Saker man kan göra i sommar när det regnar

Nu är sommaren här, och de flesta ser fram emot varma dagar med sol och bad. Det är lätt att hitta på saker att göra när det är fint väder, men det kan vara svårare att hitta på något när det regnar. Det finns trots allt mycket man kan göra även när regnet öser ner, både hemma eller någon annanstans.

Saker att göra hemma

Att vara hemma när det är dåligt väder ute behöver inte innebära att man gör något som är lika tråkigt som vädret. Vad man kan tänkas hitta på beror förstås på vad man gillar. Om man gillar mat kanske man kan bjuda in vännerna och prova att laga något nytt och spännande tillsammans. För att skapa roliga minnen av kvällen kan man göra sin egen matlagningsvideo tillsammans, där man dokumenterar alla steg – även de som kanske inte går som man tänkt sig – och njuter av resultatet tillsammans när det är klart.

Många gillar att spela spel när man har en ledig dag. Det kan vara allt från brädspel till spelautomater eller kort. Man kan göra i ordning en spelkväll med vännerna där man utmanar varandra i olika typer av spel, eller sitta alldeles själv och njuta av den alternativa världen i ett dataspel.

Pyssla! Sy något, sticka, virka, scrapbooka, måla eller bygg något. Man vill ju ha det fint hemma så gott det går, och en regnig dag kan vara ett bra tillfälle att fixa till något. Kanske måla om en gammal byrå eller sy nya kuddöverdrag. Timmarna kan lätt flyga iväg när man ägnar sig åt någon slags pyssel, och det finns en oändlig mängd projekt man kan prova. Kolla DIY-videor på Instagram för tips och inspiration.

Utflykter

Det finns många typer av aktiviteter man kan ägna sig åt inomhus, fast inte hemma. Då kan en utflykt vara en bra idé. Varför inte besöka biblioteket? Man går inte dit bara för att låna böcker, film eller spel. De flesta stora biblioteken har dessutom mängder av magasin som man kan sitta där och läsa. Det kan lätt bli dyrt om man vill prenumerera på många olika magasin, men på biblioteket kan man läsa dem alla, helt gratis.

Gå på café. Under somrarna brukar uteserveringarna svämmas över av människor, men det kan vara lika mysigt att gå och fika en regnig dag. Även om man inte kan sitta ute, så är fikat lika gott. Ta med en bra bok eller ett bra sällskap och njut av att unna dig något speciellt. Eller åk till ett shoppingcenter. En regnig dag är ett perfekt tillfälle att gå omkring inne i ett köpcentrum några timmar. Det är oftast lugnare i butikerna på somrarna, och det går att fynda bland sommarplagg på rea när butikerna vill göra plats för höstens nyheter.

Ha ett spa hemma så att du känner dig på topp till de soliga dagarna när du vill vara ute i solskenet! Fixa fötterna och måla naglarna både på händer och fötter om du gillar det. Gör en hårinpackning, färga bryn och fransar hemma och ta hand om dig själv. Varför inte gå på massage? Och glöm inte; efter regnet kommer solsken!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

 

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.