svar på “– Bloggvärldens falska människor och de som är äkta –

 1. Från gravid 17 åring till 33 år och 10 barnsmamma säger:

  Känner igen det du skriver..
  Det är många falska därute,jag är oxå ärlig o mitt liv är definitivt inte nån dans på rosor,inte bara för att jag har många barn utan jag lever med en tung ryggsäck sen barn o har kraftig ångest som jag kämpar med.
  Jag har haft många favoritbloggar som man har kunnat skriva medet men sen dom blev ..stora..så är man inget längre.det är som att man glömt bort dom som funnits där från början.
  Dom har ändrat blogginnehållet för att det ska se bättre ut,mycket reklam som dom aldrig skulle ha innan.
  Jag gillar oxå mekatt så ärlig o rak ..så normal..
  Kram Camilla
  http://www.minstorafamilj.se

  Svara
  1. ♥ Sojka ♥ säger:

   Usch så jäkla tråkigt att det är så! Men det verkar vara så i precis allt i livet och i samhället. Man får hålla fast i de som är äkta. Tyvärr inte många.
   Jag förstår inte varför man ska bete sig så bara för att man blir större eller får mer pengar. Folk har väl storhetsvansinne!
   Bra ord där, NORMAL. Så jäkla underbart ord! 😀
   Kram fina och tack för att du är äkta! <3

   Svara
 2. Anna Kindstrand säger:

  Jag har bloggat sedan 2011 och Chez Anna ör min senaste blogg. Mitt skrivande har aldrig gått ut på att framställa mig och mitt liv som något perfekt inför andra. Jag skriver snarare för att få utlopp för vem jag är och vad jag tycker på riktigt. När man läser det jag skriver kommer man så nära inpå vem jag är som det är möjligt utan att känna eller träffa mig. Falska människor finns det på tok för många av, och personligen trivs jag ofta bättre med djur än med människor. Har ingen direkt kontakt med andra bloggare, så jag vet inte hur den typen av relation fungerar.
  Mvh Anna

  Svara
  1. ♥ Sojka ♥ säger:

   Då kan jag säga att du är lyckligt ovetande! Det är kul i början och det har gett mig mycket men man tröttnar på det och allt skit som sker!
   Kram och tack för att du tittade in! <3 Underbart med fler äkta bloggare!

   Svara
 3. Meekatt säger:

  Tack fina du! ♡ Och jag håller så väl med dig. 2015 gick jag på NOLL bloggevent. Skönt!

  Kram!

  Svara
 4. sofia säger:

  Mmmm. kan inte annat än att hålla med. Det lilla jag sett och upplevt är skrämmande. Trist och tråkigt att man inte kan hålla ihop och stötta de som är mindre utan ska hålla de om ryggen som syns och hörs mest för att själva kunna armbåga sig fram. Att inte kunna hjälpa de som är lite mindre för då får man inte själv lika stor publicitet. Det borde finnas något nätverk får oss som fortfarande bloggar för nöjet och inte för att putta ner andra för att höja oss själva, det kanske är något som vi skulle göra. Precis det du skriver skrev jag också för inte så länge sedan http://nouw.com/sofiasoderling/vi-kvinnor-kan-annat-an-att-nathata-och-21435804 .
  Puss och kram

  Svara
  1. ♥ Sojka ♥ säger:

   Läste ditt inlägg! Tyvärr är det precis som du skriver och det finns de som skriver liknande men inte menar det. Så jäkla trist och tråkigt.
   Ja ett nätverk för oss bloggare för att det är kul hade varit något. Utan att det ska vara för mycket PR och liknande! Mår bara illa av allt!
   Puss och kram och tack för att du är äkta!

   Svara
   1. Sofia säger:

    Jo så är det. Svårt att veta vem man ska lita på. Tyvärr är nog jag för äkta och ibland lite dum. Tror gott om alla och går på minor hela tiden. Men man lär så länge man lever. Kram

    Svara
    1. ♥ Sojka ♥ säger:

     Skönt att höra att fler som är äkta! Du känns äkta med. <3
     Jag har också alltid varit sån som tror gott om alla. Vill ju så gärna tror gott om folk. Men tyvärr blir det alldeles för många minor och det är inte kul alls. Men ja man lär sig så länge man lever och man får inte glömma att värdesätta sig själv högt! Och självklart behålla sin ödmjukhet och äkthet! Kram

     Svara
 5. Znogge säger:

  Bloggvärlden är väl som IRL, man lär sig tyvärr att det är skillnad på vänner och vänner… Ibland en tungköpt erfarenhet.

  Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

 

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Scroll Up