Vecka 33+5, +BM + UL

Nyss hemkommen från ultraljudet. Och det gick inte att få någon bild på ultraljud. Och barnmorskan som utförde ultraljudet försökte verkligen att få in en bild på bebis. Men han var envis. Jag fick vända mig, ligga på sida, rysta på magen. Hon försökte trycka på huvudet och daska på bebis gump. Inget hjälpte och han har verkligen kilat fast sig i mitt bäcken och tittar lite åt höger sida. Ryggen har han på min vänster sida. Och gumpen under mitt högra bröst och det förklarar saken. Han trycker med gumpen där och sparkar i min högersida. Men även på revbenen. 🙂

Hon tog en bild som vi fick gratis men man ser inget på det. Och ett som ska föreställa foten men ser mer ut som något verktyg haha.

Fortfarande en pojke och han väger nu 2206g och jag van då killen sa mindre än 2100g och jag mer än 2200g. =D

Beräknad vikt om jag föder 1 Oktober blir då 3400g. =) Lika mycket som jag vägde. En helt normal stor bebis sa hon. Och allt såg bra ut! =)
Hon som utförde ultraljudet sa även att min mage verkligen var välfylld haha. Att bebisen tog upp varje mm av min mage haha. Jupp i know, trångt är det!

Värdena från bm besöket innan idag.

Blt 115/70
HB 123
SF 33
Hjärtslag 140

Sf måttet är samma som förra gången men bm sa att det var ok om man hade samma vid tre besök max. Och hjärtslagen var svårt att hitta då jag la mig på rygg och bebis inte mådde bra av det så vi fick lägga mig på sidan och lyssna efter hjärtljuden. =) Då lät det fint!

BM tyckte att jag skulle prova sluta med järntabletterna i 2 veckor för att se om det kanske är därför jag har ont. Men det tvivlar jag på men gör snällt som hon säger. =) Bättre att prova ju. Min värden är ju bra. =D

0 svar på “Vecka 33+5, +BM + UL

 1. Lina säger:

  Åh vad spännande att va på ultraljud och få viktuppskattning! Vi gör bara ett ultraljud här i västmanland.. tråkigt! Det vore kul att veta ungefärlig vikt =)

  Svara
 2. carolina säger:

  vad kul med viktuppskattning! när jag var på tillväxtultraljudet i vecka 35+0 var det också skitsvårt att få bild, men jag fick se lilla ansiktet iallafall :)härligt att eran kille växer som han ska också =)

  Svara
 3. Camilla säger:

  Var också hos BM idag. Vi har liknande, det skiljer sig lite hit och dit. Va har Isak haft för hjärtljud de gånger du varit hos BM hittills?

  Svara
 4. Camilla säger:

  Tackar. Ja vet att det är myter men vad har du hört om flicka/pojke och hjärtljuden? Stämmer det med Isaks?

  Svara
 5. Maria säger:

  Spännande med ultraljud =) 3,4kg är ju alldeles lagom. Jag vägde 4,1 när jag föddes så jag räknar definitivt med över 4kg – men som BM sa, det gör lika ont att trycka ut en på 2,8 som 4,8… 3 veckor tills jag får veta! =)

  Svara
 6. Camilla säger:

  Ha ha ha samma här och nu har jag hittat två som säger olika… 🙂

  Svara
 7. Carita säger:

  Vad skönt att alla värden är bra! Min mage börjar nog sjunka tror jag…Svårt att se själv ifs…försöker jämföra med bilder 🙂

  Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

 

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.