174 mammor söker sponsorer för en träff

Jag och 173 andra mammor skulle vilja få till en träff och behöver sponsorer för att få till detta. Det kan bli något riktigt stort och det hade ju varit så otroligt kul! Alisa som också är en av dessa 174 underbara mammor skriver så här:

“Jag fick reda på att jag var gravid den 6/7-12 och strax efter sökte jag mig till andra blivande mammor med BF i Mars 2013, som jag då var beräknad till. Jag hamnade, precis som många andra på Familjeliv.se & en grupp för just Marsbebisar 2013. Vi var redan då ett stadigt gäng kvinnor från hela Sverige men även en del utanför Sverige (svenskar), i alla åldrar, förstagångs mammor som erfarna flerbarnsmammor. Tidigt i graviditeten började vi kommunicera, dela med oss av funderingar, oron, erfarenhet, längtan och ja, allt som har med graviditeten att göra och längtan till ett barn. Jag skapade även en grupp för just förstagångs mammor, då tankarna oftast är lite annorlunda. I septembermånad, 2012, föreslog en av oss att vi kanske skulle gå över till Facebook istället, lättare att hålla koll på samtalsämnen, lägga upp bilder osv. Sagt och gjort så startade hon en grupp, hemlig och stängd då många i gruppen inte hade kommit ut med graviditeten offentligt. Sakta men säkert började gruppen att fyllas på med blivande mammor från gruppen från Familjeliv.se men även medlemmarnas vänner och bekanta som väntade barn i spannet slutet av Februari 2013 till början på April 2013.

Vi delade med oss om allt som berör graviditeten, oron, krämporna, kamperna, magbilder, längtan, ultraljudsbilder, namn, förlossningstankar, förberedelsen inför bebisen ankomst och annat som berörde våra liv på ett eller annat sätt. Ju längre in i graviditeten vi kom ju fler av oss började drabbas av allvarliga gravidkrämpor. Jag insjuknade i svår preeklampsi (havandeskapsförgiftning) och vart inlagd på sjukhuset, jag var inte ensam om detta & vissa drabbades av HELPP. Flera drabbades av Hypermesis, en av oss var rullstolsbunden pga foglossningar, andra drogs med hemska sådana med. Graviditetsdiabetes drabbade några av oss (inklusive mig). Vi täckte i princip alla tänkbara graviditeteskomplikationer.

I December började gruppens tjuvstartare att tillkomma. Första bebisen föddes den 5/12 (BF 7/3), sedan kom nästa den 14/12 (BF 7/3), 26/12 (BF 7/3), 10/1 (BF 8/3), 29/1 osv. Gruppens prematurer började titta fram av olika anledningar. Bland de fanns min lilla kille som kom den 10/1 pga havandeskapsförgiftningen. Men det otroliga i detta som ni ser är att de första prematurerna som föddes hade samma BF datum (förutom vi som hade dagen efter), bodde i Stockholm och hamnade på samma sjukhus, samma neonatalavdelning, vårdades av en i gruppen (en annan mamma som jobbar på neonatalavdelningen) och skrevs sedan ut i nästan samma veva. Oddsen för detta är nog rätt så litet.

Idag är vi 174 mammor med barn födda December 2012 – April 2013, vi har regnbågsfamiljer, tvillingar, IVF barn & prematurer. Gruppen har för oss betytt så otroligt mycket, ibland nästan avgörande, både under graviditeten, under våra kamper, under våra sjukhusvistelsen, under oron, sorg men även lyckan över de första ultraljuden, de första sparkarna, de första känningarna för förlossning, förlossningen i sig, ibland har det i princip varit live uppdateringar under förlossningar och färska bebisbilder & videon. Vi har tillsammans, 174 kvinnor delat med oss och varit med på en fantastisk resa från plusset till bebisen första andetag. Idag pratar vi om allt från amning, flaskmaning, sömnbrist, första leendet, bajsblöjor, kaskadspyor, ja allt som kommer med småbarnslivet. Men vi slutar inte där, bandet vi har, har tagit oss till att öppna oss om privata saker, familjelivet, jobbet, studier, relationer, livshistorier och allt som berör livet. Vi dömer inte varandra, vi är öppna för allt, vi peppar, vi stödjer & finns bara till för ventilering. Vi skippar google och BVC ibland för kunskapen som vissa av oss har är otrolig. Det kommer naturligt att vända sig direkt till gruppen före allt annat. Utöver detta tål det att tilläggas att en parallell pappagrupp skapdades på Facebook, då våra partners kände att de också saknade ett forum för deras känslor och tankar. Där fick de ventilera sig om sina hormonella fruar/sambon/flickvänner, tankarna inför pappaskapet, bebisen anskomst osv.

Vissa av oss har redan träffats i omgångar i våra orter. Vi har träffats ute i naturen, på caféer med våra små och äntligen fått sätta ett riktigt ansikte och en röst på de fantastiska kvinnor vi delat våra liv med sedan mitten av förra året. Men vår önskan och mål är större. Vi skulle vilja få möjligheten att alla, 174 mammor (så gott det går) få träffas på riktigt, samlade på ett och samma ställe och få krama om den kvinnan som på andra sidan vårt långa land fanns där som stöd när allt kändes tufft, hon som sa de orden som gav en styrka att kämpa vidare, hon som varje morgon satte ett leende eller en skratt på ens läppar med sin humoristiska statusuppdatering, hon som tipsade om något som räddade ens dag, hon som var en del av den stora gruppen av styrka, omtanke, gemenskap & kärlek.”

Så nu söker vi företag som skulle vilja sponsra/hjälpa oss att kunna få till en sådan träff. Stockholm, i slutet av sommaren hoppas vi på. Vi är flera kvinnor ur gruppen som söker oss ut för att få hjälp med detta. Det skulle betyda otroligt mycket för oss alla att få kunna ses och samtidigt skulle detta bli en fantastisk historia för omvärlden att få ta del av och för fler att veta att detta gemenskap finns och gör otrolig skillnad.
Läser du detta och är intresserad av att hjälpa oss på något sätt, kontakta mig på info.sojka@gmail.com.

0 svar på “174 mammor söker sponsorer för en träff

 1. Martina säger:

  Vilket fint inlägg!
  Hoppas att ni finner en eller flera sponsorer som villl hjälpa er.

  Svara
 2. Helena säger:

  Underbart!
  Jag hoppas verkligen att ni lyckas med detta, låter fantastiskt.
  Tyvärr har jag inte möjlighet att sponsra er ännu :-), men hoppas en dag att kunna göra något mer för alla fantastiska mammor.

  Kram och lycka till!

  Svara
  1. ♥ Sojka ♥ säger:

   Ja det hade vart jätte trevligt annars om ni kunde men lycka till med allt och hoppas att ni någon dag kan! 🙂
   Kram och tack!

   Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

 

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Scroll Up