Att bli vig!

Som barn är det rätt så naturligt att vara vig. Men ju äldre du blir desto mer vighet tappar du. Jag ser redan på min 7 åring att han är typ lika ovig som mig. Skillnaden är att han mycket lättare kan träna sig vigare jämfört med mig. Tydligen sker det efter 30 då man blir mer stel. Kolla så enkelt lille Elias på 4 år sätter sig och når sina tår utan ens vara tränad eller uppvärmd.

Men med detta inlägg vill jag säga att det är inte helt omöjligt när man är i min ålder. Det är svårare och tar längre tid men jag har gett manken till att det ska gå. Det man måste göra är att stretcha ofta. Ett annat tips jag lärt mig genom att googla runt är att inte ha stretching efter tex ett gympass eller någon träning dör man bli ordentligt varm. Tydligen är den inte så effektiv då man ska vara lite halvvarm. Alltså värma upp sig men inte för mycket.

Jag är grymt ovig och jag är otroligt stel i ryggen. Men det har ju flera fördelar att vas mer vig och bara känna sig mindre stel och att även komma sin kropp närmare känns otroligt bra.

Yoga är otroligt bra på att lära sig bli rörligare. Jag tipsar gärna om Adriene och Ida Warg på Youtube. De ger mig mycket inspiration. 

Än så länge ser jag ut som en stel pinne men lovar att återkomma med något framsteg. Nu är det inte så mycket att visa haha. Jag kommer fortsätta att kolla efter tips om hur man blir vigare.

Kläderna Elias har på bilden är från Maxomorra och i samarbete med Kids Agency.

2 svar på “Att bli vig!

 1. Jeanette säger:

  Jag har märkt en liten förändring redan nu 1,5 vecka sen jag började med Yoga, för innan kunde jag inte böja ryggen ner och nå golvet med fingrarna. Nu kan jag det utan problem, men första målet är att ha helt raka ben också 🙂 Det gör otroligt gott med lite yoga varje dag den stunden på mattan har hjälpt mig släppa stress som jag burit med mig hem från jobbet.

  Svara
  1. Sojka säger:

   Gud vad kul! Jag jobbar just nu på headstand och Crow pose. Det är helt otroligt vad man kan lära sig och Adriene förklarar så bra. Man växer verkligen som person när man känner att man lyckas. Om än bara för en sekund. 🙂
   Min kropp känns också bättre. Spec ryggen. Längtar tills när jag kommit längre men så skönt när hon säger att man bara ska tänka på här och nu typ.

   Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

 

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.