– Varför vi gifter oss som vi gör –

Ikväll bli det en runda till Ikea. Känns som om det blir de sista inköpen nu inför bröllopet/giftermålet. Jag skriver giftermål för det känns inte som värsta bröllopet ha ha. Vi kommer köra på bröllopsmingel nu och bröllopsfesten längre fram men det är lite på obestämd framtid. Men det viktigaste är ju vigseln och lite mys och trevligt här hemma efteråt. Vi hade ju från början tänkt gifta oss i hemlighet men mer och mer tänkte jag på att min familj inte fått fira mig då vi firade vår förlovning med M:s familj för 5 år sen riktigt ordentligt. Så för er som undrar lite hur vi har tänkt oss så är det så att förlovningen som vi hade var en Islamisk vigsel vilket innebär att vi faktiskt är gifta enligt Islam. Men jag är inte muslim men man får mötas på vissa punkter då M är muslim och jag är kristen. Så då fick den sidan av familjen det och jag kände att då ville jag inte gifta mig i hemlighet utan att min sida av familjen. Jag vill att de också ska få dela detta med mig. Det blir borgerligt i rådhuset men det gör vi själva med vittnena. Vi vill ha den stunden för oss själva men kommer att ta bilder. Hemma kommer vi efteråt mötas upp av resten som kommer för att ta emot oss som nygifta.

Det är omöjligt att vara alla till lags. Jag är annars en sån person som gärna vill vara alla till lags. Jag gillar att få andra att må bra men nu är det ju faktiskt min och M:s dag så vi strök allt och sa att nu gör vi detta precis som Vi vill. Sen om det inte är det typiska eller mest klassiska sättet att gifta sig på så är det ju inte det som det handlar om. Eller hur? 🙂

Väl hemma kommer vi bjuda på bubbel. Ja jag behöver nog ett glas lite tidigare för att dämpa nervositeten men tack och lov för att det inte är så stort. Då hade man nog varit över nervös! Men lite nervös är man ju ändå och det är nog fullt normalt. Man kan säga att man bryter våra traditioner på min sida av släkten för de har inte varit gifta. Ja så långt bak som jag vet om iaf.

För er som kör kommer det finnas alkoholfritt alternativ. Och det är inte bara bubbel det bjuds på ha ha. Även kallskuren buffé.

Idag fixade jag dessutom blommor till den viktiga dagen, verkligen i sista sekunden. Nu känns det som det mesta börjar komma i ordning. Mina tankar verkligen snurrar runt om vad som behöver ordnas. Vad har jag missat? Har jag missat något? 😀

För er som vill veta mer så hittar ni alla inlägg om att planera bröllop under kategorin Vårt giftermål

bröllopsplaner

0 svar på “– Varför vi gifter oss som vi gör –

  1. Znogge säger:

    Det är ju ert bröllop och er viktigaste dag så ni ska prägla den. Visst, det är inte lätt när religioner möts men så länge ni är överens så är bröllopet i hamn! Traditioner och religiöst tänk får inte styra utan man väkler själv det som känns rätt och hur man vill ha det!

    Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

 

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.