Att börja om på nytt…

…ja det kan man göra på väldigt många olika saker. För mig gäller det just detta…

asif4476 skål

…ja inte att börja shoppa skålar utan att fota manuellt igen. Jag gjorde det ju förr men sen blev det bara mer och mer med automatik då man har barn som rör sig och man har kass belysning så fick det bli så. Jag testade lite olika vitbalans och kom ju att tänka på ISO. I och med jag och Tommy snackade just om blixt och han berättade att han vägrade ta bilder med blixt. Och jag känner att det vill jag med lära mig för det känns lite fusk och dessutom lär man sig inte ordentligt.

Men men vi får ju se om denna förvirrade Sojka kommer någon vart med detta. Helst skulle jag vilja ha ett stativ för då kan jag ju ha längre slutartid för det är nästan ett måste här hemma.

En söt liten skål fick offra sig och plågas av mitt plåtande! ♥

0 svar på “Att börja om på nytt…

 1. Maria säger:

  Det är ju så roligt att fota manuellt. Fotade en massa på gymnasiet och framkallade då även i mörkrum men sen glömdes det bort. Men nu så har jag börjat lite. Fast autoläget är ju guld värt just när man ska hinna fånga barnen vissa ögonblick

  Svara
  1. ♥ Sojka ♥ säger:

   Ja det blir ju lätt autoläge när man har barn men nu har jag kommit på hur jag ska göra utan autoläge. Så länge man har bra belysning ha ha då slutartiden får vara kort när man har barn! 😀

   Svara
 2. Tommy säger:

  Sv: Åh .. <3

  Angående objektiv. Ja nu frågar du en som verkligen inte gillar blixtfotografering ( undantag om det nu ska vara studiofoton haha ) och så kommer jag med nästa galna sak.. Jag hade ju mitt normalzoom på bloggmiddagen ,men jag är en sucker för fasta objektiv.

  Jag rekomenderar verkligen att du köper ett fast 50mm objektiv. Canon har ett billigt och superbra 50mm f/1,8, kostar strax under 1000 lappen om jag inte minns fel. Galet bra porträtt och allmän objektiv.

  Svara
  1. ♥ Sojka ♥ säger:

   Okej men vad är det för skillnad att ha ett fast på 50 och att ha ett som är 18-55 som mitt? Vad gör det bättre med just fast? Har det något med bländaren också eller är jag helt ute och reser nu?
   Ja jag håller med om det där med blixten. Det plattar ju alltid ut lite och man får ju grymma bilder utan.
   Ja i studio är ju en annan sak. Och helt andra bilder. Åh tänk om man kunde ha det ha ha. Men samtidigt roligare att fota bilder i vardagen med fart, djup och händelser! 🙂
   Men 50 låter som man kan använda till mycket. Låter som ett bra andra objektiv innan jag går vidare. 🙂

   Svara
 3. Tommy säger:

  Sv: Skillnadet mellan ditt kitobjektiv 18-55 och ett fast 50mm är enorma.
  De största skillnaderna är bländaren samt att du ej kan zooma med ett 50mm , du kan alltså inte alls zooma med något av de fasta objektiven. Det ställer lite mer krav på dig, att du måste vara mer rörliga för att få med mer i fina foton.

  Tex med ett fast 50mm f1,8D och du ska ta ett porträtt så kan du få ännu mer suddig bakgrund än med ditt 18-55 samt att 50mm är ett ljuskänsligt objektiv och klarar sämre ljusförhållanden bättre än ditt 18-55!

  Svara
  1. ♥ Sojka ♥ säger:

   Men det låter ju exakt som det jag är ute efter. Att klara sämre ljusförhållande och få in ännu mer ljus i kameran och det där med ännu mer suddighet som är så snyggt och gör ju bilderna det där extra som jag vill ha. Ja då får jag jobba mer. Tror du att jag kanske förlorar lite extra kalorier mohahahah. 😉

   Nä men det där med att inte kunna zooma vänjer jag mig vid och kan faktiskt vara skönt att slippa fokusera på. 🙂 Jag ska testa!
   Tack vännen!

   Svara
 4. Tommy säger:

  Sv: Skrattar .. Ja jag skulle kunna bo i mina haremsbyxor 😉

  haha , kalorierna kommer försvinna snabbt 😉

  Ja man vänjer sig supersnabbt 🙂

  Svara
  1. ♥ Sojka ♥ säger:

   hahahaha du passar iaf i dina byxor! 🙂

   Ha ha ja vi får hoppas kalorierna försvinner snart! La ju på några nya i helgen!

   Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

 

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.