Vågen slängde sig i väggen och BMI undrade vad som var fel

Idag vägde jag mig på gymmet och vågen visade 77,5 kg. Jag blev lite paff då det var väldigt många mer kilo än vad jag trodde. Jag kom hem och berättade för M och han sa lugn det är vatten det försvinner sen! Och jag var lugn men jag visste ju det innerst inne så jag var egentligen lugn med. Men jag vet när det gäller vikthetsen, BMI skitsnack och vågen som vägs på stup i kvarten.

image

Jag slängde faktiskt vågen här hemma för ett tag sen. Men egentligen var det väl efter att den blev trasig så sket vi i att köpa en ny. Det är ändå helt jäkla onödigt för det säger ju verkligen ingenting. Jag har ju gått på såna kroppsmätningar på L9-fitness i Burlöv och den visade exakt hur mycket muskler, fett och vatten som finns i kroppen och på så sätt genom att göra en mätning då och då så ser du exakt om muskelmassan ökat. På alla mätningar utom en tror jag har visat sig att jag har för mycket vatten i kroppen och jag vet att när man kör igång med träningen igen efter uppehåll så samlar kroppen väldigt mycket vatten. Och jag är ganska nyligen på det igen efter ett uppehåll.

image

Ja la upp denna bild på min intagram (@sojka.nu) och Facebook och ja sjukt fina kommentarer och komplimanger tack men några nämnde ju det här med att muskler väger mer än fett. Ja absolut. Dessutom tar fettet ju mer plats så det syns ju fortare än musklerna. MEN man kan bara bygga ett visst antal kilo på 1 år och dessutom mindre än vad killar kan så det kan ju bara förklara en viss del. Och det är ju mycket snack om muskler och fett men många verkar glömma det vår kropp består mest av. Ja VATTEN.
Det finns mängder av tips vad man kan ta hjälp med där. Bla minska intaget av salt, öka intaget av vatten och minska kolhydrater.

Men det viktigaste av allt är att kolla på sitt mående och sin hälsa. Sen handlar inte hälsa för mig om att springa snabbast, äta spenat och så vidare. Hälsa för mig är ett bra mående både fysiskt och psykiskt och det kan uppnås på så många olika sätt.

Så oavsett hur du äter, hur du tränar, fråga dig själv vad du mår bra av? Vad mår du mindre bra av? Mår du bra av att ta en sked Nutella som jag. Gör det och ha inget dåligt samvete för dig. Men att frossa mår jag dåligt av och är ett självskadebeteende som jag haft sen lite och det är ju inte hälsa. Hitta en balans och kasta ut vågen och kolla absolut inte BMI.

Och till er som följer mig på Instagram och Facebook. Jag la upp bilden för att visa hur fel det är att slaviskt följa vågen eller stirra på vad BMI säger. Ja fast det är så tydligt på många sidor att muskler tex kan påverka BMI så finns det många som tittar på sånt tyvärr.

Nu ska jag äta lite kokoskvarg med hallon. Mums! Har du något favorit kvällsmål?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

 

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Scroll Up