Den jobbiga cirkeln! – depp

depp

Ja jag trampar i den eviga cirkeln. Sjukt jobbigt och jag vet inte hur jag ska ta mig ur. Jag vet att jag just fött barn men ibland känner man sig så depp över sin kropp. Jag måste ju själv ta tag i det och göra något. Kroppen börjar ju inte träna av sig själv.

Jag står stadigt på mina 77 kg. Det är alltså inte mycket jag ska ner utan 70 kg är min målvikt. Sen vill jag alltid ligga under 70 kg men det är ju något man får ha som nästa mål för att komma vidare. Min 70kg är min trivselvikt och jag trivs inte över det.

Jag vet 9 månader upp och 9 månader ner. Det har gått 3 månader och jag står till. Jag har ju iofs gått ner 13 kg men det gjorde jag på mindre än 2 månader. Nu står det som sagt still. Magen är degig och jag vill ha tillbaka min kropp. Första steget förutom att komma igång och träna är ju också att tänka på vad jag stoppar i mig. Jag tycker det är skit svårt. Jag måste hitta en balans men jag är en allt eller inget person. Hur kommer jag ifrån det?

Jag sitter iaf fall fast i den är onda cirkeln och det är fan svårt att bryta den! 🙁

0 svar på “Den jobbiga cirkeln! – depp

 1. lina cronier säger:

  Den onda cirkeln är nog mer att du inte kan acceptera att din kropp förändrats efter graviditeterna. Den kropp du har nu är ju den kropp du ska ha, eftersom du fött barn. Kroppen förändras hela tiden och att försöka få en kropp du hade innan du födde barn kommer bara ge dig ångest eftersom det inte är rimligt.

  Varför är just 70kilo din trivselvikt? Vad händer med kroppen om den väger ett kilo över det?

  Mitt bästa tips; kasta ut vågen och bara använd kroppen 🙂

  Svara
 2. Therese säger:

  jag har SKITSVÅRT att köpa “acceptera kroppen efter att du har fått barn”-konceptet. FINE det kan jag väl göra till en viss gräns, men jag tycker inte att det är roligt att stå naken inför någon annan, prova underkläder eller springa runt på badstranden. hade det varit män som födde ungarna så skulle de fått all hjälp de behövde för att komma till en punkt där de trivs med sina kroppar… en PT/sjukgymnast som stod och väntade på dem i entren till BB typ. för mig har kroppen också stannat på 77 kg… och jag får kämpa som en GALNING för att gå ned, kroppen släpper inte alls ifrån sig som tidigare och jag får spunk. nu är ju 3 månader “ingenting”, lilla W är ju 1 1/2 år… och det är ju en kombination av konstant sjukdom/trötthet/lathet som gör att jag väger just 77 kg…

  jag vill under 72 kg för då är mitt BMI (vilket inte säger allt) på normalvikt – inte övervikt som nu… därefter är mitt “stora” mål att väga 65 kg. för det är då jag har mått som bäst och känt mig som starkast!

  eftersom han är så himla liten skrutt fortfarande så gör små förändringar, vardaglig träning, ät regelbundet men försök äta så nyttigt du kan. börja med grunden att stärka magen inifrån och få en bra hållning – hållningen och styrka i bålen gör typ 10 kg på direkten – världens bästa bantningskur 😉

  hang in there – en vacker dag kommer vi båda att ha nått våra mål det gäller bara att ha lite jävlar anamma!

  Svara
  1. ♥ Sojka ♥ säger:

   Fan vad vi är lika! Exakt dom måtten har jag som du på vikten! Ha ha.
   Jag har äntligen kommit igång med träningen. Än är det långt kvar men vi har ju hela livet på oss! 😀

   Svara
 3. Therese säger:

  p.s inte alls meningen att låta nedvärderande när jag skrev “nu är ju tre månader “ingenting” – det spelar ju ingen roll utan det är ju hur du känner som spelar roll! KRAM!

  Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

 

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.